witam
wymieniono mi na serwisie wycieraczki jakis tydzien temu dzis jadac do pracy podczas ich pracy dobiega dzwiek jakby trybiki sie scieraly prosze o pomoc opinie
andriu79, wracaj spowrotem do ASO, chyba dali ci gwarancję za zrobioną a może, spitoloną robotę...za nim zaczniesz coś sam grzebać i się denerwować :wink: takie jest moje zdanie.
Moze gumy wycieraczek daja taki odglos... Podnies wycieraczki z szyby i po wlaczeniu sprawdz czy dalej bedzie dobiegal ten halas. ( tylko nie rozbij szyby :wink: ) Może wycieraczki wypadly z mocowania ramienia ( tez zatrzask i temu takie odglosy dochodza)
Jeżeli wycieraczki spowolnily dzialanie to moze oznaczac, ze zasyfiony jest mechanizm wtedy warto go rozebrac i przeczyscic ( opis na forum).
EDIT: Maru 123 masz racje nie doczytalem, ze mowa o O2 :roll:
no niby tak oni zmieniali tylko wycieraczki wiec nic nie robili przy ukladzie poruszajacym wycieraczkami
jak ci zmieniali tylko wycieraczki to czy jesteś pewien, że nie demontowali ich z mocowań :?: pytam z ciekawości bo ci eksperci do wszystkiego są zdolni. jak wymieniali mi szybę w leonie ściągnęli mi wycieraczki-w całości a potem tak dokręcili nakrętki, że nie mogły się ruszyć z miejsca. opór był straszny myślałem, że się silniczek wykończy...może u ciebie coś dokręcali by się lepiej trzymało...
Komentarz