wersja 350 km 5.0 v10 tdi tez byla wczesniej w usportowionych wersjach "r" phaetonow i touaregow - sprawdzilem dzis.....
i ma niebagatela...810 Nm...na pokladzie :hehe
ten silnik szału nie robi (znaczy w słabszej wersji) już bardziej wole 4.2TDI (326km 650Nm) - mniej pali mniejsza pojemność stanowczo mniej awaryjny.
A jak mi dali kluczyk od Q7 V12 to utwierdziło mnie że Diesel to jest to (bo ono ma 500KM i 1000Nm :shock: )
Witam
Mam trochę nietypowy problem. Po włączeniu zapłonu powinno się pojawić wskazanie komputera o temperaturze. Ostatnio coś mi się poprzestawiało i się już nie pojawia.
Można to jakoś przywrócić. Niby nic, ale trochę drażni
pskosz, A co się pojawia zamiast zegarka?Może przestawiłeś przyciskiem w manetce.U mnie po włączeniu zapłonu pojawia się to,co było w chwili wyłączenia.
Ale do tej pory (zresztą pytałem się Doby) jak jest poniżej 4 stopni to się najpierw pokazuje temperatura , a jak się naciśnie przcisk od komputera to się przestawia.
pskosz, A temp pokazuje prawidłową? Bo może padł termistor i dla auta jest np.+30 Tak miał mój brat kiedyś w Ibizie. Sam termistorek w sklepie elektronicznym kosztował 2 zł + 15 minut przy aucie z lutownicą i wszystko wróciło do normy. Dodam tylko, że ASO SEAT chciało za to samo ponad 150 PLN.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Pojawia sieo co było w chwili wyłączenia zapłonu np, zegar, albo spalanie chwilowe
No tak, ale tak jest tylko w jakimś zakresie temperatur. Gdy temepratura spadnie poniżej jakiejś granicy (nie wiem jakiej) juz tak się nie dzieje i na wyświetlaczu będziesz miał ostatnią funkcję.
U mnie jak jest 4 stopnie i ponizej to przelacza na temp.
U mnie też, ale jak np spadnie duzo poniżej tej wartości (np do -15) to już nie przełącza
Tak jakby dochodził do wniosku, że sam już czujesz, że jest zimno i nie ma sensu Cie dodatkowo informowac.
No teraz nie mam jak jej zamrozić Ale jak było nawet -18, to od razu pokazywała temp.
hmm, to teraz dałeś mi do myślenia - znów widac jakieś delikatne różnice w oprogramowaniu sterownika lub osprzętu. Który masz rocznik i jaką wersję wyposażenia i klimy?
2000 model 2001 wersja elegance i jeszcze ręczna klima
U mnie jak było 2-4 stopnie na plusie ewentualnie -2 to pokazywał przy uruchamianiu a teraz nie chce. A można coś samemu przestawić????.
Chyba że pantol napisał
No tak, ale tak jest tylko w jakimś zakresie temperatur. Gdy temepratura spadnie poniżej jakiejś granicy (nie wiem jakiej) juz tak się nie dzieje i na wyświetlaczu będziesz miał ostatnią funkcję
[ Dodano: Pią 09 Sty, 09 21:12 ]
Witam ponownie
Chyba jest jak napisał
Zamieszczone przez pantol
Zamieszczone przez fabia2
U mnie jak jest 4 stopnie i ponizej to przelacza na temp.
U mnie też, ale jak np spadnie duzo poniżej tej wartości (np do -15) to już nie przełącza
Tak jakby dochodził do wniosku, że sam już czujesz, że jest zimno i nie ma sensu Cie dodatkowo informowac.
Bo dziś pokazywało mi -4,5 stopnia więc jest chyba wszystko dobrze
Temat może stary ale odświeżę i może się komuś przyda. U mnie też nie było wskazania temperatury na komputerze. Sprawdziłem czujnik temperatury zewnętrznej, okazało się, że jeden przewód był urwany. Naprawiłem to i dalej nie było wskazania temperatury. Pomogło odłączenie i podłączenie "minusa" od akumulatora. I teraz pięknie działa. Pozdrawiam.
Temat może stary ale odświeżę i może się komuś przyda. U mnie też nie było wskazania temperatury na komputerze. Sprawdziłem czujnik temperatury zewnętrznej, okazało się, że jeden przewód był urwany. Naprawiłem to i dalej nie było wskazania temperatury. Pomogło odłączenie i podłączenie "minusa" od akumulatora. I teraz pięknie działa. Pozdrawiam.
Gdzie sie znajduje ten termistorek od tej temperatury?, bo ja mam Okcie 1 z 1999r silnik 1,9tdi ahf 110 koni i mój komputer pokładowy w ogóle nie pokazuje mi temperatury, nie ma takiej funkcji, a mam wersje AMBIENTE z CLIMATRONIKIEM i też bym chciał żeby mi komp taką informację wyświetlał. A no i jeszcze np. nie pokazuje mi komp spalania chwilowego w l/h tylko w l/100km i to jeszcze tylko podczas jazdy a na postoju się nie zmienia tylko jest wartość stała niezależnie od wciśniętego pedału gazu. Czy ktoś wie jak można te fnkcje uruchomić? Doam tylko że na youtubie oglądalem filmiki i znalazłem taką Okcię która miała taki sam licznik jak mój tzn. na obrotomierzu pojedyńcze cyfry 1, 2,3,4,5 x 1000 obr/min (nowsze maja 10, 20 ,30,40.... x 100obr/min) no i właśnie w niej takie coś wyświetlało a u mnie nie ma tego. A jak podpiąłem test licznika na VAGu to w teście wyświetlaczy widać że jest w symbol stopni Celsjusza no i gdzieś tam też jest symbol tego płatka śniegu co się wyświetla przy niskich temperaturach i /h dla spalania też jest taki symbol, a mimo to brak tych funkcji w moim komputerze. Prosze o pomoc wjeśli ktoś umie je uruchomić.
Komentarz