Chodziło harnas75 o to czy zawory będą miały kontakt z tłokami gdy w czasie jazdy przestawi się lub zerwie pasek rozrządu. Jest to dość popularne określenie.
AWARIA silnika
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez RadkowKtore diesle?? Czy w Octavi sa tez jakies modele??Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez "Ziomalmożesz przybliżyć znaczenie słowa silnika bezkolizyjnego ? nie spotkałem się z czymś takim
Z tego co wiem to tam właśnie jest łańcuch i jak rozumiem jego zerwanie robi takie QQ że szkoda tego naprawiać.
Moje pytanie dotyczyło jednak Octavi. Czy w tym samochodzi są montowane jakieś silniki bezkolizyjne. Jak rozumiem odpadają diesle bo producent obligatoryjnie zmusza do wymiany paska, natomiast w przypadku benzyny sprawa jest chyba otwarta.
Komentarz
-
-
nie wiem jak w nowych silnikach ale w moim starym passacie (91r) 1.6 8v (75KM)
byl to silnik bezkolizyjny, testowalem na wlasnej skorze gdy podczas jazdy z predkoscia okolo 100km/h nagle cos stuknelo i silnik przestal pracowac
laweta przyjechala, mechanik zalozyl nowy pasek rozrzadu wyregulowal i pojechalem dalej
Komentarz
-
Komentarz