Witam. Mam taki problem Co zrobić żeby na wyświetlaczu radia pojawiła się odległość od przeszkody?? Próbowałem ustawić według instrukcji radia ale coś mi nie wychodzi. Proszę o porady.
hmmm,... raczej nie wyobrażam sobie by trzeba było coś ustawiać w radiu /chyba że się mylę/, by to funkcjonowało. może podjedz do ASO niech załącza vag i sprawdzą błędy...tak myślę...
kkmw24, a autko się wyświetla na wyświetlaczu po wrzuceniu wstecznego? Radio się ścisza jak wrzucisz wsteczny?
Z tego co pamiętam to chyba jest w menu Stream'a opcja włączania lub wyłączania wspomagania cofania.
kkmw24, właśnie przed chwilą przeczytałem w książce obsługi samochodu, że "w niektórych odmianach wyposażenia odstęp od przeszkody jest dodatkowo pokazywany na wyświetlaczu. funkcje tę można także wyłączyć-patrz instrukcja obsługi radioodtwarzacza"
czyli, albo sam to zrobisz albo jedź do ASO :wink:
kkmw24, a że tak głupio zapytam działają ci lampy cofania? Bo jeśli masz PDC ON to radio po wrzuceniu wstecznego powinno się ściszyć i wyświetlić rysunek autka z odległościami do przeszkody. Wygląda, że radio nie reaguje na wrzucenie wstecznego.
Lampy cofania działają, a jednak w radiu nic nie pokazuje.
Moze masz coś walniete w systemie albo w radiu ?? A czy przypadkiem po aktywowaniu czujek przez właczenie wstecznego nie słychac takiego dłużego dzwięku po czym następuje cisza??
Tak czy, tak chyba nie obejdzie sie bez wizyty w ASO.
a ja mam pytanie czy czujnik cofania montowany był fabrycznie ( czy jako opcja ) ponieważ ja miałem w swojej z 2004 r. czujnik instalowany w ASO ( jako opcje )i nie był on spięty z instalacją radiową więc miałem tylko brzęczyk.
Czujnik raczej nie był instalowany w ASO jako opcja. Radio też coś się nie ścisza podczas cofania. Nie przy włączeniu wstecznego nie słychać żadnego dłuższego dzwięku, tylko jak zbliżam się do przeszkody jest brzęczyk.
Nie przy włączeniu wstecznego nie słychać żadnego dłuższego dzwięku, tylko jak zbliżam się do przeszkody jest brzęczyk.
Czyli wygląda na to że Parctronic jest o.k.. Wszystko wskazuje na to że jest to wina radia Wal do ASO i zapewne wymenią ci radio.
[ Dodano: Wto 17 Lut, 09 20:26 ]
A jeszcze jedno. Masz moze w aucie climatronic?? A jeśli tak, to czy po zmianie ustawień np. temperatury czy kierunku nawiewu, informacja o tej zmianie wyswietla sie na chwilę na wyświetlaczu radia?
Komentarz