loru, teraz piotrek_os, już wie gdzie jest filtr.
[O2] PALIWO E 98
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
octavian16
[O2] PALIWO E 98
Witajcie, Dobry den, ahoj
Przejechałem 6500km i wlewałem E 95 bezołowiu, ale teraz chcę sprawdzić E 98 bezołowiu. Jak się jeździ na E 98 bezołowiu.
Moje pytanie brzmi czy Suprema na Statoilu, Ultimate na BP i 98ER na Neste są bezołowiu i maożna stosować w Skodzie OII?
Dzięki wielkie za odpowiedzi.
Narazie, Nashle, Ahoj
-
ja już to z grubej rury, zalej wipałerarejsinga na shellu, jak na tym stwierdzisz, że nic nie dało to inne też nie pomogą
a co do twojego pytania, to nie ma już w Polsce benzyn ołowiowych (od jakiegoś czasu ) więc możesz lać wszystko co jest.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ja przez dłuższy czas lałem u siebie tylko 98 i okazało się że to był błąd bo na 98 silnik dostawał drgań a jak przeszedłem na 95 to wszystko sie unormowało...myśle że mogło to być spowodowane tym że na stacji gdzie tankuję prawie nikt nie kupuje 98 i ona długo przeleguje w zbiornikach...albo sie myle w każdym razie odpuściłem sobieA w upalne dni...Honda CB 750
Komentarz
-
-
z tego co wiem to 98 na staoilu i orlenie sa bezsiarkowe (czy nieska zawartosc) tzn maja mniej niz 95
ja tam leje vpower 95 lub 98 na staiolu ale to tylko dlatego ze jezdze na LPG i zalewam bak do pelna raz na 3-4 michyScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodacos mi tu nie gra
Co do tematu. Ja od czasu do czasu mniej wiecej co 3 tankowanie wlawam V-Power Racing i moje odczucia są takie, że auto troche lepiej sie zbiera. Na "co dzień" leję V-Power 95.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
:lol: a ja zrozumiałem, że leje vpower 95 lub 98 na statoilu :lol:
Zamieszczone przez Bigwlawam V-Power Racing i moje odczucia są takie, że auto troche lepiej sie zbierasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
liroyek, Mylisz sie troche, ale zaraz Ci powiem
Od 1 stycznia 2009 roku dopuszcza się sprzedaż paliw o zawartości siarki do 10 ppm. W zwiazku z tym każda benzyna i napęd posiada taką siarkę. W praktyce jest to zazwyczaj 9-10 ppm czasem 8 ppm. Mniej nikt nie schodzi.
Dalej - to siarka nie wplywa negatywnie na paliwo pod kątem własności uzytkowych. Tylko ochrona srodowiska ma znaczenie dla ilości siarki.
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 07:26 ]
Acha do końca 2008 roku mozna było mieć w benzynie do 50 ppm, ale w praktyce nie stosowano paliw 50 ppm od połowy roku, bo ciężko zejść z siarka jak juz zapaprasz zbiorniki 50 ppm.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajuz kiedyś pisałem jakie miałem odczucia w astrze ojca po wlaniu 98, odczucia pozostały nawet jak w baku od 2 tygodni była już 95, tylko, że o tym nie wiedziałemCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez szkodajuz kiedyś pisałem jakie miałem odczucia w astrze ojca po wlaniu 98, odczucia pozostały nawet jak w baku od 2 tygodni była już 95, tylko, że o tym nie wiedziałem
wystarczy, że silnik pracuje trochę ciszej lub głośniej i to już się przekłada na "odczucia" co do zbierania się.
i nie muszisz się jakoś specjalnie napinać, zwłaszcza z rana, nikt tu bynajmniej nie chciał Twoich odczuć w zaden sposób urazić.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda
przeciez wiadomo ze vpower tylko na shellu
Dig Dug
moze od tego roku sie cos zmienilo ale kiedys tak bylo jak napisalem
co do paliwa 95 a 98 to minimalna roznica jest ale wieksza w kieszeni, powiem tak: gdyby jezdzil tylk na benzynie to bylaby to zwykla 95 lub czasami vpower95 a ze jezdze glownie na gazie to wole zalac vpower95 (shell nie ma 98 ) czasami zaszaleje i 99 tylko ta cena z kosmosuScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liroyekco do paliwa 95 a 98 to minimalna roznica jest ale wieksza w kieszeni, powiem tak: gdyby jezdzil tylk na benzynie to bylaby to zwykla 95 lub czasami vpower95 a ze jezdze glownie na gazie to wole zalac vpower95 (shell nie ma 98 ) czasami zaszaleje i 99 tylko ta cena z kosmosu
Komentarz
-
-
ja jade na wymiane po 15 tysScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
Komentarz