No niestety, kabla nie mozna wsadzac Juz tez to mialem.
[Inne] nie wiem co zrobic z alufelgami.? pomożecie?
Zwiń
X
-
[Inne] nie wiem co zrobic z alufelgami.? pomożecie?
witajcie,
szukalem szukajke ale nie moge namierzyc stosownego tematu, bo całe stada tematów znalazllem z jakas sprzedaza albo kupnem alufelg bo wlasnie o nie mi chodzi.
sprawa wyglada tak:
mam golfa V (nastepca mojej octy) z roku 2008 w TDIku, i fabryczne stalowe felgi maja rozmiar 6Jx15 ET47. Chce kupic alufelgi do niego, i szukalem po allegro i za chiny ludowe nie moge znalezc takich alusów które by mialy te same parametry, są albo 6.5x15 i et np 50,45,38? albo jak jest 6jx15 to znow et nie gra bo jest albo 45 albo 50.
czy te parametry sie musza zgadzac? czy jak to jest? bo widze ze ciezko bedzie dobrac felgi z tym isamymi parametrami...
dzieki za pomoc.
pozdrVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
-
-
janusz_007, im mniejsze ET tym bardziej felga odsunie się na zewnątrz.
Tylko teraz takie pytanko, czy naprawdę opłaca się kupować alu 15" :?:
Nie lepiej zainwestować w przynajniej 16" (jak nie chcesz szaleć z 17,18) i mieć wygodnie i całkiem ładnie. Dokupisz oponki 205 bo pewnie obecnie masz na 15" - 195 i jest gitara.
[ Dodano: Czw 22 Sty, 09 22:46 ]
calkulator może Ci pomoże: http://www.1010tires.com/WheelOffsetCalculator.aspNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
zurcio, no wiesz, opłaca sie, tylko ze na moich 15stkach mam przejechane ok 500km, gumki maja wąsy wiec bez sensu aby sie ich pozbywac... są po prostu nowe bo zaraz jak wyjechalem z salonu to zmienilem na zimowe. czyli jakbym mial felge z ET40 to o ile sie ona wysunie ? o 7mm? bo taka jest roznica pomiedzy nimi,
a co z szerokoscia felgi? bo duzo felg nie ma 6x15 tylko ma 6.5x15?VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
Komentarz
-
-
janusz_007, tak to już jest, że alu rzadko mają takie parametry jak stalowe.... Spokojnie możesz na te opony założyć felgę o szerokości 6,5cala (powyżej 7 cali już jest bardzo niezalecane do opony 195), tylko pamiętaj, że ET musi być odpowiednio mniejsze, żeby felga nie obcierała o nic wewnątrz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007jakie moge załozyc min i max et aby bylo ok
ET45 będzie chyba bardziej odpowiednie, 8mm na zewnątrz i 4 do środka ... nie powinno zaczepiać,
chyba, że coś źle wyliczyłem to proszę poprawić ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
janusz_007, spokojnie możesz wrzucić szerokość opony 195 na 6.5" . ET sobie weź 45 i wszystko będzie grać.
W tym układzie koło będzie Ci odstawać na zewnątrz o 2mm.
Jeśli chcesz sobie poszerzyć autko o 9mm na stronę to sobie weź ET38. W niektórych klubowych OII są takie aluski założoneOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007fernando, czyli jesli felga jest 6,5 to et pewnie z 38 co?
Zamieszczone przez janusz_007najlepiej by bylo aby byla taka sama felga, tzn 6x15 ale jakie moge załozyc min i max et aby bylo ok? fabryczne jest 47? a do alusa?
Komentarz
-
Komentarz