alfee, :kciukgora
Wskaźnik stanu paliwa.
Zwiń
X
-
Wskaźnik stanu paliwa.
Leję po sam korek, a wskazówka nie ustawia mi się dokładnie na 1/1. Tylko zdecydowanie niżej, później w czasie jazdy jeszcze się lekko do góry podnosi, ale do 1/1 jej jeszcze troche brakuje. Też tak macie?
Nowe auto, jeszcze pachnie nowością, a mi już palców na ręce brakuje, aby policzyć wszystko to, co mi nie odpowiada.
-
-
Trochę mnie to wpienia...lubię się delektować widokiem, kiedy zegary wskazują 1/1 :-)
Podobno można to jakoś na komputerze ustawić żeby pokazywał dokładnie 1/1 (????)
Muszę zapytać o to w ASO.
Początkowo myslałem, że to może wina pływaka...
Ale po wymianie pompy paliwa nadal to samo...
(Zakładam, ze pływak jest jakoś z pompą zintegrowany)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotreg(Zakładam, ze pływak jest jakoś z pompą zintegrowany)
Zamieszczone przez piotregLeję po sam korek, a wskazówka nie ustawia mi się dokładnie na 1/1. Tylko zdecydowanie niżej, później w czasie jazdy jeszcze się lekko do góry podnosi, ale do 1/1 jej jeszcze troche brakuje. Też tak macie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KuvelTaki stan rzeczy wynika z zasady działania wskaźnika. Żeby Wam wskazówka nie latała góra - dół przy każdej górce, układ elektroniczny bierze średnią z jakiegoś ostatniego okresu (nie jest to oczywiście dosłownie "średnia" wartość).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZawsze mozna nalac pod korek, rozebrac licznik tzn zdjac szybke i manualnie przestawic wskazowke w prawo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotregLeję po sam korek, a wskazówka nie ustawia mi się dokładnie na 1/1.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufow każdej książce obsługi jest napisane by zaprzestać lania do baku po pierwszym odbiciu pistoletu...czy te 2-4 litry więcej paliwa robi tak wielką różnice :?: a i wszystko będzie chodzić jak ta lala :szeroki_usmiech
Odnośnie wskazania Full, mam podobnie, leje do pierwszego odbicia, wchodzę do samochodu i wskazówka nie dochodzi do końca, jest parę mm od stanu licznikowego full. Też mi to troszkę przeszkadza, no ale co zrobić, TTTM, jeżeli nie stosujesz odpowietrzenia podczas tankowania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ARobertZamieszczone przez MaicroftZawsze mozna nalac pod korek, rozebrac licznik tzn zdjac szybke i manualnie przestawic wskazowke w prawo.W baku to moglo byc z 2-3l bo kiedys zagladalem z ciekawosci. Potem nie robilem juz eksperymentów
Komentarz
-
-
Hmm... u mnie Wskaźnik jakby zawyża poziom paliwa, po tankowaniu do pełna zawsze pokazuje full i jest tak przez ok 100km, później czasem bardziej wychyla się ku 0, a czasem wskazuje jakby więcej. Dziś zwróciłem uwagę na poziom paliwa bo przejechane jest od tankowania 200 km i wczoraj wskaźnik pokazywał jakoś 3/4, a dziś wskazówka podniosła się w kierunku 1/1. Wcześniej zapaliła się lampka rezerwy, akurat jak dojechałem na parking, następnego dnia odpalam auto, a paliwowskaz pokazuje, że mam tego paliwa więcej, pojechałem na Statoil, wlałem z odpowietrzeniem i weszło 45 litrów.... :?
Komentarz
-
-
Maksymalnie zatankowałem 62-63 litry z odpowietrzeniem. Wskazówka wychyliła się nawet ponad 1/1 i tak trwała do 300 przejechanych kilometrów. Jeden warunek: ostatnie 100-200 przejechanych km przed tankowaniem to spokojna,oszczędna jazda. Ten wskaznik jest "inteligentny"Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
Komentarz