chcialbym continentale sport contact albo dunlop sp 2000... niestety ceny dosc zaporowe...
wszyscy chwala Nokian NRHi ..... ponoc rewelacja na mokrym i na suchym... pierwsze miejsce w kilku testach.... ma ktos wyrobiona opinie o tych oponkach? link do opisu
1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Jako opona wodna na jesien byla bardzo wysoko oceniana za stosunek cena/jakosc. Pod wzgledem halasu i oporow bylo tez bardzo dobrze. Wiem, ze z jej trwaloscia jest troche gorzej.
Z innych mozna szukac jeszcze Michelina - wiekszosc tych opon jest na poziomie.
BTW Lamina, zagada do Leszekmw - on pracuje w branzy oponiarskiej moze cos podpowie ciekawego.
Jako opona wodna na jesien byla bardzo wysoko oceniana za stosunek cena/jakosc. Pod wzgledem halasu i oporow bylo tez bardzo dobrze. Wiem, ze z jej trwaloscia jest troche gorzej.
akurat sam takich uzywam 2 sezon i wg oponiarza wytrzyma spokojnie jeszcze 3 sezon mojego stylu jazdy k
więc jej trwałość określiłbym jako - "bardzo dobrą" k
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Michelin Pilot Exalto na takich jezdze 2 sezon i to są pierwsze opony na ktore nie narzekam, zimą Michelin Pilot Alpine.. a na temat marki Nokian slyszalem wiele dobrego ale okazji sprobować nie miałem continental sport contact mialem takie fabrycznie załozone do octavki na suchym ok na mokrym tragedia lekko skrecone kola i brak trakcji, pomagało odjecie gazu i szybko sie skonczyły jeden sezon wytrzymaly
Odnosnie Nokian-a jak ktos interesuje sie rowerowym downhillem to jest to bardzo popularna marka w tym sporcie. Sorki za OT ale tak mi sie skojarzylo :wink:
nie zastanawiaj sie i kupuj dunlopy SP 9000 zwlaszcza ze cena na nie jest teraz super poniewaz wszedl jeszcze nowszy model MAX. tez sie zastanawialem jakie wciagac i wybor padl wlasnie na nie. naprawde polecam. ciche, extra trzymanie na zakretach na suchym i mokrym. kupowalem na opony.com za 412 zl 16" takze naprawde rewelacyjna cena
Nie mam za duzo doswiadczenia w tej materii, ale ostatnio szukajac fajnych opon wpadlem na http://www.tirerack.com/ . Jest to jeden z wiekszych amerykanskich sklepow internetowych z oponami i nie tylko. Oprocz zwyklej suchej oferty sami testuja opony, jak rowniez zamieszczaja opinie kupujacych i ich zbiorcze oceny. Pare czy tez parenascie tysiecy oddanych glosow to IMHO dobra baza do podjecia decyzji.
Jedyny ich minus to brak niektorych marek europejskich i japonskich.
Ze swojego prywatnego doswiadczenia moge tylko dodac, zebys zwrocil uwage na twardosc scianek bocznych i czy dane opony dobrze chronia ranty felg. Lepiej dolozyc troche wiecej i nie placic potem kasy za ich renowacje (mnie to niestety czeka)
ZTCW to semperit nalezy do koncernu Continentala... Oponki kupilem w zeszlym roku jako nowosc, aktualnie jestem w stanie stwierdzic, ze to sa najlepsze zimowe opony jakie mialem przyjemnosc ujezdzac
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
A co sadzicie o Dunlop Sport SP01?
Kolega na tym jezdzi i twierdzi, ze bardzo ciche i dobrze sie prowadzi.
cholernie twarde - szybko mi sie zużyły :/
a to nie jest odwrotnie :?: ze im mieksze tym się szybciej zużywają :?: :roll:
"ściachały się" podobno od ostrego hamowania, miało się wrażenie że są krzywe. Zamieniłem tył na przód i było jeszcze gorzej. Może po prostu trafiłem na jakieś lipne.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
chcialbym continentale sport contact albo dunlop sp 2000... niestety ceny dosc zaporowe...
wszyscy chwala Nokian NRHi ..... ponoc rewelacja na mokrym i na suchym... pierwsze miejsce w kilku testach.... ma ktos wyrobiona opinie o tych oponkach? link do opisu
Ja bym kupowal Dunlopy (zawsze mi sie sprawdzaly te oponki w roznych autach, a zimowki to juz w ogole THE BEST), Bridgestony (jestem nimi baardzo pozytywnie zaskoczony), ew Good Year. Michelinów i Pirelli jakos juz nie lubie (no nie mowie o tych topowych roznych typu sport max czy Pzero).
A grunt to nie kupowac zadnych opon typu "fuel saver" "eco" itp. Te gowna maja zmniejszac zuzycie paliwa przez zmniejszanie oporu toczenia a wiec i przez gorsze wlasciwosci dla kierowcy jezdzacego dynamiczniej
Na lato to co fabryka dala, czyli Micheliny a na zime GoodYear UltraGrip 6 tylko w nietypowym wymierze jak na Octavie bo 205/55/16". Nastepne chyba tez beda od GoodYear-a na zime k
Komentarz