Troche banalne, podsiwtlenie popielniczki...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian
    Rider
    • 2004
    • 412

Witam,
    to juz drugi moj topic nowy pod rzad, ale tematy rozne wiec zakladam
    Bylem dzis w sinclarze i dostalem oferte na 1.8T.
    Auto w kolorze czerwonym nie metalik w wersji ICE + - czyli podstawowa wesja + klimatronik.
    Wspomnialem o rabacie dla forumowiczow - 4%. Sprzedawca nie wiedzial, poszedl sprawdzic i wrocil z informacja ze rabat jest ale nie 4% tylko 5% - wiec to na plus.
    Poza tym zaproponowali alarm za 750 - bo potrzebny do ubezpieczenia w allianz, dywaniki i radio bezplatnie zamontuja jak im przywioze. Tak wiec cena calkowita wychodzi 56200 +2100 allianz bo podrozal i do tego mozliwosc kredytu 50/50 bez ekstra kosztow.
    Auto byloby do odebrania w polowie grudnia. Najbardziej mi nie pasuje ten kolor Skoda polska wszedzie na stronach informuje, ze jest dostepny kolor nie metalizowany zielony. W serwisie twierdza, ze wyszedl z produkcji, jednakze z palety wyprodukowanych aut sie w takim kolorze znalazlo, a jak pytalem rok temu o ten kolor to juz niby byl nie w produkcji - ktos tu kreci i w dodatku to jest informacja nie tylko z tego jednego salonu. Dostalem rowniez druga oferte na Ten nowy TDI 101 KMz klima elektroniczna w kolorze Bialym - fe za 60100 zl.Ja zawsze chcialem miec 1.8T, jednakze jesli poprzez zmiane popomwtryskiwaczy i program daloby sie osiagnac okolica 160 koni, to oszczednosc na benzynie jest istotna.

Jak myslicie czy to jest dobra oferta, mozna cos wiecej dostac?
    Pozdrawiam,
    Maciek
    RS BLUE
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A wiec zniklo mi siwatelko w popielniczce , juz sie dobralem tam i jest zdejmowana mala kostka z zarowka ,czy mozna wyciagnac sama zaroweczke czy trzeba calosc wymienic ? zaroweczka troche mocnawo w tym siedzi i nie chcialem tego wyciagac nasile zeby nie pourywac :wink: Jak cos moge zapodac fotkie jak to wyglada,a moze to sie jakims sposobem wyciaga?
    Dodatkowo do kabla z wtyczka od tej kostki z zaroweczka idzie grubsza wiazka kabli "do nikad" :shock: i jest zaklejona tasma ,od czego to moze byc ? :roll:

[ Dodano: Sro 07 Wrz, 05 22:45 ]
    Kostka z zaroweczka i ten kabel do nikad wygladaja tak :Link

[ Dodano: Pią 09 Wrz, 05 18:05 ]
    Uporalem sie z tym :diabelski_usmiech ,a wiec dzisiaj zarowkie z tej kostki wyciagnolem(wyrwalem :wink: ) ,byla na 2ch drucikach jeden sie urwal. Wsadzilem druga z pudelka z zapasowymi zarowkami skody (43zl dalem :shock: jak auto kupilem ,ae 3zarowki sie przydaly ). Zaroweczka jest ze 2milimetry dluzsza ,ale dziala i spelnia swoja role :wink:
    Mozna temat zamknac
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• heretyk
      Rider
      • 2009
      • 549
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Odkopuje stary temat, ale mam duzy problem. Nie umiem wlozyc zaroweczki. Tam sa dwa otwory, ale nozki zaroweczki sa gietki i nie idzie ich za jasna cholere wsadzic.
      Jak kolega sobie z tym proadzil?
      U mnie to dotyczy O2 ale wiedze ze w O1 jest podobnie.

Tradycyjnie odpowiadam sobie sam:-) Faktycznie oryginalna zaroweczke idzie wyrwac z oprawki na hama, ale wlozyc sie juz nie dam. Chyba ze uzyje sie innej zaroweczki z twardymi drucikami.

Jezeli ktos nie lubi rzezbic to klania sie ASO. Kosyt zaroweczki w oprawce to 16PLN. pozdrawiam
      Zostały mi czesci, po szkodniku:
      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

Pracuję...