witam
Odgrzybiałem klme poniewaz troche dawało zdechłym kotem {jakies 3 miesiace temu},robili mi w ASO wiec chyba prawidłowo to zrobili i teraz znowu zaczyna dawac z nawiewu jakims zdechłym zwierzakiem{grzyb}
jak temu zapobiec??
sa jakies sposoby??
a moze jest jakis lepszy preparat niz stosuja w ASO??
miał ktos ten problem??
Odgrzybiaj klimę w serwisach specjalizujących się klimatyzacją wyłącznie, ale nie w ASO. W ASO ci psikną parę razy preparatem, przewietrzą, znów psikną.... zajmuje to w ich mniemaniu sporo czasu (np 30 min) i już jest niby dobrze. Na niby niestety. Dobre odgrzybianie trwa o wiele więcej czasu i robi się wokół tego zjawiska sporo zamieszania. k
pozdrawiam
p.s.
jak dłuuugo nie używasz klimy to niestety jedzie potem kotem bądź też skarpetkami, jak kto woli.. :wink:
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
Spotkałem się z info że po dłuższej jeździe z włączoną klimą dobrze jest ją przegrzać przez parę minut - po prostu regulator na full ogrzewanie i to powoduje że grzybki się nieco rzadziej odkładają...
Ciekaw jestem czy to prawda.... :szeroki_usmiech
Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Spotkałem się z info że po dłuższej jeździe z włączoną klimą dobrze jest ją przegrzać przez parę minut - po prostu regulator na full ogrzewanie i to powoduje że grzybki się nieco rzadziej odkładają...
Ciekaw jestem czy to prawda.... :szeroki_usmiech
U mnie się to sprawdzało. Wystarczyna na kilka minut przed wyłączeniem silnika wyłączyć klime i włączyć na wyższe obroty dmuchawę niekoniecznie z ogrzewaniem, aby wysuszyć parownik i takie tam.
Nie ma wilgoci - nie ma grzybków i smrodu.
A napewno znacznie dłużej brak jest smierdzących objawów
U mnie tez pojawil sie ostatnio zapach skarpetek, zreszta troche zaskakujaco wczesnie (uzywam klimy regularnie, conajmniej raz w tygodniu, auto ma dopiero 8 miesiecy od fabryki).
Znacie jakis godny polecenia profesjonalny serwis klimatyzacji gdzies w Wawie?
Przy okazji, potrafi ktos wyjasnic dlaczego smrodek z klimy pojawia sie "falami" zamiast rownomiernego odorku? Jedzie sie godzine i nic, potem bec, przez 5 minut wonieje, wywietrzy sie i znowu nic przez godzine...
U mnie tez pojawil sie ostatnio zapach skarpetek, zreszta troche zaskakujaco wczesnie (uzywam klimy regularnie, conajmniej raz w tygodniu, auto ma dopiero 8 miesiecy od fabryki).
U mnie też się pojawiły podobne objawy, a autko ma trzy miesiące, od czasu do czasu pojawiał się nieprzyjemny smrodek, ale włączyłem klimę na LO przez 10 minut i teraz leci tylko górskie powietrze
życie zmienia marzenia ...
1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm
Komentarz