[O2] OKRADLI mi auto...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bolek121
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2008
    • 126
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

[O2] OKRADLI mi auto...

witam
    też mam problem ze skrzynią w O1. jak zostawię na jedynce lub na wstecznym na parkingu to często nie mogę na drugi dzień wrzucić na luz. drążek zmiany biegów ani drgnie. pomaga jak odpalę silnik i podjadę z metr lub dwa. auto prawie nowe.
    zgłosiłem problem w aso. serwisantowi oczywiście wszystkie biegi wchodziły dobrze, wręcz stwierdził, że powinienem się cieszyć, bo w innych octaviach skrzynia działa jeszcze gorzej.
    Chyba będę musiał im zasugerować regulację wodzików, linki przy skrzyni.
    Sebastian J.
  • gruto
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1265
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

[O2] OKRADLI mi auto...

okradli mi dzisiaj auto - BILA czechy jak bylem na nartach.....łupem padła przyssawka navi i moje okulary k.... .... ...

Wybili boczną przednią szybę pasażera..... i teraz :

Ile kosztuje "zielona" boczna szyba lub gdzie kupie tanio oryginalną jestem ze SLASKA

jak sie sciaga boczek w drzwiach - moze ktos ma foto albo rysunek ......

Sam zamontuje tą szybę? a jak tak prosiłbym o podpowieć

Nie chce mi sie wiecej narazie pisać mam doła - soory I DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZI ......

Komentarz

• czyzyk64
      Elegance
      • 2008
      • 866

szczerze współczuje, jak widać wszędzie to samo co u nas.
      Ja zdejmowałem prawy przedni boczek drzwi, bo dostawałem sie do lusterka,
      szyby mam elektryczne wiec najpierw uchwyt do zamykania drzwi od wewnątrz masz taki zatrzask wkładasz cienki śrubokret i do siebie , puszczą zatrzaski chyba trzy jeżeli dobrze pamiętam, tam są dwie śruby torx nr T 30 i musisz miec klucz dł. co najmniej 10 cm, ja miałem z tym kłopot i musiałem kupić osobny jeden specjalnie do tego. nastepnie u góry masz głośniczek z przyciskiem do el. szyby , cały musisz lekko podwazyc i zchodzi. Pod klamką do otwierania drzwi od wewnątrz jest trzecia śróbka torx, mały rozmiar nie pamietam jaki dokładnie, od dołu masz na dwóch małych śrubkach tez torx mały rozmiar. całoś jest na zatrzaskach , jeżeli czegoś nie zapomniałem to odciągasz pomalutku i zatrzaski puszczają. musi zejść w całości góra i dół są połączone razem. i masz na wierzchu mechanizm do szyby. powodzenia.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Tak spytam z ciekawosci. Kazda szyba ma jakis kawalek numeru VIN. Jak zamowie szybe w ASO to co z tym numerem, przyjdzie jakis, czy przyjdzie szyba bez numeru :?:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• gruto
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1265
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

wg mnie bez

Komentarz

• czyzyk64
            Elegance
            • 2008
            • 866

wydaje mi się , że będzie bez. Jeżeli jest tak faktycznie to jedno dobre, przy zakupie samochodu widac czy szyby były wiemieniane.

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czyzyk64, widać też po tym, że na szybie będzie widniała inna data produkcji.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• czyzyk64
                Elegance
                • 2008
                • 866

tak dokładnie jak mówisz shado, kiedys tym się zajmowałem i trochę wiem na ten temat.
                Zawsze jest to wskazówka , że coś było grzebane, może był uderzony lub coś innego.

Komentarz

• gruto
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1265
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

a jak jest osadzona szyba ?

Komentarz

• czyzyk64
                    Elegance
                    • 2008
                    • 866

tutaj Ci nie pomoge " gruto" tak dalego się nie zagłębiałem, tylko tyle co w ksiązce naprawy widać.

Komentarz

• blackspot
                      Rider
                      • 2007
                      • 291

Zanim wymienisz szybę zrób zdjęcia. Jak będziesz sprzedawał to nie będziesz musiał wdawać się w głupie dyskusje których nie cierpię.

BTW Jak sprzedawałem Fabię przyszło dwóch gosći i pyta się co było robione. To ja im jak na spowiedzi. Po ostatniej zimie malowany zderzak i klapa od bagażnika bo kurier się nie wyrobił przez przejściem dla pieszych. Przez 15 min wmawiali mi, że miałem walony przód. Pogoniłem ich bo nie mogłem już tego słuchać.
                      Powered by Rogalotti + DSG

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gruto, ściągnij servicówkę do OII - tam jest trochę fotek.
                        Plik: "13. Karoserie montazni prace.pdf"
                        Załączone pliki
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• niesyg
                          Classic
                          • 2008
                          • 12

gruto, Na pocieszenie, miesiąc temu mojemu bratu do O2 Combi wpadła betonowa płytka chodnikowa przez tylną szybę. :evil: Efekt: stłuczona szyba tylna (w całym samochodzie szkiełka), połamana roleta bagażnika, ponadto brak laptopa :evil: ale płytkę zostawił :!:
                          AMBIENTE 110KM

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

gruto, troszkę się znam na tym , kolega ma autoszyby, i jeżeli chcesz żeby Ci to dobrze chodziło i żebyś nie rozbierał boczka 5 razy i poprawiał coś tam to podjedź sobie do fachowców i zamontuj... , szybę ewentualnie kup w serwisie żeby się nie odznaczała odcieniem , ewentualnie zamontuj w serwisie od razu ale ta pierwsza opcja będzie chyba lepsza.

aaaa,, i pamiętaj żeby gdy będziesz to sam robił to tylko w bardzo ciepłym pomieszczeniu...nawet w lecie ułamiesz uchwyt na spinkę w górnym rogu boczka --tym od lusterka
                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• fernando
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1890

Zamieszczone przez Maicroft
                              Tak spytam z ciekawosci. Kazda szyba ma jakis kawalek numeru VIN. Jak zamowie szybe w ASO to co z tym numerem, przyjdzie jakis, czy przyjdzie szyba bez numeru
                              Moje szyby były wymieniane w ASO. Zamówili specjalny szablon w SAP i wytrawili VIN, ale nie wiem dokładnie czym... W każdym razie młotki zrobili to odwrotnie, to znaczy ten numer czyta się teraz od wewnątrz :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez leszekmw
                              nawet w lecie ułamiesz uchwyt na spinkę w górnym rogu boczka --tym od lusterka
                              Jest to newralgiczne miejsce z powodu umiejscowienia tej spinki i dlatego, że materiał jest twardszy niż spinka, a powinno być IMHO odwrotnie, żeby to spinka się łamała a nie jej uchwyt :shock: Widziałem jednak, że można zdemontować i zamontować ten boczek bez ułamania uchwytu (to już poza ASO) :idea: Poza ostrożnością polecałbym demontaż tapicerki nie przez jej odciąganie, tylko przez odczepianie każdego miejsca po kolei, najlepiej specjalnym narzędziem do tego :!:

Komentarz

• Ciacho102
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 132

A propos strzaskania szyby... Może warto okleić przednie szyby i tylne folia antywłamaniowa? Wprawdzie nie gwarantują 100% pewności ale trzeba bardzo mocno uderzać aby szyba wypadła.
                                Pozdrawiam, Sebastian

Komentarz

• fernando
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1890

Zamieszczone przez Ciacho102
                                  Wprawdzie nie gwarantują 100% pewności ale trzeba bardzo mocno uderzać aby szyba wypadła.
                                  Szyba jest szyba. Najwyżej po pierwszym uderzeniu nie wypadnie, ale i tak będzie potłuczona w drobne kawałeczki, bo:

Zamieszczone przez Ciacho102
                                  folia antywłamaniowa
                                  to ciągle tylko folia...

Komentarz

• Ciacho102
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 132

tylko potłuczona zawsze jest lepsza niż potłuczona szyba i pokradzione reszta rzeczy...
                                    Pozdrawiam, Sebastian

Komentarz

• fabia2
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 260

Tylko ze taka z folią też niezniszczalna nie jest,mocniej przyładujesz i tez w koncu wyleci Jedyne co to moze ew. zlodziej sie przestraszy i odejdzie :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
                                      Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

fernando a widziałeś to urządzenie? możne byś mógł je jakoś opisać :?:
                                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• fernando
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1890

leszekmw, nie ma sprawy: wygląda to trochę jak łom po stronie "płaskiej", tylko w środku ma wycięcie...

Jak ktoś ma za małą wyobraźnię, żeby zrozumieć, o czym piszę :lol: (bo opis, że mucha nie siada ), podaję linka:

Nie chodzi mi o ten konkretny produkt, zresztą jest to chyba za małe, ale idea działania jest taka sama.

Komentarz

• Krzych
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 671

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Kazda szyba ma jakis kawalek numeru VIN. Jak zamowie szybe w ASO to co z tym numerem, przyjdzie jakis, czy przyjdzie szyba bez numeru :?:
                                            Znakowanie szyb (SOMERW) jest wykonywane dodatkowo w ASO lub np. u nas. Jeśli wymienisz szybę, to podjedź i uzupełnimy cyferki.

A propos folii, to po stłuczeniu szyby pozostaje w jednym kawałku.
                                            Załączone pliki
                                            DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                                            www.chiptuning.katowice.pl
                                            DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• fernando
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1890

Zamieszczone przez Krzych
                                              pozostaje w jednym kawałku.
                                              Zgoda, ale chodziło mi o to, że można ją kroić jak samą folię, albo po prostu przyłożyć czymś jeszcze raz i zrobi się dziura w tej stłuczonej szybie...

Komentarz

• DOBI
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 95

Wiesz co ja bym zrobil tak -zrobił bym kilka fotek i wymienił ta szybe jak chcesz i umiesz to samemu dasz rade ale warto sie zapytac za ile to zrobi ktoś w serwisie niekoniecznie aso (w aso jak trafisz zle to panowie tez beda to robili z ksiazka w reku) ....kilka fotek nie zaszkodzi tak jak kolega pisał mniej gadania przy sprzedazy ,jezeli chodzi o nr na szybie (ja miałem wymieniana przednia szybe i z tym numerem jest roznie raz na lewo raz na prawo jak sie to komus uda---obecnie nie mam numeru na szybie dlaczego?bo nie .mniejszy problem.)w serwisie aso bedziesz długo czekał na taka szybe z numerem.
                                                narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

Pracuję...