Bagażnik na rowery.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 3221
    Classic
    • 2010
    • 21

Bagażnik na rowery.

Witam wymieniałem kilka miesięcy temu sam świece w 1,6 AKL, niema żadnego problemu, tylko że silnik musi być zimny i trzeba mieć długi klucz, najgorzej jest z drugim gniazdem świec.
  • oculus
    Ambiente
    • 2008
    • 228

Bagażnik na rowery.

Znalazłem coś takiego link .
    Od prawie dziesięciu lat używałem bagażnika na rowery doczepianego do klapy bagażnika, podobnego to tego .
    Umocowanie na haku wydaje mi sie stabilniejsze. Chociaż cena trochę odstrasza. Pewnie ktoś z kolegów juz czegoś takiego używa. Chętnie poczytałbym opinie.
    Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• andriu21tg
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1499

ja mialem taki wlasnie na jak w wersji thull za 150 pln super sprawa .. bagaznik niedotyka klapy , ten to juz wogole wypas... teraz niestety niemam haka i bylem zmuszony (rozwazajac opcje zamontowania haka cene robocizne) zamontowac taki na klape odpukac 3 sezon bez problemu i to wypady 700km i bez problem.

Komentarz

• stysiek
        Rider
        • 2007
        • 537

oculus, ja mam na bagażnik na hak firmy ATERA.
        polecam, naprawdę warto.

PLUSY:
        + łatwy montaż
        + szybki i łatwy montaż, demontaż rowerów
        + cisza podczas jazdy
        + mniej dokuczliwy boczny wiatr podczas jazdy,
        + nie ma praktycznie wpływu na spalanie

MINUSY
        - cena (ale naprawdę warto)

Nie polecam bagażników na klapę (dużo większy opór)

Komentarz

• oculus
          Ambiente
          • 2008
          • 228

Minusem bagażnika na hak jest jeszcze konieczność używania powtórzenia świateł i tablicy rejestracyjnej. Mimo wszystko skłaniam sie w kierunku "haka". Jeszcze pojeżdżę i popatrzę. Do sezonu rowerowego jest jeszcze troche czasu.
          Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• stysiek
            Rider
            • 2007
            • 537

Zamieszczone przez oculus
            Minusem bagażnika na hak jest jeszcze konieczność używania powtórzenia świateł i tablicy rejestracyjnej
            to żaden minus...

Komentarz

• andriu21tg
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1499

co ty kto takie cos montuje;] hehe zreszta ja sie ma kase to mozna taki wypasiony z tablica i swiatlami kupic;];] hehe ;P a tak na powaznie bylem z takim na haku ktory zastawia swiatla i tablice nad baltykiem, mazurach, francji , hiszpani, i nigdy niebylo problemu;]

Komentarz

• b-bar01
                Elegance
                • 2007
                • 985
                • Octavia I (1U2)
                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez oculus
                Minusem bagażnika na hak jest jeszcze konieczność używania powtórzenia świateł i tablicy
                Czytałem ostatnio o tym, jak zwykle urzędnicy w przepisach nie przewidzieli czegoś takiego, na zachodzie można kupić w urzędzie komunikacji duplikat tablicy bez hologramów do takiego bagażnika i nie ma problemu, a u nas nie. tablicy z auta nie można przenieść na coś takiego, bo bagażnik nie jest integralną częścią auta.......... a policja reaguje w/g uznania więc teoretycznie mogą być kłopoty
                *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...