Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
[O2] SCOUT
Zwiń
X
-
[O2] SCOUT
Tagi: Brak
-
-
[O2] SCOUT
Prosba do ludzi ktorzy maja w posiadaniu takie cudenka z 2.0tdi
Na co zwrocic uwage (nowe/uzywane), co juz robiliscie z napraw, jakie widzicie wady, co byscie zmienili, co warto miec z np dodatkowego wyposazenia a co sobie odpuscic.
od 1.5roku ujezdzam 1.8t 4x4 takze jako tako poglad mam na ten naped, ale potrzebuje jakies swieze opinie uzytkownikow scouta. prawda li to ze w scoucie 10% jest na stale przekazywane na tylna oske ?
ktos jezdzi scoutem juz z softem?
kazda informacja pilnie proszona
pozdr
-
-
Nowe/używane?
Kolego, też rozglądam się za scoutem 2.0TDi i szczerze mówiąc jestem zaskoczony pewnym faktem.
Od ponad dwóch lat auto jest na w sprzedaży, a na rynku wtórnym praktycznie nie ma żadnych wozów.
Można spokojnie kupić roczne czy dwuletnie audi allroad, volvo XC70, forrestery czy inne wozy kombi o podniesionym zawieszeniu i napędzie 4x4.
Niestety SCOUTA strasznie trudno trafić. Przekopałem portale ogłoszeniowe i aukcyjne z Austrii, Niemiec, Szwajcarii, Beneluxu i praktycznie nic.
Nic w tym sensie, że jeżeli już sie trafi dwuletnie auto, to kosztuje 19-21 tys euro. Czyli niewiele mniej niż nówsz sztuka na gwarancji.
Udanych poszukiwań życze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eXco warto miec z np dodatkowego wyposazenia
Zdecydowanie warto go wzbogacić o wielofunkcyjną kierownicę - bardzo wygodna rzeczNie wyobrażam sobie gmerania podczas jazdy przy radiu.
Kolejną rzeczą jaką warto jest dołożyć jest samościemniajace się wewnętrzne lusterko. Świetna sprawa i naprawdę bardzo potrzeba na polskich drogach (co 2-gie auto ma źle ustawione światła i świeci prosto w oczy).
I to chyba wszystko.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eXkazik4x4, kilka sztuk znalazlem dzis jade nawet ogladac co prawda auto demo, ale.. sprawa podobna z 4x4 o1, tez bylo wybieranie a ze za duzego wyboru nie bylo to bralim 1.8t, a po roku zrobil sie wysyp 4x4.
"po roku zrobił się wysyp 4x4"
Wysypem raczej można nazwać ofertę Pasaatów B5, Opli Vectra i innych popular cars.
O 20-30 Skodach O1 4x4 powiedział bym raczej wyprysk a co najwyżej wysypka)
Komentarz
-
-
nie nie, poczekaj ja kupowalem uzywke, leasing firma miala 3 lata po 2ch latach sprzedala, czyli minal rok i ludziom pokonczyly sie leasingi i kredyty, i w 2004/05 byl zaczelo pojawiac sie kilka sztuk i z kazdym rokiem coraz wiecej, przy koncowce 07 juz powoli znikaly z rynku i bylo ok 25szt np na otomoto.
kazik4x4, dam ci namiary jak wroce po jezdzie (na tego co ogladalem i gdzie jeszcze dzwonilem)
Komentarz
-
-
Kupujesz eX Scouta, bardzo fajne auto, dlatego nie ma go za wiele na rynku wtórnym.
Warto dokupić xenon, bo chyba w serii nie ma , no i wielkofunkcyjna kierę , czego ja zapomniałem dokupić w RS-ie i teraz żałuję. Jak duzo śmigasz po trasie za granicą to tempomat :wink:Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
Komentarz
-
-
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Grzechos, rozwazam zakup i to b mocno. xenonu w standardzie nie ma ale sa soczewy i spryskitempomat z tego co pamietam jest w podst, samosciemniajace lusterko tez
2pac, nie ta :P ta co ogladalem stoi u groblewskiego:
srebrna, kwiecien 08, 16tys przebiegu, wersja GT (golas totalny) :P czyli wyp podstawowe. cena 96500 brutto (sprzeglo juz jakos tak dziwnie lapie, chyba ze scout tak ma)
wg sprzedawcow sprzedalo sie ich troszeczke :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftGrzechos, Ciebie to juz chyba problem braku wielofunkcyjnej kiery w RS-ie nie martwi. :wink:
Ex jesteś pewny że tempomat jest w serii??Octavia RS TDI in Race Blue 205KM/443Nm by Tune-up
H&R springs |OZ Crono HT wheels | EBC brakes on.
Komentarz
-
-
Auto jeździ jak ta lalaBogato wyposażone w wersji podstawowej. Napęd 4x4 działa błyskawicznie do przodu i do tyłu. Fajnym bajerem jest też system HHC - wspomaganie ruszania pod górę. Też działa do przodu i do tyłu. Jednak w teren raczej bym sie nią nie wybierał. Już raz mnie kolega wyciągał prawdziwą terenówką. Co najwyżej mozna jechać rozmiękłą polna drogą, na której zwykłe auto by sie zakopało. Fajnie tez wjeżdża po śliskim pod górkę.
Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oculusJednak w teren raczej bym sie nią nie wybierał. Już raz mnie kolega wyciągał prawdziwą terenówką. Co najwyżej mozna jechać rozmiękłą polna drogąJest to po prostu podwyzszone kombi którym można wjechac własie na polna drogę, czy przejechac przez wieksza zaspę śniegu - nic ponadto.
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz