Pytanie - szczególnie do pracowników ASO. Czy skoda/VAG prowadzi jeszcze jakąś bezpłatną akcję serwisową dotyczącą aut z roku 2001? Chodzi mi szczególnie o skrzynię biegów w benzynach.
Będę wdzięczny za informacje - może być na PM jak ktoś woli.
abyss, w ramach gwarancji i w trakcie jej trwania wymieniają wtedy jak "auto stanie na drodze". W innych przypadkach to zapomnij o naprawie gwarancyjnej
abyss, bezpłatnie, to mogą zabronić Ci samodzielnej wymiany skrzyni, pod groźbą utraty gwarancji - jeśli ją jakimś cudem od 2001 roku jeszcze ją masz - gwarancja dożywotniej mobilności? Zapomnij.
Pracuję w Land Roverze - Irlandia. Dlatego tak od niechcenia zapytałem, bo są tu auta np. ze zbliżonego okresu które W TEJ CHWILI mogą przejść naprawę w ramach napraw serwisowych (recall service action) i akcja kończy się dopiero w 2010 roku. Stąd moje pytanie. Fakt, octavia dobra - ale to nie to samo co Land Rover (bo i tańsza duuużo - i nie off-road)
Nie wiem czy ruganie na ASO i obwinianie go o całe zło na świecie właczając w to koklusz, gradobicie i trzęsienie ziemi należy do dobrego tonu na tym forum, ale skoro kolega zapytał, to odpowiem. Jak w przypadku każdej mi znanej marki, tak i w przypadku Skody są trwające akcje serwisowe. Te, które mogą mieć jakikolwiek wplyw na bezieczeństwo kwalifikują sie jako okcje odwoławcze i o ich wystęowaniu klient jest informowany za pomoca listu poleconego. Jeżeli nie, jest ona wykonywana podczas przyszłej wizyty klienta w ASO (VIN jest weryfikowany w programi ELSA i klient jest informowany o ewentualnej akcji serwisowej). Jeżeli chodzi o kwestie odpłatności to mimo, iż gwarancja mechaniczna sie skończyła, realizacja akcji serwisowych jest bezpłatna.
Wracając do pytania, nie przypominam sobie teraz dalej trwającej akcji serwisowej od 2001 r. w Skodach. Pozdrawiam
kurynio, ale zdaję się juz dawno temu ustaliliśmy, że u was jest zupełnie inaczej
a pretensje do takiej a nie innej opinii o ASO możesz mieć tylko i wyłącznie do swoich kolegów, którzy bardzo ciężko na nią pracują, nad czym szczerze, naprawdę szczerze ubolewam :?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Dzięki kurynio - czyli jednak bywają akcje serwisowe i "po gwarancji" - no i do dobrego ASO jest sens wstąpić
Co do listów - nie jestem pierwszym użytkownikiem auta, a trzecim. Pierwsza to była spora firma komputerowa, drugim jakiś rolnik. Niestety do autoryzowanego serwisu mam kilkadziesiąt km i nie mam za bardzo jak wstąpić "po drodze", wolny dzień po to brać trochę szkoda.
abyss, może lepiej kup sobie land rovera, zamiast ze skoda sie meczyć Pewnie mają jakieś zniżki dla pracowników.
Raczej nie mają - zresztą pewnie i tak bym używke kupował, bo ceny nie sa bardzo niskie. Przypomnę, że Ranger Rover Sport został uznany za najbardziej seksowne/pożądane(nie pamiętam na bank które) auto w UK (osobiście jako "starszak" wolę z tych w zasięgu rąk Discovery3 - to samo podwozie i silnik co Ranger Rover, a wydaje mi się wygodniejszy. No ale to tak na marginesie - nie mówimy tu o Lnad Roverach a Skodach Octaviach.
BTW. Przypomniał mi się jeszcze jeden związak między autami - Octavia i Doscovery3 w zeszłym roku uzyskały najwyższe noty wsród kupujących - pod względem zadowolenia z zakupu Oba auta znam - i oba są warte tej oceny - moim zdaniem.
O nowym mogę zapomnieć ze względów finansowych - a używany taniej kupię /za jakiś czas, nie dziś - bo skoda jest gites - i jeszcze pojeździ spokojnie z 10 lat - a kupowana była jako 8 latka z założeniem 3 lat eksploatacji / na rynku wtórnym bez narzutu dealera.
Komentarz