Ktoś tam podniósł że w Subaru jest "prawdziwe 4x4". A po co to, jak 95% przebiegu robi się na drodze o dobrej przyczepności? Do jazdy po mieście wystarczy dołączany napęd.
Zgadzam się w stu procentach ! Ale idąc dalej tym tropem w mieście ( i w trasie też )wystarczy napęd na przód - więc po co w ogóle 4X4? ( po za tym ja zauważyłeś to "prawdziwe" jest w cudzysłowie :P
Co do awaryjności - jakie auta się nie psują, Audi, MB, BMW też ( i to niektóre często ) ale jednak chyba to lepsze autka niż skoda!
Subaru to była sugestia - wydawć blisko 100 tys na octavie to imo przesada, za tę kwotę jest kilka innych fajnych, większych ( no za wyjątkiem bagażnika ) aut - choć dla mnie największym zonkiem było to, że wnętrze octy jest węższe niż w focusie - szczególnie z tyłu.
Generalnie jestem z OII FL zadowolony - ale nie zpłaciłem za nią 100 kawałków
95% roku to 346 dni, pozostałe 5% to 19 dni - jeżeli miałbym się przez te 19 dni w roku wykopywać ze śniegu, po kilka-kilkanaście razy atakować podjazdy mieląc kołami, co chwila zakładać lub zdejmować łańcuchy... A na Podhalu i w Beskidzie jest więcej śnieżnych dni 19
Może nieco prościej poduszkę powietrzną też wozicie (i to niektórzy 2ie lub więcej) i ile razy jej używaliście ?? ( pewnie poniżej tych 5% - i oby 0% było )
Tak samo jest z napędem 4x4 niby wozi się go niepotrzebnie ale może być sytuacja gdy pomoże i za to będziemy go cenić Dodatkowo 4x4 jest dość często przydatny (i to nie tylko w górach).
slawo, naprawde jest fajny i działa z polskim programem i obsługuje praktycznie wszystkie auta VAG (od około 97r ) włącznie z tymi najnowszymi modelami jak eos touareg itd
slawo, naprawde jest fajny i działa z polskim programem i obsługuje praktycznie wszystkie auta VAG (od około 97r ) włącznie z tymi najnowszymi modelami jak eos touareg itd
Podłączałem pod Felkę z 1996 i też działa . Podobnie jak koledzy szczerze polecam do wszystkich samochodów grupy VAG włącznie z najnowszymi
O jakim kablu jest mowa? Klon kabla do VAGCOMA? Bo w takim wypadku płacąc 400zł za ukradzioną czyjąś pracę to przesada - i jeszcze pisać, że promocja dla OCP. Klon kabla do VAGCOMA 704 (tyle, że wersja EN) można zrobić samemu za 70-100zł (zależy gdzie części kupować) - wszystko co potrzeba zostało opublikowane na elektrodzie.
No chyba, że się mylę i mowa jest tu o polskim dziele jakim jest VAG CAN PRO i który oryginalny kosztuje 600zł (interface + oprogramowanie). Ale jednak wątpie bo VAG CAN PRO obsługuje tylko fury po 2004r.
Komentarz