no i ASV spełnia wyższą normę czystości spalin Euro :diabelski_usmiech
Jakie silniki posiadacie w swoich Octaviach?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez mario_opdzięki za podpowiedź
w dowodzie jest -> (strzałka) zamiast 2 pierwszych liter, ale w papierach znalazłem, mam ASV czyli lepsze wtryski czy jakoś tak
Szczegoly tu:
Komentarz
-
-
początek, kupiłem ją w kwietniu 03. A turbo świszcze bardzo fajnie czasem otwieram okno żeby posłuchać. Najlepiej słychać w tunelu albo jak się dźwięk odbija od jakiejś ściany
---------------------
ok, doczytałem z linku który zapodałeś i też mam taki efekt, że jak się doda gazu na postoju i odpuści to słuchać takie skrzypnięcie z obcieraniemCOMBI ELEGANCE'03 ASV
Komentarz
-
-
Witam Forumowiczów,
cieszę się, że jest miejsce gdzie można poczytać i podyskutować o czeszkach :-)
Od niedawna mam O2 kombi 2.0 TDI; poprzednio O1 kombi 1.9 TDI 130 km.
Na razie nie czuję większej różnicy jeżeli chodzi silnik - Vmax podobne: O1 - 210 km/h, O2 - 215 km/h, przyspieszenia podobne; O2 zdecydowanie więcej pali - srednia ok. 7,0 l/100 km; O1 - 6.0.
Jeżeli chodzi o inne elementy to O2 jest zupełnie innym autem - zawieszenie - bardzo dobre, komfort - super.
Po głowie chodzi mi podkręcenie silnika.
Co i kiedy sugerujecie pomajstrować (i gdzie to najlepiej robią)? Na dziś auto ma 2 miesiące i 8.000 km przebiegu.
Pozdrawiam,
Tom
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomCo i kiedy sugerujecie pomajstrować (i gdzie to najlepiej robią)? Na dziś auto ma 2 miesiące i 8.000 km przebiegu.
Najblizej masz do http://www.compsport.pl/ lub do Aligatora w Katowicach."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
http://tdituning.pl/ i na dole masz adres. Dojazd od strony Mikolowa a potem w lewo na Rude Slaska przy fajnym znaczku "P" i na rondzie w prawo, potem ulica chyba Wietnamska.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA to ciekawa zmiana, czesto zmienia sie AGU na ASZ np w Fabii RS :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz