Jestem nowy i malo jesczze wiem o Octavii i jej funkcjach.
Tym razem mam pytanie do doswiadczonych klubowiczy.
Problem polega na tym ze zalaczam wycieraczke tylnej szyby odpychajad od siebie manetke wycieraczki w kierunku licznika i przytrzymujac ja wywoluja spryskiwanie tylenj szyby po puszczeniu manteki wycieraczka przetre szybe raz czasem 2 lub 3 razy i koniec wiecej nie dziala, pomimo spryskiwania szyby i wylaczania i wlaczania jej manetka ;(
Czy to jest normalne, czy tak ma byc, bo nie wiem czy jechac z tym do serwisu i marudzic, bo nie ukrywam ze mnie to troche wkurza ze nie moge oczyscic szyby kiedy ja tego chce ;/.
U mnie tak nie jest. Włączasz wycieraczkę - chodzi co jakieś kilka (naście) sekund. Pchnę do spryskiwania i chodzi szybko. Jak puszczę (wróci do pozycji wycieraczki włączonej) machnie chyba jeszcze 3 razy szybko, a potem wraca do wolniejszej pracy, ale normalnie zamiata. Jak pchnę znowu, to znowu szybko...
bo nie ukrywam ze mnie to troche wkurza ze nie moge oczyscic szyby kiedy ja tego chce
nie za bardzo rozumiem gdzie u ciebie problem się pojawił :?: kiedy potrzebuje przetrzeć tylną szybę, włączam wycieraczkę, która wykonuje jeden ruch co 6sek. jeśli chcesz krótko przetrzeć szybę, wystarczy manetkę krótko włączyć i zaraz wyłączyć. można tez nacisnąć dźwignię/manetkę do "oporu" i wtedy zadziała spryskiwanie szyby. jak długo dźwignia będzie przytrzymywana tak długo będzie spryskiwała szybę. po zwolnieniu dźwigni, spryskiwacz przestaje działać a wycieraczka wykona jeszcze 2-3 ruchy, zależnie od czasu wyłączenia spryskiwacza.
bo nie ukrywam ze mnie to troche wkurza ze nie moge oczyscic szyby kiedy ja tego chce
nie za bardzo rozumiem gdzie u ciebie problem się pojawił :?: kiedy potrzebuje przetrzeć tylną szybę, włączam wycieraczkę, która wykonuje jeden ruch co 6sek. jeśli chcesz krótko przetrzeć szybę, wystarczy manetkę krótko włączyć i zaraz wyłączyć. można tez nacisnąć dźwignię/manetkę do "oporu" i wtedy zadziała spryskiwanie szyby. jak długo dźwignia będzie przytrzymywana tak długo będzie spryskiwała szybę. po zwolnieniu dźwigni, spryskiwacz przestaje działać a wycieraczka wykona jeszcze 2-3 ruchy, zależnie od czasu wyłączenia spryskiwacza.
fajnie jakby bylo jak piszesz a u mnie nie jest.
Wlaczam cykl automatyczny to wycieraczka raz przetrze szybe i koniec.
Jak spryskuje szybe to czasem przetrze ja raz a czasem 2 lu 3 razy a po tym juz nie dziala, nie wyciera szyby pomimo spryskiwania lub innych dzialan manetka ;(.
Moze zle operuje manteka, wyjasnij mi jak dziecku co i jak prosze.
ochman, jeśli tak robisz jak w knidze to nie powinno się nic dziać, chyba że coś jest zrypane. spytać chciałem, czy używasz sprayi do kokpitu i psikasz równocześnie po wszystkim co się da...jak taki błąd popełniłem w leonie i miałem podobny problem ale nie z tylną lecz z przednimi wycieraczkami. pozalewałem tym psikaniem ścieżki w dźwigniach i czasami działało a czasami nie. efekt, wymiana na nowe :evil:
miłego testowania :wink:
Witam kolegów a ja mam inny problem jeśli wycieraczka tylnej szyby mi nie dziala to spryskiwacz powinien chodzić. Czy jeśli zepsuje się tylna wycieraczka to też odłancza sie nie wiem porgramowo spryskiwacz. Od czego zacząć poszukiwania? bezpiecznik nr-27. Proszę o jakieś wskazówki
Witam kolegów a ja mam inny problem jeśli wycieraczka tylnej szyby mi nie dziala to spryskiwacz powinien chodzić. Czy jeśli zepsuje się tylna wycieraczka to też odłancza sie nie wiem porgramowo spryskiwacz. Od czego zacząć poszukiwania? bezpiecznik nr-27. Proszę o jakieś wskazówki
u mnie jest walniety silnik, wycieraczka po kilkunastu minutach max 30 minutach staje i dopoki nie wylacze jej na jakies 15 minut to juz nie ruszy.
Co do spryskiwacza to u mnie dziala w kazdej sytuacji nawet jak wycieraczka stanie.
U mnie miałem podobny problem okazało sie ze były zaśniedziałe kostki w bagażniku dokładnie po lewej stronie w schowku.
Komentarz