Jesten nowy na forum, chciałbym się dowiedzieć odnośnie klocków hamólcowych przednich do mojej Octavi. Jest to model z maja 2004 wersja Drive z dołożona klimą, silnik BFQ 1,6 75 Kw (102 KM), przebieg 36 tys. Ostatnio zaczyna mnie ściągać na lewo troche przy hamowaniu i myśle że juz klocki przednie chyba się kończą, więc moje pytanie czy klocki w tej wersji mają czujnik czy nie, kontrolka mi się nie świeci, w dokumentacji samochodu nie znalazłem tej informacji czy jest czujnik, dodam że kupiłem samochód niedawno od ojca i nie były jeszcze wymieniane od nowości klocki a chciałbym zamówić jakieś tylko nie wiem co z tym czujnikiem. Na marginesie, jakie klocki polecacie ?
Dzięki z góry
blade232, radzę dobrze na początek zapoznać się z forum.
Co do klocków to przebieg 36tyś. to trochę za mało na wymianę, ale różnie bywa ...
Czujnik podejrzewam, że powinien być. Skręć koła maksymalnie w lewo i zajrzyj czy od zewnętrznego klocka odchodzi przewód i będzie wszystko jasne.
Co do marki klocków użyj szukajki bo nie raz.
Sprawdzałeś ciśnienie w oponach, może w tym jest problem.
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz