ja przez dłuższy czas lałem u siebie tylko 98 i okazało się że to był błąd bo na 98 silnik dostawał drgań a jak przeszedłem na 95 to wszystko sie unormowało...myśle że mogło to być spowodowane tym że na stacji gdzie tankuję prawie nikt nie kupuje 98 i ona długo przeleguje w zbiornikach...albo sie myle w każdym razie odpuściłem sobie
A co ci nie gra?? Kolega leje 95 V-Power LUB jedzie na statoil i leje 98.
Co do tematu. Ja od czasu do czasu mniej wiecej co 3 tankowanie wlawam V-Power Racing i moje odczucia są takie, że auto troche lepiej sie zbiera. Na "co dzień" leję V-Power 95.
:lol: a ja zrozumiałem, że leje vpower 95 lub 98 na statoilu :lol:
Zamieszczone przez Big
wlawam V-Power Racing i moje odczucia są takie, że auto troche lepiej sie zbiera
juz kiedyś pisałem jakie miałem odczucia w astrze ojca po wlaniu 98, odczucia pozostały nawet jak w baku od 2 tygodni była już 95, tylko, że o tym nie wiedziałem :haha:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Od 1 stycznia 2009 roku dopuszcza się sprzedaż paliw o zawartości siarki do 10 ppm. W zwiazku z tym każda benzyna i napęd posiada taką siarkę. W praktyce jest to zazwyczaj 9-10 ppm czasem 8 ppm. Mniej nikt nie schodzi.
Dalej - to siarka nie wplywa negatywnie na paliwo pod kątem własności uzytkowych. Tylko ochrona srodowiska ma znaczenie dla ilości siarki.
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 07:26 ]
Acha do końca 2008 roku mozna było mieć w benzynie do 50 ppm, ale w praktyce nie stosowano paliw 50 ppm od połowy roku, bo ciężko zejść z siarka jak juz zapaprasz zbiorniki 50 ppm.
juz kiedyś pisałem jakie miałem odczucia w astrze ojca po wlaniu 98, odczucia pozostały nawet jak w baku od 2 tygodni była już 95, tylko, że o tym nie wiedziałem
o.k. no i co w związku z tym?? Mam zmienić swoje odczucia?? Ja juz kiedys pisałem ze w poprzednim aucie (Laguna 1.8 16V z 2000) po zatankowaniu V-power racing nie widziałem żadnej różnicy. Natmiast w mojej obecnej O II czuję, że auto trochę lepiej sie zbiera i póki co zdania nie zmieniam.
juz kiedyś pisałem jakie miałem odczucia w astrze ojca po wlaniu 98, odczucia pozostały nawet jak w baku od 2 tygodni była już 95, tylko, że o tym nie wiedziałem
o.k. no i co w związku z tym?? Mam zmienić swoje odczucia?? Ja juz kiedys pisałem ze w poprzednim aucie (Laguna 1.8 16V z 2000) po zatankowaniu V-power racing nie widziałem żadnej różnicy. Natmiast w mojej obecnej O II czuję, że auto trochę lepiej sie zbiera i póki co zdania nie zmieniam.
ależ czuj sobie co tam tylko chcesz, ja tylko twierdzę, że te "odczucia" o niczym konkretnym nie muszą mówić.
wystarczy, że silnik pracuje trochę ciszej lub głośniej i to już się przekłada na "odczucia" co do zbierania się.
i nie muszisz się jakoś specjalnie napinać, zwłaszcza z rana, nikt tu bynajmniej nie chciał Twoich odczuć w zaden sposób urazić.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Dig Dug
moze od tego roku sie cos zmienilo ale kiedys tak bylo jak napisalem
co do paliwa 95 a 98 to minimalna roznica jest ale wieksza w kieszeni, powiem tak: gdyby jezdzil tylk na benzynie to bylaby to zwykla 95 lub czasami vpower95 a ze jezdze glownie na gazie to wole zalac vpower95 (shell nie ma 98 ) czasami zaszaleje i 99 tylko ta cena z kosmosu
co do paliwa 95 a 98 to minimalna roznica jest ale wieksza w kieszeni, powiem tak: gdyby jezdzil tylk na benzynie to bylaby to zwykla 95 lub czasami vpower95 a ze jezdze glownie na gazie to wole zalac vpower95 (shell nie ma 98 ) czasami zaszaleje i 99 tylko ta cena z kosmosu
Ja akurat jestem wierny jednej stacji w Kraku - to jest Shell na Zakopiance - biorę Power gas i Vpower 95 na rozruch i zero problemów - po roku filtr gazu jest minimalnie zabrudzony (oczywiście mimo to wymieniam co rok), więc paliwko jest naprawdę ok :wink:
Komentarz