Maru 123, jak już myłem silnik to tylko odtłuszczaczem. najlepiej, moim zdaniem, nadają się do tego zwykle płyny do naczyń. nie ingerują one w delikatne części i łatwo schodzi każdy bród. ja to robię tak, biorę butelkę ze spryskiwaczem wlewam do niej płyn w proporcji 50/50 i psikam po silniku. przerwa na browarka i spłukuję czysta wodą. wycieram do sucha. trzeba pamiętać by ochronić alternator a silnik myć jak jest zimny, najlepiej :wink:
Maru 123 ja używam do mycia silnika (choć robię to raz na rok,czyli po zimie) takiego płynu http://allegro.pl/item545955396_plam...up_meglio.html
Po umyciu przecieram plastiki jeszcze Natural Shine z meguiars'a
Moim zdaniem jest on super,usuwa tłuste plamy i reszte Mam go u siebie na półce w sklepie,i jak i ja, tak i klienci są z niego zadowoleni Dostałem też niedawno do sklepu jakiś płyn z firmy Wurth i mówią że on też jest dobry.A jak jest naprawdę to się okaże na wiosnę heh.
Maru 123 ja używam do mycia silnika (choć robię to raz na rok,czyli po zimie) takiego płynu http://allegro.pl/item545955396_plam...up_meglio.html
Po umyciu przecieram plastiki jeszcze Natural Shine z meguiars'a
Moim zdaniem jest on super,usuwa tłuste plamy i reszte Mam go u siebie na półce w sklepie,i jak i ja, tak i klienci są z niego zadowoleni Dostałem też niedawno do sklepu jakiś płyn z firmy Wurth i mówią że on też jest dobry.A jak jest naprawdę to się okaże na wiosnę heh.
Moim zdaniem WURTH radzi sobie sobie całkiem okej :wink:
No zobaczymy jaki jest ten Wurth. Bo jak narazie ten co używam jest także całkiem ok Więc mogę go polecić. A przyda się nie tylko przy samochodzie,ale i w domu
Ja na wiosne zamierzam testowac preparat marki ActiveJet. Z kosmetykow do srodka jestem b. zadowolony, ciekawe jak bedzie z preparatem do mycia silnikow :wink:
do mycia silnika i nie tylko polecam dimera roztwór 1do 5 zlać silnik rozpylaczem następnie spłukać karcherem najlepiej gorąca woda i efekt będzie jak na zdięciu.
Maru 123, sorry winnetou ale Twój silnik jest już wg mnie wystarcząjąco czysty (przynajmniej po tych zdjęciem co je umieściłeś w dziale Nasze Auta można tak wydedukować) :P :lol: :P
faktycznie to zdjęcie co to u gory jest jakby na nowy wygląda, a nie umyty
dzięki Panowie za wszystkie wskazówki :wink: jeszcze nigdy nie myłem swojego silnika zawsze go tylko przecierałem szmatką ale na wiosnę się z niego ostro biorę 8)
trzeba osłonić alternator czujniki elekrt. i wogóle wszystko co jest z elektr. najlepiej najpierw owinąć torebką foliową a potem folią aluminiową :wink:
A czy takie mycie silnika jest dla niego zdrowe? Nie może się coś schrzanić, zalać, zapaćkać, zatkać itp.?
To jest trochę jak ruletka. Ja kiedyś myłem tylko karoserię na około maski po jej otwarciu i zalała mi się syrenka alarmu (w innym aucie) i nie dało rady jej odratować już :?
Wypucuje se człowiek z troski o auto silniczek, a potem przy sprzedaży Kowalski powie: Eeee, odpicowany na sprzedanie ;D
spoko na razie swojej małej nie sprzedaje więc na pewno to zrobię tylko żeby ciepło było bo już mnie skręca żeby coś działać :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz