Dziekuje wszystkim za pomoc. Troche mnie uspokoiliscie . Bede sie przygladal pracy tego urzadzenia i przy najblizszym przegladzie wypytam dokladnie co i jak.
Pozdrawiam wszystkich .
Jak w temacie. Niewiem czy jest możliwosc zmiany przelicznikow ( chodzi o komputer). Pokazuje mile na galon a nie km/na litrze i srednie spalanie tez jest w milach na galon :x .Czy jest mozliwosc zmiany?? Z gory Dzieki
Mile na km przestawisz, ale komputera pokladowego juz nie.
Jestem teraz w UK i jeżdżę tutaj Golfem 4 i przestawiam VAGiem sobie wskazania
(przebieg oraz komputer pokładowy) jak chcę . Po zakupie samochodu od razu zmieniłem przebieg na km oraz spalanie na l/km, aczkolwiek kilka razy musiałem zmienić wskazania na angielskie (przegląd). Używałem tego samego interfejsu VAG , który kupiłem do octavii. Opis wziąłem z tej strony : http://de.openobd.org/vw/golf_1j.htm#17
Czyli w skrócie - wejście z poziomu VAG do zegarów -> kodowanie i podmiana środkowego numeru z 4 na 1, wyjście. Wpisanie z powrotem tej cyfry na 4 zmienia wszystko tak jak było oryginalnie (przebieg+komputer)
Acha, przy wyświetlaczu DOT język zmienia się w zegarach->kanał 4. W podanym linku jest napisane co i jak. Pozdrawiam
Tutaj jest link do skody, ale wszystko jest praktycznie identycznie jak we wcześniejszym linku
no a jakie o2 mają mile na szybkościomierzu , ale opisane w wewnętrznym okręgu :?: z anglii :?:
widziałem parę dni temu ogłoszenie o sprzedaży ale kierownik był po lewej...chyba że taka rzeźba :twisted:
Komentarz