Proszę o podpowiedź jaki kupić akumulator do VW Passata Variant 1.9 TDI 110 KM.
Z góry dziękuję.
zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
ediada, banner to austriacka firma.
Oprócz znanych i przez niektórych lubianych firm, jak Varta czy Centra ja polecam akumulator firmy Moll - niemiecka firma.
Co do parametrów to muszę zerknąć na akumulator. Bliżej południa podam info.
czarny_wwa, ok dzięki. Mogę prosić o dokładny typ i parametry.
Jako pierwszy akumulator miałem właśnie Molla i byłem bardzo zadowolony. Później dwa lata męczyłem się z Vartą i stwierdziłem że zainwestuje w Molla. Niestety nie jest to tani akumulator ale jak na razie mogę powiedzieć, że warto. Mam go drugi rok i nawet w duże mrozy samochód kręci.
Kup cos markowego czyli wymienionego przez klubowiczy, z gwarancja i w dobrej cenie. Generalnie wszystko pow 70Ah i z wysokim pradem rozruchowym da rade.
Zakupiłem CENTRĘ FUTURA 77Ah. 3 lata gwarancji. Mam nadzieję, że to dobry zakup.
Myślałem też o innych aczkolwiek nie ukrywam, że potrzebowałem dość pilnie. A na pozostałe należało trochę poczekać np. na TOPLĘ.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Komentarz