posłuchaj sobie nawet budżetowego suba - zmienisz zdanie :diabelski_usmiech
zrób porównanie. ja zrobiłem. do polo wrzuciłem aktywną skrzynkę boschmana (głośnik 25cm) i nie gra to gorzej, niż tuba z niezłej klasy 30cm Magnatem zasilana też w sumie niezłym, choć leciwym wzmacniaczem Alpiny V12. Wrzut tej skrzynki miał właściwie dwa cele - sprzęt miał zajmować jak najmniej miejsca i być tani. A to, że gra naprawdę dobrze, to było dla mnie tylko pozytywne zaskoczenie :wink:
Ale nie u nas, niestety. Właśnie jestem na wczasach w Egipcie i przykro się patrzy jak ludzie jeżdżą za darmo. Ich to nic nie kosztuje. Czemu u nas tak nie może być? Też nie mogłem uwierzyć, ale benzynka kosztuje jeden funt czyli ok. 0,54 zł :-). Ropa trochę taniej bo pół funta, nie chce mi się nawet liczyć ile na polskie, bo tutaj woda w butelkach jest droższa niż paliwo. No dobra wychodzi to ok. 30 groszy za litr gnojówki!!!. Aż mi się nie chce wracać. Skąd oni biorą te ceny? i jak im to się opłaca produkować? Może państwo dopłaca? Bo u nas tyle to marża stacji wynosi... Ale za to kierowcy to istni debile, przepisów nie ma tu wcale chyba, jest tylko klakson i długie światła. U nas to jeżdżą jak aniołki. Tutaj po zmierzchu na pozycyjnych jeżdzą, bo taniej. Mijania to rzadkość. Dobra kończę, trzeba jeszcze powypoczywać, za 3 dni wracam. Aha, temperatura cały czas 37-40 stopni, w nocy nie spada poniżej 30 także cool:-). Pozdrawiam i życzę takich cen paliw jak tu. Moga być nawet 3 razy droższe:-). Na razie.
tez tam kiedy bylem w Hurgadzie autostrada do Kairu lepsza niz nasze... a wn ocy jest jasno na dworze i egipcjanie pomimo tego szalenstwa na drodze calkiem sprawnie jezdza..
bandyckim bandyckim ale powinieneś byc dummny bo mamy najwiekszą liczbe samochodów służbowych (chyba na świecie ale nie jestem pewien) w administracji publicznej :szeroki_usmiech
mamy najwiekszą liczbe samochodów służbowych (chyba na świecie ale nie jestem pewien) w administracji publicznej
Zawsze to cos :wink:
No jasne... Za jednym z kabaretów:
"To nic że traktor nie ma jednego koła...
Ma przecież trzy pozostałe..."
A to że są problemy z jazdą takim sprzętem to już nie ważne...
Ale my i tak tego nie zmienimy...
Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Tankowiec wysyłaj do Sharm El Shaik, jestem jeszcze jutro:-). Może mi się coś uda przemyciś w karnistrze do Polski he he. A i jeszcze jedno - samochody nie wiedzą co to korozja. Nie ma tu rdzy. Polonezy, duże fiaty, jakieś stare peugeoty 504, wszystko na oryginalnym lakierze. Fajnie. Średni wiek aut - ok. 30 lat :-). Pozdrawiam.
"bandyckim bandyckim ale powinieneś byc dummny bo mamy najwiekszą liczbe samochodów służbowych (chyba na świecie ale nie jestem pewien) w administracji publicznej"
no i niestety wszystkiego duzo i za publiczne pinindze - samochodów, urzedników nawet więcej niz za komuny :-(
swoją drogą zwiekszenie liczby urzędasów to sposób na zmniejszenie bezrobocia :-)
a tak wogóle to ile jest obywateli w egipcie i ile oni zarabiaja w moze wszystko takie tanie bo jak by było drogie to by nikogo stac nie było >>>pozdrawiam<<<
I mamy w tej chwili najwiecej aut na LPG w Europie, pobilismy juz pod tym wzgledem Holandie. I nie powie mi tu ktos, ze to ze wzgledow ekologicznych i co 20 Polak postanowil chronic srodowisko. Wiec dla reszty Europy cos o Nas to tez mowi :idea:
"swoją drogą zwiekszenie liczby urzędasów to sposób na zmniejszenie bezrobocia"
jeden urzednik to trzech bezrobotnych na 'rynku' pracy.. toz to nic innego jak pasozyt.. nic nie 'produkuje' (a najczesciej klody pod nogi innym normalnie pracujacym podrzuca) a pensyjke przejada calkiem niezla.. :|
Komentarz