megon, no moje gratulacje, szerokości.
Servis klimy
Zwiń
X
-
andriu21tg, ile lat ma auto :?: jeżeli chodzi o o odgrzybianie ostatnio najlepsza metoda to ozon .
ale gdzie ta wiosna , gdzie te upały :?: :szeroki_usmiech ...styczeń się dopiero zacząłO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
według producenta przegląd klimy z wymianą czynnika i oleju w kompresorze co dwa lata, a odgrzybianie co rok chyba ze zacznie szybciej coś spierdziec w aucie
ozonowanie ok, ale ja tam jakos wole to chemię czyli tradycyjne środki....
odgrzybianie możesz zrobić sam jak kupisz środek a przeglad zrób w jakim warsztacieET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rogozPrzy okazji serwisu polecam wymienić osuszacz klimy - taka metalowa bańka obok chłodnicy wodnej. Wg mojego machera należy wymieniać go co 3 lata.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgRoczek mu przeszedł .. wiec co proponujecie? :?:Zamieszczone przez rogozPrzy okazji serwisu polecam wymienić osuszacz klimy - taka metalowa bańka obok chłodnicy wodnej. Wg mojego machera należy wymieniać go co 3 lata.
A tak serio co Ty chcesz robić z klimą w rocznym aucie?PerfectService by
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgnapewno wymienic filtry w kabinie i powietrza .. ale zeby niewalio grzybem (bo jak sie pewnie zrobi cieplo to sie zacznie) dlatego pytam czy leprze ultradzwieki, czy moze bawic sie samemu z ruka i jakimis sprajami, czy moze zdac sie na aso ;]?
Jak dla mnie rozsądne podejście jest takie jak mi kiedyś powiedział gość od klimy, jak nie wali to nie ruszać. Więc może narazie odpuść i zobaczysz w lecie.PerfectService by
Komentarz
-
-
andriu21tg, W rocznym samochodzie wystarczy samo odgrzybianie i wymiana filtra , proponuję węglowy , w skodzie nie ma dużej różnicy w cenie. filtr najlepiej wymienić 2 razy do roku niezależnie od przebiegu , na naszych ulicach szybko się brudzą . tak samo proponuję robić z filtrami powietrza , po paru miesiącach sa nieźle zasyfione.
kolega mechanik wymieniał teraz filtr paliwa w pasku b7 tdi , jakiś mały przebieg rzędu 35 tyś tez był zasrany dobrze a gość tankuje na dobrych stacjach. mi wymienił teraz po 40 tys i te z był brudny , a tankuję tylko v-powera , i to na stacji która ma nowe zbiorniki.
co do odgrzybiania napisałem Ci wyżej czym sie odgrzybia teraz.
co do osuszacza - powinno sie go wymieniać co 3-4 lata jak napisał rogoz , ale jeżeli kogoś nie przyciśnie i sie w jakiś sposób nie uszkodzi nikt tego nie robi , nawet ja :szeroki_usmiech . uszkodzenia osuszacza polega w zasadzie zawsze na jego przerdzewieniu . auta najbardziej podatne na to to passat b5 , ford mondeo starszy.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgZamieszczone przez leszekmwandriu21tg, ile lat ma auto :?: jeżeli chodzi o o odgrzybianie ostatnio najlepsza metoda to ozon .
ale gdzie ta wiosna , gdzie te upały :?: :szeroki_usmiech ...styczeń się dopiero zaczął
Roczek mu przeszedł .. wiec co proponujecie? :?:
Komentarz
-
Komentarz