felgi 16 lub 17 cali w OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciej72
    Classic
    • 2010
    • 13

O kurcze - nie wiedziałem, że są H3 w technologi LED... Ciekawe jak to świeci...
    PS. Dzięki Jeżyk za info

źródło światła: multi LED 6w1, pobór mocy: 0,48W

to pewnie praktycznie nie grzeje. Tylko z tego co się orientuję, to LEDy wydzielają temperaturę do tyłu i w nowych refletkorach całych LEDowych - są wiatraczki do chłodzenia i przesyłania gorącego powietrza na "szkło" reflektora - żeby w zimie ogrzewało.

Chyba sobie zakupie i potestuje... 8)
    PS. http://moto.allegro.pl/item823089361..._nowe_hit.html
    z allegro :]

Trochę się rozejrzałem i sprzedający w specyfikacji zaznacza, ze diody te świecą słabiej niż zwykłe halogenowe. No i komentarz z forum elektronicznego "moc 0.48W, w najlepszym wypadku rownowartosc zarowki 3W." - czyli jak postojówka praktycznie hehe
    Oktavia 110 km
  • Mast
    Ambiente
    • 2008
    • 110

Sezon sie zbliża, trzeba o letnich laczkach pomyśleć, słuchajcie jakie ET w 16 czy 17 będzie najbardziej optymalne do OI (dodam że kombi...)
    Chodzi o to że by łozyska zbyt po dupie nie dostawały, autem dało się w czarne trafić ( wiadomo co robi za duze odsadzenie przy naszych kochanych koleinkach...),a wygląd był nieco lepszy niż w Polonezie Caro :szeroki_usmiech znaczy co by felgi nie ginęły w nadkolach - myślałem o -35....

Dobrze myślę :roll: ?
    impreza integracyjna? symulacja rajdu? wyprawy Afryka i Azja, co-driving w N'kach/WRC ? -> dzwoń, pisz chętnie pomożemy

o syfie czytaj:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24429

Komentarz

• AndiT
      Rider
      • 2008
      • 332

W mojej opini bardzo dobrze, ET 35 odsunie ci kola na zewnatrz, czyli nie beda siadzialy tak gleboko w srodku jak w polonezie
      Srednica felgi nie ma tu znaczenia, jesli juz to szerokosc felgi w calach, ale zakladam ze nic wiekszego niz 8cali nie bedziesz zakladal.
      M47N2

Komentarz

• Mast
        Ambiente
        • 2008
        • 110

super dzięki (pomagas poszedłbył :lol: )

tak sobie myślę, że właśnie -35 i szerokość cos koło 7,00 - 7,5 maksymalnie 8" ale to raczej już przegięcie...

i oponka chyba

dla 17 - 215(225)/45
        dla 16 - 205/50

zgadza się? :szeroki_usmiech
        impreza integracyjna? symulacja rajdu? wyprawy Afryka i Azja, co-driving w N'kach/WRC ? -> dzwoń, pisz chętnie pomożemy

o syfie czytaj:

Komentarz

• micnur
          Ambiente
          • 2008
          • 109

dla 16" masz tutaj:

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

Mast, ja dla 17'' mam 225/45
            a dla 16 będzie 205/55 tzn takie są fabryczne rozmiary-ori
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• AndiT
              Rider
              • 2008
              • 332

Zamieszczone przez Mast
              super dzięki (pomagas poszedłbył :lol: )

tak sobie myślę, że właśnie -35 i szerokość cos koło 7,00 - 7,5 maksymalnie 8" ale to raczej już przegięcie...

i oponka chyba

dla 17 - 215(225)/45
              dla 16 - 205/50

zgadza się? :szeroki_usmiech

Szerokosc 8 cali bedzie przegieciem faktycznie. Jesli dobrze pamietam to przy 8 calach na szerokosci felgi - szerokosc opony 205 robila wrazenie takiej naciagnietej. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.
              Generalnie wraz z zwiekszeniem szerokosci felgi musi isc zwiekszenie szerokosci opony.
              M47N2

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

AndiT, jaki byłaby optymalna szerokość gumy dla 8 cali? 235?
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Garret
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1196
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Re: felgi 16 lub 17 cali w OI

Zamieszczone przez Mast
                  Sezon sie zbliża, trzeba o letnich laczkach pomyśleć, słuchajcie jakie ET w 16 czy 17 będzie najbardziej optymalne do OI (dodam że kombi...)
                  Chodzi o to że by łozyska zbyt po dupie nie dostawały, autem dało się w czarne trafić ( wiadomo co robi za duze odsadzenie przy naszych kochanych koleinkach...),a wygląd był nieco lepszy niż w Polonezie Caro :szeroki_usmiech znaczy co by felgi nie ginęły w nadkolach - myślałem o -35....

ja mam u siebie 16" 205/55/16 ET35 i jest wg mnie bardzo ok :wink:, koła są szerzej rozstawione niż na seryjnej stalowej i wygląda to znacznie fajniej
                  Garret

-----------
                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Mast
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 110

Re: felgi 16 lub 17 cali w OI

Zamieszczone przez Garret
                    Zamieszczone przez Mast

ja mam u siebie 16" 205/55/16 ET35 i jest wg mnie bardzo ok :wink:, koła są szerzej rozstawione niż na seryjnej stalowej i wygląda to znacznie fajniej

no właśnie i tak będzie chyba i u mnie :lol:

o syfie czytaj:

Komentarz

• pajczaki
                      Rider
                      • 2007
                      • 316

ja mam u siebie 205/55/16 z et 30... auto wyglada duzo lepiej (posiadam kombika)
                      taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
                      sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• AndiT
                        Rider
                        • 2008
                        • 332

Zamieszczone przez Maru 123
                        AndiT, jaki byłaby optymalna szerokość gumy dla 8 cali? 235?

Zobacz na ogloszenie naszego forumowego kolegi, ktory sprzedaje AF.

Z ogloszenia bedziesz mial dane felg, jak dobrze pamietam to maja one 8,5". Zobacz galerie i bedziesz widzial ze przy szerokosci felgi 8,5" opony w szerokosci jakie on ma sa troche naciagniete (215/45/r17). Zalezy kto co lubi, bo w niemczech jest wlasnie taki trend tuningowy, aby opony byly naciagniete. Czy tobie bedzie sie to podobac zalezy od Ciebie.
                        Ja akurat tego nie lubie, a wrecz jak kupuje opony to kupuje te z rantem, aby felg nie poniszczyc.
                        Reasumujac patrzac na te zdjecia bedziesz wiedzial co wybrac najlepszego dla siebie.
                        Ja mysle ze szerokosc 225 na szerokosc felgi 8" bedzie Ok i nie ma sensu isc w szersze.
                        Acha 1 cal=2,54 mm
                        M47N2

Komentarz

• krystian634
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 198

Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu także podepnę się pod istniejący. Chciałbym w swoim szkodniku zmienić seryjne 16" na 17" z oponami 225/45/17. I tu moje pytanie: jak wpłyną na osiągi auta (ASZ 130KM), ewentualne zużycie elementów zawieszenia i oczywiście na komfort na seryjnym zawieszeniu? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi

Komentarz

• innotic
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 111
                            • Octavia I (1U2)
                            • AGU 1.8 20VT 150 KM

Witam!
                            Mam do Was pytanko - czy koła 17" 8J na oponach 225/50 podejdą do Octavii 1, 1.8T z seryjną zawiechą? Wiem, że profil 40 jeszcze wchodzi, ale 50? Felgi o odsadzeniu 35? Proszę o pomoc!
                            >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                            >>Link alternatywny<<

Komentarz

• roLLo
                              L&K
                              • 2008
                              • 1063
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy do O1 bez problemu podejdzie felga 16" ET 46 szerokość 7" z oponą 205/55 R16?

Chodzi mi o to czy nic nie będzie ocierać ?

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
                              Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
                              Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• innotic
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 111
                                • Octavia I (1U2)
                                • AGU 1.8 20VT 150 KM

Myślę że bez problemu będzie pasowała, felga praktycznie tak samo będzie schowana co ori 15" - rozstaw poszerzy Ci się po zewnętrznej po 3mm na stronę, więc bez problemu będzie grało zwłaszcza, że 205/55 to zalecany rozmiar. Sam mam obecnie 205/55 na nieco szerszej feldze (7,5") i ET35 i hula idealnie, więc u Ciebie nie będzie problemu
                                >>Link alternatywny<<

Komentarz

• roLLo
                                  L&K
                                  • 2008
                                  • 1063
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

innotic, a ET46 nie będzie stanowić problemu ?

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
                                  Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
                                  Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• innotic
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 111
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AGU 1.8 20VT 150 KM

Myślę że nie - oryginalne Ronale mają ET43 i 6,5" szerokości, więc nic tutaj nie powinno stanowić dla Ciebie problemu. Ze swojej strony proponuję odwiedzić stronę, podstawić swoje parametry i sprawdzić ile potrzebujesz mieć miejsca, żeby wszystko zagrało. U Ciebie felga może obcierać tylko i wyłącznie o amortyzator/zawieszenie z racji głębokiego odsadzenia, ale to ewentualnie możesz zastosować kilkumilimetrowe dystanse jeśli felgi faktycznie tego warte

EDIT:
                                    Poniżej zdjęcia, jak koła na feldze 16" ET35 i oponie 205/55 wyglądają na Octavii:
                                    >>Link alternatywny<<

Komentarz

Pracuję...