Zmiany w 1.9 TDI AHF

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fijol687
    Classic
    • 2010
    • 8

Zmiany w 1.9 TDI AHF

Witam wszystkich!
    Jestem świeży na forum bo.. oczekuję na odbiór swojej OIIFL.
    Przegladając net napotkałem na taki test OIIFL. Nie spotkałem go na OCP wiec podpinam link. Może sie komus przyda :-)
    test OIIFL

a na TEJ stronie mozna na dole wybrac z listy test innego auta....

Pozdrawiam
  • barmanek
    Classic
    • 2008
    • 17

Zmiany w 1.9 TDI AHF

Od pięciu miesięcy jestem użytkownikiem Octavii 1,9 TDI AHF 1999, generalnie jestem bardzo zadowolony, nie mniej jednak brakuje mi troszkę mocy. Poprzednio jeżdziłem 2,5 litrowym zagazowanym benzyniakiem i był on o wiele bardziej dynamiczny. Chciałbym coś poprawić w tej kwesji, przeczesałem forum w szerz i wzdłuż i nie odnalazłem potrzebnych mi informacji. Czy ktoś może użytkuje podrasowany taki silnik jak mój? Wiem, że można zastosować różne rozwiązania. Mnie interesuje coś w miarę taniego, niezawodnego i żebyby działania były odczuwalne.
    Zbychu z Gliwic

Komentarz

• lukasz3112
      RS
      • 2008
      • 3607

Chip i już
      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez barmanek
        przeczesałem forum w szerz i wzdłuż i nie odnalazłem potrzebnych mi informacji
        nie no, to chyba jakiś żart :?
        pytaj o konkrety, bo inaczej zamykamy :idea:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• lukasz3112
          RS
          • 2008
          • 3607

Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez lukasz3112
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8378&highlight=1.9+tdi+ahf
            plus milion innych wątków o problematyce modyfikacji turbodiesli :idea:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...