bo nie mam objawu dwumasy czy typowego sprzegla ale jak puszcze sprzeglo słysze takie szzzzzzzzzzzzzzz wiec wpadlem na pomysl wymiany moze bedzie ciszej
oII kiepskie działanie przednich spryskiwaczy
Zwiń
X
-
oII kiepskie działanie przednich spryskiwaczy
witam
od jakiegos czasu kiepsko dzialaja mi przednie spryskiwacze
jak stoje to pieknie psikaja na szybe przy predk. 60 km/h od kierowcy gdzies ucieka plyn a od pasazera psika w miare dobrze natmiast przy 120-160km/h psikaja slabo tzn malo trafia na szybe no i tworzy sie smuga
ps. czy jest mozliwe ustawienie tak komputera aby podczas spryskiwania szyby wycieraczki nie robily ostatniego uchu ktory zaczyna sie po kilku sekundach od ostataniego????
-
-
andriu79, tak jak koledzy mówią igłą udrożnij kanaliki popraw wężyki z płynem i powinno być ok :wink:
Zamieszczone przez andriu79ps. czy jest mozliwe ustawienie tak komputera aby podczas spryskiwania szyby wycieraczki nie robily ostatniego uchu ktory zaczyna sie po kilku sekundach od ostataniego????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez goraceustau mnie wystarczyło delikatnie "poprawić" dziurkę od spryskiwacza igłąPowered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123ja igłą czyściłem w caddy 2007r i nic sie nie stało jest ok, a wysokość reguluje się kluczem ampulowym...
W O2 reguluje się bez żadnych narzędzi a tym bardziej igieł. Jak dysza jest zapchana to trzeba ją zdemontować i przedmuchać sprężonym powietrzem oraz oczyścić rurki w których może się coś zbierać tuż przed dyszą. Żadna igła tutaj nie jest dobrym rozwiązaniem.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu79ps. czy jest mozliwe ustawienie tak komputera aby podczas spryskiwania szyby wycieraczki nie robily ostatniego uchu ktory zaczyna sie po kilku sekundach od ostataniego????saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackspotSugeruję nie stosować żanych igieł do regulacji dysz w O2. Taki sposób był dobry przy metalowaych dyszach w samochodach z epoki PRL. W O2 dysza jest tak zbudowana, że reguluje się ją tylko w pionie i robi się to bez użycia żadnych narzędzi, którymi można tylko narobić sobie kłopotów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu79hm dzikei za rady autko mam z niemiec troszke dysze sie roznia od polskich regulowac mozna recznie w pionie ale czy igla przeczyscic hm nie wiem
Komentarz
-
-
a ja mam pytanko..
te dysze:
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
w O1 to jak zdjąć? podważyć jakimś śrubokrętem i wyjdą? czy muszę zdejmować obie wycieraczki i wtedy wyciągać całość? chodzi mi tylko o ten po stronie kierowcy bo po stronie pasażera dobrze daje :lol: chciałbym je przedmuchać sprężonym powietrzem.VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM
Komentarz
-
Komentarz