[O1] Padła żarówka w 3 stopie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kazioct
    Classic
    • 2010
    • 11

Witam Panowie

PODPINAM się pod temat bo .....

Szukałem ale NIE znalazłem (niestety) tematu w którym było by opisane

- Jak zdemontować tapicerkę z Tylnych drzwi do których mam zamiar się dobrać w celu "sprawdzenia" co tam można wsadzić jako głośniki ...

widzieliście TAKI TEMAT ??

Pozdrawiam
  • TOM67
    Drive
    • 2008
    • 88
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam, padła żarówka w 3 stopie auto na gwarancji. Mam pytanie czy za usługę wymiany żarówki muszę płacić czy podlega to gwarancji? Bo rozumiem że sama żarówka nie podlega gwarancji. Dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że mam zapłacić 50 zł za usługę wymiany żarówki. Pozdrawiam.
    + LPG

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez TOM67
      Mam pytanie czy za usługę wymiany żarówki muszę płacić czy podlega to gwarancji
      to podlega gwarancji.
      Zamieszczone przez TOM67
      Dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że mam zapłacić 50 zł za usługę wymiany żarówki
      totalna bzdeta! jaka wymiana żarówki? w leonie miałem podobną sytuacje, auto był jeszcze miesiąc na gwarancji i spaliło mi się pól listwy, tak nagle. zameldowałem w ASO i trzy dni później miałem nowiutkie, trzecie światło stopu. wiec nie daj się nabrać na jakieś koszty, gwarancja jest gwarancją i koniec. muszą bez gadania wymienić.

Komentarz

• opsia
        Ambiente
        • 2007
        • 189

A jest sens jechania do ASO???? Sama żarówka parę groszy, robota na minutę......Po co jechać???? Ale jak chcesz...
        Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez opsia
          A jest sens jechania do ASO????
          ja bym jechał, auto na gwarancji :idea: po co dopłacać...niech się chłopaki męczą :szeroki_usmiech

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

Zamieszczone przez ufo
            Zamieszczone przez opsia
            A jest sens jechania do ASO????
            ja bym jechał, auto na gwarancji :idea: po co dopłacać...niech się chłopaki męczą :szeroki_usmiech
            Ja też bym pojechał, ale czasem to odwraca się przeciwko nam :roll: a to trzeba czekać a to czegoś/kogoś nie ma, a to nie podlega gwarancji (nerwy też kosztują) a koszt w tym wypadku niewielki.
            Jak masz ASO pod bokiem warto informacyjnie zajechać, ale żeby specjalnie gdzieś jechać nie wiem czy jest sens :diabelski_usmiech
            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• TOM67
              Drive
              • 2008
              • 88
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez opsia
              A jest sens jechania do ASO???? Sama żarówka parę groszy, robota na minutę......Po co jechać???? Ale jak chcesz...
              Tylko nie poto kupowałem nowy na gwarancji żeby teraz samemu wszystko robić.
              + LPG

Komentarz

• splawik
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1292

Zamieszczone przez TOM67
                Tylko nie poto kupowałem nowy na gwarancji żeby teraz samemu wszystko robić.
                A jak przepali ci się żarówka np H4 to uważasz że ASO za darmo ci ją wymieni??
                A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                -------------------------------------------------
                Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• zurcio
                  RS
                  • 2008
                  • 2046

Zamieszczone przez TOM67
                  Tylko nie poto kupowałem nowy na gwarancji
                  Oczywiście, kolego masz rację :!: i rozumiem Twoje rozżalenie ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze warta "skórka za wyprawkę".

Zamieszczone przez TOM67
                  żeby teraz samemu wszystko robić.
                  Napewno nie wszystko :diabelski_usmiech
                  Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

Mobilki a jakie te żarówki w tym stopie przy szybie wchodzą? bo ja mam 3 przepalone i warto by było wymienić ewentualnie jak je wymienić żeby czegoś nie urwać
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• opsia
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 189

Wszystko jest napisane w instrukcji obsługi na stronie 176 ( instrukcja od octavi tour ). Naciskasz na dwa języczki po obu stronach obudowy i wyciągasz do siebie. Wkładasz żaróweczkę W2,3W ( w combi są LEDY) ot i wszystko. Wkładasz w odwrotnej kolejności.
                      Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...