Zamieszczone przez miguello
Kierownica multifunkcyjna
Zwiń
X
-
Kierownica multifunkcyjna
Jako ze mam w mojej Octavii kierownice z tworzywa a mam zamiar zalozyc skorzana (przyzwyczajenie z poprzedniego pojazdu, lepiej lezy w dloniach skorzana) to mam pytanie czy jak kupie kierownice ze sterowaniem w kierownicy (bo tylko takie widzialem na allegro w skorze) to bedzie dzialac u mnie sterowanie biorac pod uwage ze seryjnie mam kierownice bez sterowania?OchMan
=====
-
-
Nie jestem pewien - bo będę miał taką za parę dni - ale to chyba może zależeć od tego czy masz maxiDot'a czy nie. (Bo w cenniku taka kiera jest z nim powiązana)
No i pytanie jakie masz radio i co chciałbyś z tej kierownicy sterować? Bo są różne wersje: do sterowania radia, do sterowania telefonu itp.
Komentarz
-
-
Re: Kierownica multifunkcyjna
Zamieszczone przez ochmanczy jak kupie kierownice ze sterowaniem w kierownicy (bo tylko takie widzialem na allegro w skorze) to bedzie dzialac u mnie sterowanie biorac pod uwage ze seryjnie mam kierownice bez sterowania?
Komentarz
-
-
..to trochę tak jak w przypadku halogenów do Classica. Najłatwiej kupić same lampy za 100 a moduł kable i cała reszta zrobią wielokrotnie większa wartość. W przypadku kierownicy wielofunkcyjnej jej zakup to pewnie połowa kosztu choć sprzedawca superbman z allegro podaje cenę montażu ale czy ona obejmuje wszystkie pozostałe elementy to nie wiadomo. Warto rozważyć montaż tej kiery z tempomatem bo to zdaje się trzeba dodać ten sam sterownik ale z kolei do auta z tempomatem koszt może być z tego powodu mniejszy. Zakładam oczywiście że w przypadku OII airbag pozostaje ten sam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ochmanmam ESP, bo to warsja Ambiente.
Jesli jest to O II po lifcie to każda jedna ma ESP.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez ochmanmam ESP, bo to warsja Ambiente.
Jesli jest to O II po lifcie to każda jedna ma ESP.OchMan
=====
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ARobert..to trochę tak jak w przypadku halogenów do Classica. Najłatwiej kupić same lampy za 100 a moduł kable i cała reszta zrobią wielokrotnie większa wartość. W przypadku kierownicy wielofunkcyjnej jej zakup to pewnie połowa kosztu choć sprzedawca superbman z allegro podaje cenę montażu ale czy ona obejmuje wszystkie pozostałe elementy to nie wiadomo. Warto rozważyć montaż tej kiery z tempomatem bo to zdaje się trzeba dodać ten sam sterownik ale z kolei do auta z tempomatem koszt może być z tego powodu mniejszy. Zakładam oczywiście że w przypadku OII airbag pozostaje ten sam.
Chyba jednak dam moja do obszycia tylko i nie bede kombinowal zawiele.
Najgorsze to to ze musze ja zdemontowac a nie mam drugiej zeby na ten czas zamontowac i jezdzic ;/.
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 12:28 ]
Zamieszczone przez ochmanZamieszczone przez ARobert..to trochę tak jak w przypadku halogenów do Classica. Najłatwiej kupić same lampy za 100 a moduł kable i cała reszta zrobią wielokrotnie większa wartość. W przypadku kierownicy wielofunkcyjnej jej zakup to pewnie połowa kosztu choć sprzedawca superbman z allegro podaje cenę montażu ale czy ona obejmuje wszystkie pozostałe elementy to nie wiadomo. Warto rozważyć montaż tej kiery z tempomatem bo to zdaje się trzeba dodać ten sam sterownik ale z kolei do auta z tempomatem koszt może być z tego powodu mniejszy. Zakładam oczywiście że w przypadku OII airbag pozostaje ten sam.
Chyba jednak dam moja do obszycia tylko i nie bede kombinowal zawiele.
Najgorsze to to ze musze ja zdemontowac a nie mam drugiej zeby na ten czas zamontowac i jezdzic ;/.
Teraz powiedzcie mi czy dam rade z wymiana osobiscie czy mam jechac do ASO ?
Nie widze jakos srub mocujacych poduche ;/.
[ Dodano: Sro 25 Lut, 09 22:01 ]
chcesz cos zrobic dobrze zrob to sam
Instrukcja demnotarzy AirBag'a w Octavii IIOchMan
=====
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrisMilTo jak w końcu jest z tą kierownicą multifunkcyjną?
Mając wersję Ambiente bez MaxiDota a z ESP
da się ją założyć, bez dodatkowej przeróbki kosztującej 2x więcej, czy nie?
Przy tempomacie wystarczyło zmienić przełącznik, bez dodatkowych kabli, sterowników ect...
Tu masz ladnie opisane co i jak razem z fotkamiOchMan
=====
Komentarz
-
Komentarz