Ktore ASO wybrac do serwisowania Octy w Poznaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michał725
    Classic
    • 2010
    • 32

opiniodawcypl, witaj
  • ochman
    Ambiente
    • 2009
    • 175
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

rozne sa opinie na temat ASO moze ktos doradzi ktore wybrac zeby miec jak najmniej problemow z niekompetencja pracownikow?
    Nie chce mi sie caly czas patrzec im na rece i wszystko sprawdzac u swojego zaufanego mechanika czy oby napewno zrobili to co mieli zrobic/wymienic w ramach danego miedzyokresu przegladowego, bo wladnie za 1200km mi wypada przeglad na 30tys km.
    Cena jest drugorzednym kryterium, wazne zeby ekipa serwisu byla OK.
    Dziekuje za wszelkie sugestie.
    OchMan
    =====

Komentarz

• satoot
      Rider
      • 2008
      • 525

Re: Ktore ASO wybrac do serwisowania Octy w Poznaniu

Zamieszczone przez ochman
      rozne sa opinie na temat ASO moze ktos doradzi ktore wybrac
      Mnie skierowano (zarówno tu, z OCP, jak i z SCP) do Sunny (KPI Retail) na ul. Obornicką.
      Przegląd wykonywałem 'zerowy' dla gazu, darmowy, wymagany przy przebiegu 1000~1500km.
      Odczucia... kiepskie. Pracownik nie bardzo zorientowany w Octavii moim zdaniem, mało o czym wiedział, wszystko gdzieś sprawdzał, pytał, a nie prosiłem o nic wielkiego:

Na przykład chciałem, żeby auto (centralny) ryglowało drzwi ponad 1500 obr/min - facet twierdził, że przy takim kluczyku (sic!) jak ja mam, to się nie da. Nie zrobiono tego, ani płanie ani bezpłatnie.
      Zapytałem też, czy można zobaczyć czy z biegami (1 i 2) jest w porządku, bo ciężko wchodzą, haczą się. Usłyszałem, że tak jest w Octaviach. Może i jest, ale chyba lepiej by było, gdyby kazał mechanikom chociaż zajrzeć i pomachać lewarkiem.

O obecności przy aucie podczas przeglądu/naprawy na Obornickiej także zapomnij, o tym zdecydował ten sam 'garniturek' podczas przyjęcia auta.

Być może po prostu w zły dzień trafiłem tego człowieka, może zmęczony był (była już 20:00). I być może mechanicy są tam dobrzy, uczciwi i sprawni - ale relacja z pracownikiem frontoffice nie robial dobrego wrażenia.

Komentarz

• ochman
        Ambiente
        • 2009
        • 175
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Ktore ASO wybrac do serwisowania Octy w Poznaniu

wlasnie kiepskie opinie slyszalem od kolegi co kupil skode o salonie sunny.
        Jak biegal i rozgladal sie po ofertach to ponoc z nimi nie szlo nic ugadac byli strasznie butni i wszystko wiedzacy, wiec po twojej relacji odpuszczam sobie ich na 100%.
        Co do bycia przy aucie to nie ma takiej mozliwosci zebym nie widzial co robia, bo nie ufam nikomu i basta.

[ Dodano: Nie 15 Mar, 09 09:36 ]
        ja ostatecznie wybralem ASO na czarnkowskiej w Poznaniu.
        Niby niby nie bylo mega zle ale nie jestem tez zadowolony:
        1. Bylem umowiony na 8:00, przyjechalem na czas, obsluga serwisowa przy umawianiu zostala zaplanowana na 2,5h a trwala 4,5h !!!
        2. Zglosilem 3 usterki (zacinajaca sie wycieraczka tylnej szyby, zagiecie na rolecie i cichy klakson). serwis oczywiscie nie stwoerdzil usterki wycieraczki ale po tej wizycie juz sie nie zaciela moze cos z nia zrobili moze jej przeszlo samo.
        Zagiecie na rolecie powiedzieli ze powstalo wskutek odksztalcenia mechanicznego (polozono cos ciezkiego na rolecie miejscowo odksztalcila sie i dlatego teraz ma zmarszczenie). Po powrocie do domu dokladnie obejrzalem rolete (nie mialem na to czasu bedac u nich bo przeciagli mnie z czasem o 2h) i nastepnie za 2 dni pojechalem ponownie z reklamacja rolety. Przyjeto zgloszenie i niby czekaja na stanowisko SAP i maja ze mna kontaktowac sie telefonicznie. Klakson ponoc jest OK (mi wydaja sie stlumiony ale chyba trabki tak maja, w porownaniu z piszczacym 1 tonowym klaksonem np. w Oplu Astrze, matizie, nawet maluchu)
        3. Co do samego serwisu i kosztow to:
        - nie moglem byc przy aucie i widziec co robia! (to dla mnie mega minus),
        - moglem miec swoje materialy eksploatacyjne (to dla mnie plus),
        - nie wymieniono mi filtra kabinowego i powietrza bo ponoc byly czyste (jestem zdumiony szczegolnie filtrem powietrza ze nie wymieniono go).
        Koszt serwisowanie to 420zl za sama obsluge serwisowa + 55zl za filtr oluju (tego nie mialem, mialem swoj olej, filtr powietrza i kabinowy), wiec wcale nie za tanio !
        Co do caloksztaltu to mam mieszane uczucia, zobaczymy jak zalatwia temat rolety.
        Tak wogole kierownik dzial uczesci byl zlekka wczorajszy kiedy z nim rozmaiwalem i zamawialem jakies duperelki (zaslepki na sruby zabezpieczajace i sciagacz do nich).
        OchMan
        =====

Komentarz

Odnośnie działu sprzedaży Skoda Sunny - KPI Retail mam bardzo negatywne oduczucia, sprzedawca który mnie obsługiwał a w zasadzie negocjowałem z nim cenę zakupu OII FL zachowywał jakby mi robił łaskę że w ogóle zemną rozmawia :shock: Facet strasznie wścibski i jakiś dziwny, cały czas mówił "tak, tak, tak" - jakby miał jakiś tik, miałem wrażenie że jakbym powiedział do niego "twoja stara ...." to też by mi odpowiedział "tak, tak, tak" Straszny dziwak, jak dla mnie to on by mógł sprzedawać ziemniaki na rynku....
          Generalnie nie polecam, oczywiście pojechałem po autko do Karkowa do kolegi Danielcia

Komentarz

• genesis
            Ambiente
            • 2010
            • 232

Zamieszczone przez kross12
            KPI Retail mam bardzo negatywne oduczucia, sprzedawca który mnie obsługiwał a w zasadzie negocjowałem z nim cenę zakupu OII FL zachowywał jakby mi robił łaskę że w ogóle zemną rozmawia
            W Bełtowskim VW w Krakowie na pytanie o rabat na Tiguana dostałem z pogardą odpowiedź- nie będzie. A to był ostatni punkt na mojej mapie dealerów i wystarczyło tylko dobrą liczbę podać to siadam i piszemy umowę.
            DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• asum
              Classic
              • 2008
              • 25

Jestem w trakcie zakupu używnej Octavi.
              Podzwoniłem sobie z pytaniem o ceny przeglądu na 180k oraz wymianę rozrządu i pompy.
              W Sunny mieli niższe ceny:
              - rozrząd mieli za 500 a w Krotoskim na Czarnowskiej chcieli 650.
              Parę osób polecało mi Jóźwiaka w Suchym Lesie, tylko tyle że ja nie będę miał gwarancji. Mają ceny niższe niby o 40% od tych w ASO.
              Nie wiem tylko za co stracili koncesje ale i tak będę tam io ile będę tam jeździł to tylko z poważniejszymi rzeczami.

Za to sprawdzałem przed zakupem samochód na Czarnkowskiej i mechanik, który to robił sprawiał wrażenie, że wie co mówi.

Serwisowałem w swoim życiu parę aut na gwarancji i wiem, że jakiekolwiek ASO sobie człowiek nie wybierze to prędzej czy później i tak będzie wtopa.

Komentarz

• ochman
                Ambiente
                • 2009
                • 175
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ja na gwarancji do konca serwisowalem auto na czarnkowskiej u krotoskiego i nie bylem zadowolny.
                Teraz po wygasnieciu gwarki z przegladem na 60 tys pojechalem do dawnego Sunny aktualnego KPI Retail. Ceny zdecydowanie nizsze niz w Krotoskim i milsza obsluga, nie przeginaja tez z przesunieciami czasowymi co do umowionej godziny i czasu obslugi.
                Chlopaki staraja sie jak moga, tak mysle, bo mialem ostatnio usterke czyjnika nadzoru wnetrza (wyszlo to na przegladzie na 60tys) i zalatwili ze SAP dolozyla mi 50% do kosztow zakupu czesci.
                Za jakis czas, cos kolo 2-4 tygodni po tym, zauwazylem ze w szkle prawego lustra zaczela odchodzic lustrzanka, zalatwili mi wymiane wkadu lusterka z bonifikata 70% ze SAP
                Ostatnio robili mi na gwarancji lakierowanie krawedzi drzwi przednich, wnek tylnych drzwi bo uszczelki wytarly lakier do blachy a drzwi wybily lakier przy przejsciu nadkola w prog do blachy i tylna klape bo wyszla punktowa korozja perforacyjna.
                Co do tej obslugi to mam sporo zastrzezen, wszystko wygladalo ladnie na poczatku, przy przyjeciu auta do naprawy ale im dalej w las tym wiecej drzew, przeciegajace sie terminy odbioru auta w sumie o tydzien dluzej niz zakladano i szereg nieporozumien doprowadzilu do wyrobienia sobie opinni o nich ze serwis blacharski maja do dupy.
                Aktualnie zauwazylem na lewym slupku przy przedniej szybie 2 punktowe ogniska korozji perforacyjnej i bede musial ponownie oddac auto na gwarancyjne lakierowanie ;( co juz mnie przeraza.
                OchMan
                =====

Komentarz

ochman, to ja chyba byłem w innym salonie
                  W grudniu zgłosiłem temat siedzeń, jeden fotel zrobiony na początku lutego, drugi pod koniec - naprawa ekspresowa, robiona w dwa dni bo Pan zajmujący się naprawami gwarancyjnymi nie był pewien czy robić dwa fotele...Do tego prostactwo pracowników i wielka łaska...Umyli Ci tam kiedyś auto? Mi szyby wytarli szmatą do podłogi. Dzisiaj sprzątałem auto i oczywiście podrapali mi plastiki przy wyciąganiu foteli.

Nikomu nie polecam wizyt w tym ASO :!:

Z czystym sumieniem mogę polecić ASO na Starym Żegrzu. Robiłem tam zawieszenie i jestem bardzo zadowolony, bardzo miła obsługa, szybki termin i czas naprawy. Wszystkie zakupy robię w tym ASO, gdy kupowałem felgi Panowie zrobili przymiarkę żebym mógł rzucić okiem - w Sunny nie realne...

Komentarz

• ochman
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 175
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

jak to w zyciu, zawsze jest tak ze ktos jest zadowolony a ktos nie.
                    Chetnie podjade zobaczyc to ASO na Starym Zegrzu tylko podaj mi adres prosze.

Co do umycia auta to zawsze mi myja, nie ma szalu ale jest czyste, ostatnio nawet wnetrze odkurzyli ale i plakiem wszystko opryskali co mnie wkurzylo bo nie ma nic gorszego niz blyszczace sie jak psu jajca plastiki w aucie i odbijajace kazdy promyk slonca ;/.

Co do jakosci ASO to przypomniala mi sie historia z autem kolegi. Jakies 2 miechy temu oddal auto na naprawe blacharska z AC bo mial stlucze z jego winy ale mniejsza o to. Auto naprawili i zaprosili go po odbior, kolega jest pedantyczny wiec przy odbiorze dokladnie auto obejrzal i co i patrzy i nie wierzy wlasnym oczom, robili mu tak wogole caly przod, a tam z tylu pawa lampa rozwalona, blotnik wgiety a oni na to ze tak musialo byc bo przeciez u nich to sie nie stalo ;/. Afera jak byk, kolega naszczesci mial fotki auta z zmiejsca na nich ostro warknal wiec wyszlo ze naprawili mu to na wlasny koszt ale jakby nie bylo jest to utrata wartosci pojazdy bo ma jusz naprawe i szpachlowanie na niewymiennym elemencie karoserii. Zazadal wiec od nich jakiejs rekompensaty za to a oni na to ze moga mu dac dywaniki letnie z materialu, smiech na sali.
                    Teraz sprawa skoczy sie z pewnoscia w sadzie ;/.
                    OchMan
                    =====

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                      RS
                      • 2010
                      • 2822

wreszcie coś ruszyło w temacie piszcie Panowie..... chętnie poczytam.... wiedza się przyda :idea:
                      SPOT Poznań:
                      .....
                      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Walt
                        L&K
                        • 2011
                        • 1065
                        • Seat

Kolega bardzo polecał Jóźwiaka w Suchym Lesie. Co prawda to już nie ASO, ale na serwis pogwarancyjny można spróbować. Zresztą, teoretycznie można serwisować poza ASO
                        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

Pracuję...