W poszukiwaniu rozwiązania problemu niedziałającej zapalniczki na tunelu środkowym (nie ma podświetlenia i brak działania - prawdopodobnie przepalony bezpiecznik) natrafiłem na wspominajki o dodatkowym gnieździe w kufrze. Zaskoczyło mnie to bardzo. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie dokładnie tego gniazda szukać i czy w mojej wersji (SLX 1998r. HB) takie gniazdo powinno w bagażniku się znajdować?
a no i powinno działać non stop
Lewa strona , scianka wewnetrzna od lampy , czarny kapturek :wink:
Sprawdz najpierw czy nie masz wcisnietego przyciku ochrony przed dziecmi , na konsoli kierowcy w drzwiach , oznakowane piktogramem czlowieczka :twisted:
Po wcisnieciu tego przycisku , nie dziala zapalniczka w tunelu srodkowym oraz sterowanie tylnymi szybami :lol:
Bylo na forum ! za nieurzywanie szukajki dostaniesz klapsa :lol:
turbojajko, nie wprowadzaj kolegi w błąd- zapalniczka w bagażniku działa bez względu na to czy jest włączaona czy nie ta blokada przed dziećmi czy jak to inaczej nazwać :!: :!: :!:
Bylo na forum ! za nieurzywanie szukajki dostaniesz klapsa :lol:
Nie zasługuję... znalazłem, wyczytałem i wiem o blokadzie, dlatego o nią nie pytam... Pytałem tylko o gniazdo w bagażniku, bo nawet do głowy mi nie przyszło że tam coś takiego się znajduje. Po robocie zlokalizuję i mam nadzieję, że się nie rozczaruje...
Co do zapalniczki w tunelu, to nie ma podświetlenia i nie ma działania . Nie używam blokady tylnych okienek, bo dzieci póki co nie wożę... stąd moje podejrzenia padły na bezpiecznik.
Dzięki za odpowiedź.
P.S. Co do klapsa... to na przyjemność trzeba podobno zasłużyć
z lewej strony tak jak w kombi. nie wiem może miał przez kogoś dorabianą... nie zwróciłem szczególnej uwagi ale jest na 100% bo latem lodówkę podróżną podłączaliśmy :wink:
Byłem, sprawdziłem - nie ma. Zdarłem tapicerkę z lewej strony bagażnika i ani śladu. Z elektryki w tamtej okolicy jest lampka oświetlenia bagażnika, tylna lampa, jakaś skrzyneczka z dwiema wiązkami kabli (z napisem VDO) przyczepiona na nadkolu i trochę kabli.
turbojajko, nie wprowadzaj kolegi w błąd- zapalniczka w bagażniku działa bez względu na to czy jest włączaona czy nie ta blokada przed dziećmi czy jak to inaczej nazwać
Czlowieku ,ale on jeszcze nie wie czy dziala tylnie gniazdo, czy nie bo go nie znalazl :!: A gniazdo w tunelu mu nie dziala . Zreszta napisalem ,ze po wcisnieciu przycisku nie dziala gniazdo w tunelu i szyby :!:
Widze ,ze masz problemy ze zrozumieniem textu, i do tego twoje ostrzezenie ... wiele to tlumaczy :wink:
Komentarz