[O1] Kupno Octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Turan404
    Classic
    • 2009
    • 17

I to właśnie jest ból, choć mam nadzieję, że ja mej prawdopodobnie przyszłej Skodziny, nie będę musiał sprzedawać przed 10.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

szkoda, powiem tak szkoda gadać jak ktoś chce kupić na miejscu to niech kupuje a nie szuka po Polsce bo nie uda mu sie jednego dnia wolnego załatwić np soboty a i tu trzeba by było wydać ze 400 zł aby zaoszczędzić koło 2 tys ot takie moje podsumowanie

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez djczas
        szkoda, powiem tak szkoda gadać jak ktoś chce kupić na miejscu to niech kupuje a nie szuka po Polsce bo nie uda mu sie jednego dnia wolnego załatwić np soboty a i tu trzeba by było wydać ze 400 zł aby zaoszczędzić koło 2 tys ot takie moje podsumowanie
        wiem o co Ci chodzi Stasiu, też nie lubię marudzenia
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Turan404
          Classic
          • 2009
          • 17

Nie rozumiem tego komentarza. Wyraźnie pisałem, że jeśli różnica w cenie sięgnie 2 tys. to sprawa jest do rozważenia, tylko póki co żaden dealer nie odpisał z ofertą...

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Turan404, i po przeczytaniu tego topicu nie wiem czy będzie mu się chciało wymagasz aby natychmiast ci odpowiedziano nawet nie dajesz czasu na zrobienie oferty nie wiem czy wiesz ale dziś jest sobota a o 11:15 wysłałeś do mnie np wiadomość.
            Wszyscy coś robią w weekend nie rzucą się na ciebie bo chcesz auto kupić. Sorry ja tobie oferty nie zrobię innym którzy mi pisali zrobię ale tobie nie. Pozostałym wyślę we wtorek lub środę ofertę najlepszą z możliwych a uwierz mi że wiele osób kupiło na tym forum za moim pośrednictwem. Ja nie pracuje w ASO ale jestem pośrednikiem mam swoje rabaty wynegocjowane i za każdym razem daję z siebie wszystko aby klient otrzymał jak najlepszą cenę.

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez Turan404
              Wyraźnie pisałem, że jeśli różnica w cenie sięgnie 2 tys. to sprawa jest do rozważenia, tylko póki co żaden dealer nie odpisał z ofertą...
              a zawsze pracujesz w sobotę o 23 :?:
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• Turan404
                Classic
                • 2009
                • 17

Djczas nie wiem czemu tak odczytałeś moje intencje, ale doszło do nieporozumienia.
                W powyższym poście odparłem tylko twoje zażuty, jako że byłbym niezdecydowany. Napisałem, że żadna oferta nie nadeszła nie po to, by kogoś pośpieszać, tylko by uzasadnić swój brak dotychczasowego działania.

Komentarz

• Woytas
                  Rider
                  • 2008
                  • 279

... póki co żaden dealer nie odpisał z ofertą...
                  W gorącej wodzie kąpany jesteś kolego.....
                  W sobote, byc moze jest ich dzien wolny, a ty wymagasz pełnej i szybkiej obslugi.
                  Nie mozesz poczekac do poniedzialku czy wtorku na oferte? Spokojnie porównać, rozważyc za i przeciw.... Nie tędy droga. Zeby coś zyskać trzeba byc cierpliwym.

Mimo wszystko powodzenia!

Komentarz

• Turan404
                    Classic
                    • 2009
                    • 17

Odsyłam do mojego postu wyżej, bo wyrwałeś zdanie z kontekstu.

Komentarz

• Woytas
                      Rider
                      • 2008
                      • 279

Odsyłam do mojego postu wyżej, bo zdanie wyrwałeś zdanie z kontekstu.
                      Moze nie miales faktycznie takich intencji i zle cie zrozumielismy, ale wyszlo jakbys kogoś poganiał :wink:
                      Jesli na prawdę ci zalezy na dobrym zakupie, to poczekaj.

Nadal pozdrawiam, i podkreslam ze w Krakowie się opłaca......

Komentarz

• kruk4
                        Rider
                        • 2008
                        • 656

Re: Kupno Octavi

Zamierzam kupić Octavię I z silnikiem 1.6 Mpi 102km.

I.
                        Konfigurację którą wybrałem:
                        -wszystko co w standardzie
                        +
                        -hak
                        -centralny zamek z autoalarmem
                        -bolec blokady biegów
                        - metalizowany lakier czerwony Flamenco

Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
                        Co o niej sądzicie? Płacę gotówką, więc jaką sensowną cenę mogę utargować?

II.
                        Czy ktoś z was podpisywał ze Skodą jakąś zmodyfikowaną umowę tz. niestandardową, np. bez zastrzeżenia, że cena samochodu przez czas realizacji zamówienia (6 tyg.) może ulec zmianie? Ile średnio czekaliście na Wasze otavie i czy kiedyś cena się powiększyła?

III.
                        Wolałbym kupić samochód,który stoi już na placu, więc mam pytanie:
                        Czy dealerzy mogą sprowadzać samochody z innych miejscowości i czy przypadkiem w waszej nie ma Skody Octavi 1.6 color czerwony Flamenco u dealera na placu?

IV.
                        Jeśli do wyżej wymienionej konfiguracji dodać pakiet "More" obecny we wszystkich autach stojacych na placach to jaka byłaby wtedy sensowna cena do utargowania, gdy sprzedawca proponuje 48 tys. ? Może są jakieś taktyki rozmowy ze sprzedawcą :P ?

Wiem, że troche dużo pytań, ale wydatek rzędu 45 tys. jest naprawdę poważny, wieć chcę wiedzieć jak najwięcej. Z góry dzieki za odpowiedź
                        kolego to super cena bierz i nie pytaj nikogo ... jeszcze masz wersje bez klimy z hakiem same plusy i dywaniki za free bierz to auto i badź kolejnym zadowolonym użytkownikiem skody pozdrawiam i zapraszam na spota
                        OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                        MOJE CAR AUDIO
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• ARobert
                          Rider
                          • 2008
                          • 254
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Turan404 ..pytałeś mnie ile zaliczki wpłacałem? ..otóż brałem auto z placu i zaliczki jako takiej nie wpłacałem wcale. Brałem auto w leasingu tak więc zrobiłem najpierw zamówienie po uzgodnieniu specyfikacji co pozwoliło ustalić ostateczną wartość. Następnie podpisałem umowę leasingową na mocy której dokonałem pierwszej wpłaty do dealera a ten z kolei wysłał papiery do leasingu w celu rejestracji. Opłaciłem jeszcze ubezpieczenie po zarejestrowaniu i jazda po auto... tydzień czasu wszystko trwało.

Komentarz

• satoot
                            Rider
                            • 2008
                            • 525

nie będę musiał sprzedawać przed 10.
                            Przed 10tą rano?
                            Zanim będzie miała 10 lat?
                            Przed dziesiątą stłuczką?
                            Czy nim spadnie cena do 10 tysięcy?

[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 09:37 ]
                            Zamieszczone przez ARobert
                            Turan404 ..pytałeś mnie ile zaliczki wpłacałem? ..otóż brałem auto z placu i zaliczki jako takiej nie wpłacałem wcale.
                            Ja dałem 1000. Diler prosił, nie znał mnie i nie było się czemu dziwić. A dla własnej wygody kolejne 20 tysięcy przelałem mu na konto w przeddzień wyjazdu (potwierdził wpływ), żeby tyle gotówki nie wlec ze sobą w pociągach, albo żeby nie bawić się w ileś tam wypłat po 3 tysiące* z bankomatu.

* - na tyle pozwala większość ATMów, szczelina wydania pieniędzy i podjanik są w większości maszyn obliczone na trzydzieści banknotów.

Komentarz

• Turan404
                              Classic
                              • 2009
                              • 17

Zamieszczone przez satoot
                              Przed 10tą rano?
                              Zanim będzie miała 10 lat?
                              Przed dziesiątą stłuczką?
                              Czy nim spadnie cena do 10 tysięcy?
                              zanim Skoda skończt 10 lat.
                              żeby tyle gotówki nie wlec ze sobą w pociągach, albo żeby nie bawić się w ileś tam wypłat po 3 tysiące* z bankomatu.
                              A nie wystarczy tydzień przed uprzedzić swój bank o większym przelewie na daną kwotę, a następnie na miejscu z przedstawicielem salonu wybrać się do odziału banku w Krakowie, oczywiście uprzedzonego. Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

A nie wystarczy
                                Turan, a nie wzstraczy ZAPYTAĆ się o to wszystko któregokolwiek z naszych forumowych dealerów??!!! Poczekaj cierpliwie na odpowiedz i dowiesz sie wszystkiego u źródła.
                                Sorry chłopie ale przez 5 stron bijesz pianę nie wiadomo po co (Troll czy co???) jak można to wszystko załatwic w jednym PW do dowolnego dealera :evil: Ludzie ci odpowiadaja a Ty dalej swoje.
                                Sorry za porównanie ale kojarzysz mi sie z moim 4 letnim siostrzeńcem - Pyta sie a dlaczego? A jak sie mu odpowiada, to on dalej swoje a dlaczego?
                                Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.

sorki , ale teraz pytam na poważnie---czy ktoś sie z tym już spotkał i może to potwierdzić :?:

czasami trzeba przelać kasę jakiejś hurtowni i nie chciał bym sie obudzić z ręką w nocniku... :roll:
                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• TREI
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 176
                                    • Alfa Romeo
                                    • BUD 1.4 MPI 80 KM
                                    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

W Bydgoszczy 1.6, klima,centralny zamek, komputer,elektyka, tylnia wycieraczka kolor ten sam 45000, zamówiony do odbioru za ok.5tyg.
                                    Podstawa z silnikiem 1.4 i klima 38000
                                    Ceny po małych negocjacjach

Komentarz

• eX
                                      Elegance
                                      • 2006
                                      • 980

leszekmw, ja sie z czyms takim nie postkalem a tez po hurtowniach przelewam pieniadze. ew trzeba ubrzedzic swoj oddzial ze sie jedzie na obcy teren przy wyplacaniu wiekszej gotowki zeby byli w gotowosci wyslania szybko dokumentow i wzoru podpisu. raz w bialymstoku stalem godzine bo w moim oddziale mieli w dupie telefon z banku.

Komentarz

• ARobert
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 254
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                        Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.

sorki , ale teraz pytam na poważnie---czy ktoś sie z tym już spotkał i może to potwierdzić :?:

czasami trzeba przelać kasę jakiejś hurtowni i nie chciał bym sie obudzić z ręką w nocniku... :roll:
                                        ..nie istnieje coś takiego. Kilka razy miałem sytuację, że mój bank pytał mnie o otrzymane przelewy na większe kwoty w przypadku błędu w moich danych adresowych umieszczonych przez nadawcę i np. musiałem uwiarygodnić otrzymane środki kopią faktury. A co do samych przelewów za auto to można sobie je składać w obecności dealera czy jak tam chcemy a z praktyki wiem że nikt auta nie wydaje dopóki nie zobaczy kasy na swoim koncie tak więc warto o tym pamiętać. Jak się jedzie bez kasy daleko to warto wiedzieć jaki mamy dzienny limit wypłaty z karty i ile możemy przelać np. poprzez internet.

[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 11:43 ]
                                        Zamieszczone przez TREI
                                        W Bydgoszczy 1.6, klima,centralny zamek, komputer,elektyka, tylnia wycieraczka kolor ten sam 45000, zamówiony do odbioru za ok.5tyg.
                                        Podstawa z silnikiem 1.4 i klima 38000
                                        Ceny po małych negocjacjach

..tu z LPG i lakierem metalic.

Komentarz

• satoot
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 525

A nie wystarczy tydzień przed uprzedzić swój bank o większym przelewie na daną kwotę, a następnie na miejscu z przedstawicielem salonu wybrać się do odziału banku w Krakowie, oczywiście uprzedzonego. Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.
                                          Nie ma to jak utrudniać sobie zycie.

[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 13:58 ]
                                          Zamieszczone przez Big
                                          Ludzie ci odpowiadaja a Ty dalej swoje.
                                          Sorry za porównanie ale kojarzysz mi sie z moim 4 letnim siostrzeńcem - Pyta sie a dlaczego? A jak sie mu odpowiada, to on dalej swoje a dlaczego?
                                          ADHD. U obu.

Komentarz

• januszcm
                                            Classic
                                            • 2007
                                            • 33

Do Big:
                                            Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało. Im mniej elektroniki i im mniej urządzeń, tym mniej do psucia.
                                            To już kolejne autko "naszpikowane" elektroniką i jakoś nic nie zepsuło sie (Passat B5 1998 ABS/KLIMATRONIC /ful elektryka/komuter pokładowy, wcześniej Mondeo 1994 z elektryką i ABS) i jakoś tam elektronika nie zawodziła, a zawieszenie i owszem .....

Aktualnie poruszam się dopiero 2 autem z klimą, i nie wyobrażam sobie jazdy w lece bez tego urządzenia, wcześniej (dawno dawno) w czasach polonezów FSO i maluchów nie było czegoś takiego jak klimatyzacja nie wpozminajać już o wspomaganiu. W 2009 roku nawet w Polsce powoli standartem staje sie ABS, wspomaganie oraz klimatyzacja. Myślę iż więcej kosztuje nieumiejętne poruszanie się pojazdem, niż włączenie klimatyzacji, jeżeli chodzi o samo zużycie paliwa. Nieumiejętne używanie klimatyzacji też może więcej przynieść szkody niż pożytku. Samo użycie (umiejętne) klimatyzatora zwiększa zuzycie paliwa o ok 0,5 0,7l/100km a czasem sam styl jazdy to zwiększenie zużycia paliwa nawet o ok 2-3l/100km

I nie chodzi tu o argument jak przytaczali koledzy w tym topiku o wartość odsprzedaży, ale o argumenty z kwestii bezpieczeństwa biernego, które to mają zdecydowany wpływ na bezpieczne poruszanie się po drogach. W latach 80-tych ABS, poduszki czy też klimatyzacja była towarem luksusowym, a obecnie jest już standartem.

Oprócz Logana i Chińsko/Indyjskich produktów nie sposób chyba znaleść auto na naszym rynku bez choćby wspomagania, a coraz więcej producentów oferuje swoje nowe produkty w wersji podstawowej wypozażone w ABS/ASR/ESP oraz wszelką elektronikę która porawania bezpieczeństwo patrz nowa OII po lifcie.

Komentarz

• areksucharek
                                              Classic
                                              • 2008
                                              • 39

Zamierzam kupić Octavię I z silnikiem 1.6 Mpi 102km.
                                              -wszystko co w standardzie
                                              +
                                              -hak
                                              -centralny zamek z autoalarmem
                                              -bolec blokady biegów
                                              - metalizowany lakier czerwony Flamenco
                                              Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
                                              Ja nie miałem haka i bolca, ale były w aucie:
                                              pakiet MORE(klima,centralny,elszyby)
                                              +instalacja gazowa
                                              +komputer pokładowy
                                              +alarm
                                              +8głośników
                                              +dywaniki (pasażerskie, bez bagażnikowego)
                                              +pakiet na bezdroża

(odpowiednio 2600+4200+600+1000+400+100+900)

i zapłaciłem taniej niż oferowane tobie 46000.

Dokupiłem na miejscu chlapacze za stówę, i miałem propozycję haka niefabrycznego za 500, ale koniec końców go nie wziąłem.

Zastrzeżenie o możliwości zmiany ceny miałem, ale nie zmieniła się.
                                              Zamawiając musiałem brać auto z fabryki (wyjaśniono mnie tutaj, że to determinowało zamówienie komputera, MORE i pakietu na bezdroża, w połaczeniu z czarną perła lakierem) - i tak wolałem, zupełnie nowe, dziwicze, "niemacane" auto. Nie wiem, czy to robi róznicę, ale moim zdaniem nie szukaj po placach, tylko zamów nowiznę.
                                              Masz Kombi cz y Liftback?
                                              " Wyobraźnia, ważniejsza jest od wiedzy "
                                              www.suchara.pl

Komentarz

• TOM67
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 88
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Będąc z dzieckiem ( 4 lata ) w ZOO podeszliśmy do zwierzęcia co nazywa się JAK.
                                                Pytanie dziecka - Jak się nazywa to zwierze ?
                                                Odpowiedź - JAK.
                                                Dziecko - Ale jak się nazywa to zwierze ?
                                                Odpowiedź - JAK.
                                                ........
                                                i tak z 10 razy .

Nie mogłem się powstrzymać przed takim OT.
                                                + LPG

Komentarz

• Woytas
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 279

Zamieszczone przez TOM67
                                                  Będąc z dzieckiem ( 4 lata ) w ZOO podeszliśmy do zwierzęcia co nazywa się JAK.
                                                  Pytanie dziecka - Jak się nazywa to zwierze ?
                                                  Odpowiedź - JAK.
                                                  Dziecko - Ale jak się nazywa to zwierze ?
                                                  Odpowiedź - JAK.
                                                  ........
                                                  i tak z 10 razy .

Nie mogłem się powstrzymać przed takim OT.

Tutaj klasyk mi się przypomniał....
                                                  Był u nas taki student z Gruzji Awas....
                                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Milego dnia :lol:

Komentarz

• satoot
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 525

Zamieszczone przez areksucharek
                                                    Masz Kombi cz y Liftback?
                                                    LB/HB.

Komentarz

Pracuję...