chester121, Jest cos takiego jak amortyzacja, potem wykup przez pracownika, albo to zeby auto nie stalo na placu i czekalo na nowego wlasciciela, bo to tylko zmniejsza kwote za ktora mozna go potem sprzedac i straty w firmie, bo amortyzacja sie skonczyla, a auto stoi i nie zarabia na siebie.
Jakie silniki posiadacie w swoich Octaviach?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
pewno byla mocno bita tylko ja wyprostowali
cena troche niska jak za takie fajne autko(octavia)
rocznik, wersja ? tak czy siak smieszne pieniadze
P.S. A najlepsze jest to.....że jeszcze rozłożyli mi na raty ......bez odsetek :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zielarzpewno byla mocno bita tylko ja wyprostowali
cena troche niska jak za takie fajne autko(octavia)
rocznik, wersja ? tak czy siak smieszne pieniadze
P.S. A najlepsze jest to.....że jeszcze rozłożyli mi na raty ......bez odsetek :-)
Ale mam nadzieję że trafiłeś po prostu na dobrą okazję - gratuluję...Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Dziękuję, też się cieszę że taka okazja mi się trafiła. Przedtem jeździłem toyotą corollą 1,8 diesel sedan z 1989 roku, byłem jej pierwszym i jedynym właścicielem, przejechałem nią 300kkm bez żadnych usterek ze strony silnika, ale niestety toyotka "umarła" świeć Panie nad jej duszą. Przede wszystkim zaczęła się sypać blacha i nie było juz sensu w nią ładować...dlatego teraz jest skoda :-)
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
Moja Octavia to 1,9TDI ASV rocznik 2004
BTW: Świetne forum - dopiero niedawno go odkryłem - naprawdę dużo cennych rad o Octaviach
BTW: Jestem tu nowy, więc może wybaczycie trochę "lamerskie" pytanie, ale nic konkretnego na ten temat nie znalazlem: co to jest ten "wirus" o którym tu się często mówi??? Jakiś rodzaj tuningu???
Być może to jest dla wszystkich oczywiste, ale powtarzam - jestem tu nowy (to mój pierwszy post tutaj...) :cry: i po drugie Octavię mam dopiero od 1,5 roku...
Więc wybaczcie to pytanie - może odpowiedź jest prosta i oczywista
Komentarz
-
-
AGR - 90 km, naprawde nie uwazam ze jest zle (zwlaszcza ze poprzednio jezdzilem tico :diabelski_usmiech ) ale cosik tak troche juz mi po glowie chodzi jakis chip ;-)Planujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
Panowie i Panie.
Jak widzicie mam 1,6 BFQ.
Co wiecie i sądzicie na temat tego silnika - chciałbym wiedzieć co mam pod maską?
"Pomożecie" - mam nadzieję,że tak.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Tylko ALH narazie... :twisted:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez karmelja też chciałby sie dowiedzić cos o tym silniku co z niego można jeszcze wyciągnać??
Wplac lepiej kase na fundusz i ciesz sie wzrostami na gieldzie. :PTDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karmelZamieszczone przez MiKruSWolnossących silników się nie dłubie, a już z pewnoscią nie w takich dupowozach jak Octavia.
Zamieszczone przez karmelczyli nie ma możliwości na jakiś przyrost mocy???Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Hej,
mialem kiedys niezle zdlubanego SC 1.1 Auto jezdzilo b.fajnie - ale zeby tak bylo trzeba bylo sporo zrobic. Najpierw byla glowica - planowanie, szlifowanie kanalow , wieksze zawory inny walek. Potem zmienilem skrzynie na taka z krotkimi - fajnymi przelozeniami (na V biegu 3000rpm przy 80 kmph :szeroki_usmiech ). Na koniec dobry tlumikarz zrobil mi od poczatku do konca uklad wydechowy wg. wskazowek ktore pozyskalem od dobrych ludzi :szeroki_usmiech . Dopiero wtedy auto jezdzilo fajnie.
Pytanie ile kosztowalyby podobne modyfikacje w skodzie - moze byc roznie - zalezy kto bedzie robil i co byloby do zrobienia ...pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
Komentarz