RABIN, Nieoryginalne. Mam na fakturze więc musiałbym sprawdzić. Po prostu mają jakiś symbol.
jaki olej najlepiej lac 1.9 tdi(bxe)
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
jaki olej najlepiej lac 1.9 tdi(bxe)
witam wszystkich i prosze o doradzenie.
mam octavie 2 z silnikiem 1.9 tdi (bxe). w marcu konczy mi sie gwarancja i chciałbym zmienic obsługe olejowa z QG1 NA QG2 gdyz przez cały okres uzytkowania wymieniłem olej tylko raz przy 27 tys. chciałbym olej wymieniac co 15 tys i nie wiem czy zostac przy long life 3 i wymieniac go co 15 tys czy zmienic na inny np castrol edge. prosze o doradzenie
-
-
tylko jedno słowo.... MOTUL ...resztę znajdziesz w postach na forum...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=olej&start=0 pozdrawiam :szeroki_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
sisano, na przeglądy QG2 olej ma posiadać normę min.VW505.01 więc niektóre oleje typu 5w40 castrol edge, motul, mobil.
Serwis QG2 polega na tym że po 15kkm robisz serwis olejowy, a po 30kkm serwis olejowy +przegląd.
QG1 robisz przegląd z serwisem olejowym jak komputer pokarze czyli jak napisałeś.
A co do wyborów przeglądów to zdania są podzielone. Chyba na forum nie ma auta które w QG1 przejechało 200kkm więc opinii miarodajnych brak.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
...i jeszcze w temacie ja bym był za wymianą zdecydowanie co 15 tys km !
[ Dodano: Pon 09 Lut, 09 21:21 ]
max... co 15 tys
[ Dodano: Pon 09 Lut, 09 21:28 ]
W mojej Octavce zmieniłem olej z fabrycznego na MOTULA przy .... 870 km nie tysiącach ...tylko kilometrach....tak zapobiegawczo...) razem z filtrem oleju - fakt troszkę brudny filtr był i lekko spracowany olej , chodziło mi, żeby przepłukać cały układ z fabrycznego oleju ...i ew. resztek po montażowych... i zalać dobrym olejem ( i bedę jezdził tylko na
Motulu specific 5W40 do PD... :szeroki_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Re: jaki olej najlepiej lac 1.9 tdi(bxe)
Zamieszczone przez sisano... chciałbym olej wymieniac co 15 tys i nie wiem czy zostac przy long life 3 i wymieniac go co 15 tys czy zmienic na inny np castrol edge. prosze o doradzenie
Na twoim miejscu poczekał bym do 45 tyś zrobił wymiankę na EDGE-a i potem już co 15 tyś ( ewentualnie co rok jeśli nie wyrabiasz w tym czasie 15 tys ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz