Accord :wink: :wink: Wujek sie powozi służbówką i naprawdę wymiata.
polityka cenowa Skoda Auto Polska
Zwiń
X
-
Bardzo zacne auto...
Tylko boję się, że w wersji, która mnie by najbardziej interesowała, czyli 2.0TSI z jakąkolwiek klimą będzie kosztowała jak nic 120.000. Krótko mówiąc będzie znacząco droższa od Octavii RS. No nic.... zobaczymy,
Pozdrawiam
Zamieszczone przez DzidaNa chwilę obecną chyba favoryt czyli Seat Exeo. Sprawdzona konstrukcja, silniki na CR, naprawdę niezłe wyposażenie, moim zdaniem daje radę. Pytanie ile to będzie kosztować w Polsce. Moim zdaniem napewno nie może być droższe od Paska.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez gebekJesli moge to ze swojej strony podpowiem nowa Honde AccordJeździłęm najnowszym Accordem i ... jestem zachwycony zarówno jakościa wykonania jak i sposobem prowadzenia i trakcją tego auta.
A oba autka bardzo, bardzo zacne;-)Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Tak patrzac jak wszyscy wybrzydzaja to popatrzmy na to tak: za 150tys mozemy kupic rowniez BMW 130i ktora naprawde jezdzi ciekawie jak i wspomnianego Superba z silnikiem 3.6FSI. Tak wiec mozna kupic mala zabawke, lub duze cos z napedem na 4 lapy z kogutem na masce. Ale jak to mowia, kazdy kupuje co mu sie podoba.
Co do Passata i OII dokladnie tak jest. Passaty przestaly sie sprzedawac, rabaty na nie sa bardzo duze, pod koniec roku bez problemu mozna bylo dostac i 35tys na lepsza wersje, a to juz jest roznica
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaTym bardziej jest mi bliski, iż sam niedługo będę zmieniał czeszkę. Budżet już mam określony i wiem że:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaz tego co piszesz można wysnuć wniosek, że de facto nie potrzebujesz auta ani mocnego, ani dużego, więc wybór mógłby być zupełnie inny... albo budżet niższy
Bo co to znaczy duży? Duży jest superb, (dla mnie za duży). Mocny? 100 KM w TDI to absolutne minimum do zaakceptowania.
Patrząc na to z innej strony: Muszę wykorzystać budżet bo jak sobie kupię Sandero to mi go obetną na następny raz. :lol:
Powiem tak: Facelifting Skody trochę mi pokżyżował plany. Było by OII Kombi BKD + DSG. A tak jest tylko kłopot. :wink:
Komentarz
-
-
Dzida, trochę zbaczamy z tematu, ale co tam, dla mnie rozsądny budżet na auto SŁUŻBOWE to chyba idealna sytuacja, żeby zaszaleć, zakładając, że to budżet około 100tys a z wypasu wystarcza mi klima, to miałbym na celowniku:
alfa 159 (1,9/2,2)
A3 1,8
BMW 120d/120i
BMW 318i
C5
caliber SRT
focus ST
lexus IS
mazda 6\3
mini
saab 93
impreza
forester
scirocco
golf (tsi/cr)
brać wybierać, no i TATA SAFARI
[ Dodano: Wto 06 Sty, 09 16:15 ]
Zamieszczone przez DzidaPowiem tak: Facelifting Skody trochę mi pokżyżował plany. Było by OII Kombi BKD + DSG. A tak jest tylko kłopot. :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
EOT z mojej strony
Dzisiaj kupiłem Passaty dla swojej załogi.
Comfortline, TDI CR 140KM + DSG, pakiet Nawigacja, pakiet Komfort, alufelgi, autoalarm.
Zdecydowała cena: grubo (really grubo) poniżej ceny Octavii 2 FL w konfigu Elegance TDI PD 140KM + DSG, zawierającym wszystkie elementy standardu Comfortline + pakiety opisane powyżej.
Upust który dostałem na Paski jest tak kosmiczny, że do tej pory nie wierzęEfekt durnej polityki cenowej VW/Skoda od której rozpocząłem ten topic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miron75Efekt durnej polityki cenowej VW/Skoda od której rozpocząłem ten topic.
no tak, zrobiłeś VW/Skodę w konia, zostawiłeś kasę zupełnie gdzie indziej :szeroki_usmiech
podniecacie się "polityką cenową" a sami chcecie dac kasę tej samej osobie, tylko nie do prawej kieszeni a do lewej :lol:
na tym to właśnie polega prowadzenie umiejętnej polityki cenowej, chodzi o zarabianie pieniędzy :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodano tak, zrobiłeś VW/Skodę w konia, zostawiłeś kasę zupełnie gdzie indziej
Wydaje mi się, ze wyniki finansowe Skody nie przekładaja się na wyniki finansowe Seata czy VW.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez szkodano tak, zrobiłeś VW/Skodę w konia, zostawiłeś kasę zupełnie gdzie indziej
Wydaje mi się, ze wyniki finansowe Skody nie przekładaja się na wyniki finansowe Seata czy VW.
chyba ślepy tylko nie jest w stanie zauważyc, że to właśnie jest POLITYKA, a nie normalna rywalizacja na wolnym rynku marek takich jak VW/Skoda/Seat.
dziwne pytania się pojawiają po tysiąc razy np. "dlaczego Skoda nie motoru X w ofercie a jest on dostępny w Seacie czy VW", no dlaczego :?: :!:
cholernie ciekawe :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
tutaj, specjalnie dla wszystkich "ANALITYKÓW RYNKU" wycinek danych (może ktos pokusi się o komentarz - zachęcam), nadal ktos uważa, że polityka cenowa, czy w ogóle polityka Volkswagen AG jest głupia, dziwna, łotewer :?: :!:
po inne, często bardzo ciekawe zresztą, informacje czy raporty sięgajcie na http://www.volkswagenag.com/Załączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz