Zamieszczone przez t271828
Pytanie dot. montazu LPG
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DamianjgNigdy sie nic nie odłącza. Coś Ci .........(popsuli)
przy montazu i odlaczyli a potem zapomnieli podlaczyc. Mam nadzieje, ze to jest
cos w tym stylu bo wtedy "naprawa" bedzie ekspresowa a samochodu mocno
w tym tygodniu potrzebuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DamianjgNigdy się nic nie odłącza. Coś Ci .........(popsuli)
zawsze się coś odłącza - do abs raczej daleko i nie za bardzo wiem po jaka cholerę ktoś miałby grzebać wokół czujników, raczej koło modułu - to tak - pewnie gdzieś tam coś zamontowano - jakiś zawór, rurka, reduktor.
2. jeśli coś zostałoby odpięte i nie podpięte ponownie wywaliłoby od razu kontrolkę ABS.
3. przypuszczam , że to zbieg okoliczności
4. ale kolega Damianjg chyba był przy montażu instalacji w Twoim samochodzie, bo twierdzi na bank, że coś popsuli :diabelski_usmiechZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Kolega się spytał czy się odłącza przy abs. Nie o inne rzeczy. Co sie odłącza to ja wiem. Dlatego zobacz co napisałem wcześniej, że jakby odłączyli czujnik to by się kontrolka zaświeciła.
I za dużo widziałem jak montują lpg. W co drugim samochodzie potrafią coś spiep.....ć
kilka rzy widziałem jak po montażu paliło bezpiecznik od streownika silnika i inne takie cuda.
I dklatego nie wierze w zbiegi okoliczności przy montażu lpg.
Co niektóre warsztaty nawet porządnie instalacji nie potrafią założyć, ale to inna bajka.
Tutaj trzeba vaga podłączyć i zobaczyć co wyjdzie.
Komentarz
-
-
stwierdzenie " nigdy' i "nic" nie odnosiło się tylko do ABS. Było generalnie odpowiedzą sugerującą , że : gazownik nie ma prawa dotknąć czegokolwiek i nie wolno mu niczego odpiąć.
Widzieć , a montować - dwie różne bajki. Rynek sam eliminuje takich popaprańców.
Ja widziałem jak spaliło sterownik silnika- i co z tego- nie była to wina spieprzonej roboty gazownika. poważny zakład ma ubezpieczenie mienia w zakresie montażu i już. po problemie.
W ostatnim zdaniu napisałeś to - co powinieneś napisać w pierwszym poście : podpiąć pod VAG-a , sprawdzić błąd, a potem dywagować, co jest przyczyną błędu. I o to generalnie się do Ciebie przykleiłem .Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz