[O1] problemz otwarciem tylnych drzwi. Co nalezy zrobic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

WItam,

skoro każdy podaje w profilu czym jeździ, to czy jest możliwość wygenerowania statystyk jakich samochodów i ile mamy na forum oczywiście po silniku wystarczy ;-).

No bo sobie tak myślę ile jest na forum nowych 1.4TSi a ile 1.8 TSI a ile 1.6 TDI
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

Witam od jakiegos czasu nie chce dzialac centralny w tylnych lewych drzwiach. Czasem dziala czasem nie. Teraz wogole nie moge otworzyc tych drzwi. Jesli nawet proboje od srodka to pociagając za dzwignie otwarcia nypel sie pokazuje a jesli puszcze dzwignie to sie chowa i nie wiem co nalezy zrobi i co moglo pasc. Prosze o pomoc. dzieki i pozdrawiam

Komentarz

• lookash_
      Rider
      • 2009
      • 302

Mogły popadać Ci przewody w drzwiach przy zawiasach. Pisali już o pękających przewodach w OI na forum musisz poszukać.
      Czarny Szkodnik

Komentarz

• speede
        Ambiente
        • 2007
        • 248

oki dzieki przejze te przewody. Mi to sie stalo po tej wilgoci moze zacieklo woda. No nie wiem bo jeszcze nie zagladalem. Ale jak mam otworzyc drzwi skoro ciagajac za dzwignie nie idzie ruszyc,a nypel z centralnego tez stoi. Zas jezeli ruszam dzwignia to tylko pokazuje sie i chowa.

Komentarz

• lookash_
          Rider
          • 2009
          • 302

Tu masz małe podpowiedzi
          Czarny Szkodnik

Komentarz

• AFRO66666
            Classic
            • 2007
            • 36

Miałem taki problem,
            możliwe że tak jak u mnie przepaliła ci się ścieżka na płytce w zamku.Nie łatwo jest drzwi otworzyć ale się da.
            Mianowicie,musisz tapicerkę zdjąć, aby jej mocno nie poniszczyć, rozbierz tapicerkę słupka i tamtędy dostaniesz się do bocznych śrubek tapicerki drzwi.
            Następnie musisz wyjąć tylną kanapę,szczególnie dolną cześć,aby dostać się do dolnych śrubek.Pamiętaj aby najpierw odkręcić śruby z rączki tapicerki abyś mógł sobie tapicerkę odciągać.Do dokręcania potrzebny ci będzie kluczyk gwiazdkowy no i poczciwe kombinerki.
            Jak zdejmiesz tapicerkę, to najpierw zobacz,czy na wtyczce do zamka nie zaśniedziały styki,przeczyść je to może zadziała a jak nie, to czeka cię rozebranie(zniszczenie obudowy
            )zamka.na pw wyśle ci nr tel. jakbyś miał jakieś pytania
            Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

• speede
              Ambiente
              • 2007
              • 248

Dzieki bardzo za informacje. W weekend sprobuje rozebrac i dam znac.

[ Dodano: Nie 15 Lut, 09 17:49 ]
              Witam. zrobilem jak mowles. Udalo mi sie wyjac tapicerke bez zniszczenia. No i teraz jestem w punkcie bezradnosci. Drzwi nadal nie wiem jak otworzyc. Widze 2 kostki jedna szeroka co idzie do silniczka szyby i druga waska co idzie do zamka. Rozpinalem je i patrze czy nie ma braku polaczenia (nie sa zasniedziale) Szyba dziala a centralny jak nie dzialal tak nie dziala. Nie wiem czo mam zrobic zeby otworzyc drzwi, co mam sprawdzic? Linka jest cala jak ja ciagne to mechanizm slychac ze dziala. Jednak klamka zewnetrzna chodzi luzno nie czuje zadnego oporu. Ruszalem tez przewodami w slupku wydaja sie cale nie naruszone owiniete tasma.Pomożcie kto wie co robic dalej.
              Pozdrawiam

Komentarz

• AFRO66666
                Classic
                • 2007
                • 36

masz dokładnie to co ja.
                musisz odkręcić śrubki z obudowy zamka nie będzie to łatwe ale mi udało się odkręcić 4 śrubki.potem aby nie połamać płytki w środku musisz wyciągnąć silniczek który zamyka i otwiera mechanizm. a potem pokręcić zębatką w środku i odblokować zamek bo on jest teraz na safe.
                Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

• speede
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 248

Dziekuje bardzo AFRO66666 za informacje. Będe rozbierac dalej zgodnie z wskazowkami. Co do tapicerki duzo mi pomogles. Pozdrawiam.

Co do zamka znalazłem ciakwy opis.
                  Moze komus sie przyda.

Komentarz

Pracuję...