I to właśnie jest ból, choć mam nadzieję, że ja mej prawdopodobnie przyszłej Skodziny, nie będę musiał sprzedawać przed 10.
[O1] Kupno Octavi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez djczasszkoda, powiem tak szkoda gadać jak ktoś chce kupić na miejscu to niech kupuje a nie szuka po Polsce bo nie uda mu sie jednego dnia wolnego załatwić np soboty a i tu trzeba by było wydać ze 400 zł aby zaoszczędzić koło 2 tys ot takie moje podsumowaniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Turan404, i po przeczytaniu tego topicu nie wiem czy będzie mu się chciało wymagasz aby natychmiast ci odpowiedziano nawet nie dajesz czasu na zrobienie oferty nie wiem czy wiesz ale dziś jest sobota a o 11:15 wysłałeś do mnie np wiadomość.
Wszyscy coś robią w weekend nie rzucą się na ciebie bo chcesz auto kupić. Sorry ja tobie oferty nie zrobię innym którzy mi pisali zrobię ale tobie nie. Pozostałym wyślę we wtorek lub środę ofertę najlepszą z możliwych a uwierz mi że wiele osób kupiło na tym forum za moim pośrednictwem. Ja nie pracuje w ASO ale jestem pośrednikiem mam swoje rabaty wynegocjowane i za każdym razem daję z siebie wszystko aby klient otrzymał jak najlepszą cenę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Wyraźnie pisałem, że jeśli różnica w cenie sięgnie 2 tys. to sprawa jest do rozważenia, tylko póki co żaden dealer nie odpisał z ofertą...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404... póki co żaden dealer nie odpisał z ofertą...
W sobote, byc moze jest ich dzien wolny, a ty wymagasz pełnej i szybkiej obslugi.
Nie mozesz poczekac do poniedzialku czy wtorku na oferte? Spokojnie porównać, rozważyc za i przeciw.... Nie tędy droga. Zeby coś zyskać trzeba byc cierpliwym.
Mimo wszystko powodzenia!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Odsyłam do mojego postu wyżej, bo zdanie wyrwałeś zdanie z kontekstu.
Jesli na prawdę ci zalezy na dobrym zakupie, to poczekaj.
Nadal pozdrawiam, i podkreslam ze w Krakowie się opłaca......
Komentarz
-
-
Re: Kupno Octavi
Zamieszczone przez Turan404Zamierzam kupić Octavię I z silnikiem 1.6 Mpi 102km.
I.
Konfigurację którą wybrałem:
-wszystko co w standardzie
+
-hak
-centralny zamek z autoalarmem
-bolec blokady biegów
- metalizowany lakier czerwony Flamenco
Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
Co o niej sądzicie? Płacę gotówką, więc jaką sensowną cenę mogę utargować?
II.
Czy ktoś z was podpisywał ze Skodą jakąś zmodyfikowaną umowę tz. niestandardową, np. bez zastrzeżenia, że cena samochodu przez czas realizacji zamówienia (6 tyg.) może ulec zmianie? Ile średnio czekaliście na Wasze otavie i czy kiedyś cena się powiększyła?
III.
Wolałbym kupić samochód,który stoi już na placu, więc mam pytanie:
Czy dealerzy mogą sprowadzać samochody z innych miejscowości i czy przypadkiem w waszej nie ma Skody Octavi 1.6 color czerwony Flamenco u dealera na placu?
IV.
Jeśli do wyżej wymienionej konfiguracji dodać pakiet "More" obecny we wszystkich autach stojacych na placach to jaka byłaby wtedy sensowna cena do utargowania, gdy sprzedawca proponuje 48 tys. ? Może są jakieś taktyki rozmowy ze sprzedawcą :P ?
Wiem, że troche dużo pytań, ale wydatek rzędu 45 tys. jest naprawdę poważny, wieć chcę wiedzieć jak najwięcej. Z góry dzieki za odpowiedźOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
Turan404 ..pytałeś mnie ile zaliczki wpłacałem? ..otóż brałem auto z placu i zaliczki jako takiej nie wpłacałem wcale. Brałem auto w leasingu tak więc zrobiłem najpierw zamówienie po uzgodnieniu specyfikacji co pozwoliło ustalić ostateczną wartość. Następnie podpisałem umowę leasingową na mocy której dokonałem pierwszej wpłaty do dealera a ten z kolei wysłał papiery do leasingu w celu rejestracji. Opłaciłem jeszcze ubezpieczenie po zarejestrowaniu i jazda po auto... tydzień czasu wszystko trwało.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404nie będę musiał sprzedawać przed 10.
Zanim będzie miała 10 lat?
Przed dziesiątą stłuczką?
Czy nim spadnie cena do 10 tysięcy?
[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 09:37 ]
Zamieszczone przez ARobertTuran404 ..pytałeś mnie ile zaliczki wpłacałem? ..otóż brałem auto z placu i zaliczki jako takiej nie wpłacałem wcale.
* - na tyle pozwala większość ATMów, szczelina wydania pieniędzy i podjanik są w większości maszyn obliczone na trzydzieści banknotów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootPrzed 10tą rano?
Zanim będzie miała 10 lat?
Przed dziesiątą stłuczką?
Czy nim spadnie cena do 10 tysięcy?
Zamieszczone przez satootżeby tyle gotówki nie wlec ze sobą w pociągach, albo żeby nie bawić się w ileś tam wypłat po 3 tysiące* z bankomatu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404A nie wystarczy
Sorry chłopie ale przez 5 stron bijesz pianę nie wiadomo po co (Troll czy co???) jak można to wszystko załatwic w jednym PW do dowolnego dealera :evil: Ludzie ci odpowiadaja a Ty dalej swoje.
Sorry za porównanie ale kojarzysz mi sie z moim 4 letnim siostrzeńcem - Pyta sie a dlaczego? A jak sie mu odpowiada, to on dalej swoje a dlaczego?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.
sorki , ale teraz pytam na poważnie---czy ktoś sie z tym już spotkał i może to potwierdzić :?:
czasami trzeba przelać kasę jakiejś hurtowni i nie chciał bym sie obudzić z ręką w nocniku... :roll:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, ja sie z czyms takim nie postkalem a tez po hurtowniach przelewam pieniadze. ew trzeba ubrzedzic swoj oddzial ze sie jedzie na obcy teren przy wyplacaniu wiekszej gotowki zeby byli w gotowosci wyslania szybko dokumentow i wzoru podpisu. raz w bialymstoku stalem godzine bo w moim oddziale mieli w dupie telefon z banku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez Turan404Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.
sorki , ale teraz pytam na poważnie---czy ktoś sie z tym już spotkał i może to potwierdzić :?:
czasami trzeba przelać kasę jakiejś hurtowni i nie chciał bym sie obudzić z ręką w nocniku... :roll:
[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 11:43 ]
Zamieszczone przez TREIW Bydgoszczy 1.6, klima,centralny zamek, komputer,elektyka, tylnia wycieraczka kolor ten sam 45000, zamówiony do odbioru za ok.5tyg.
Podstawa z silnikiem 1.4 i klima 38000
Ceny po małych negocjacjach
..tu z LPG i lakierem metalic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404A nie wystarczy tydzień przed uprzedzić swój bank o większym przelewie na daną kwotę, a następnie na miejscu z przedstawicielem salonu wybrać się do odziału banku w Krakowie, oczywiście uprzedzonego. Z tego co wiem, bank który odbiera transakcje też trzeba uprzedzić.
[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 13:58 ]
Zamieszczone przez BigLudzie ci odpowiadaja a Ty dalej swoje.
Sorry za porównanie ale kojarzysz mi sie z moim 4 letnim siostrzeńcem - Pyta sie a dlaczego? A jak sie mu odpowiada, to on dalej swoje a dlaczego?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Do Big:
Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało. Im mniej elektroniki i im mniej urządzeń, tym mniej do psucia.
Aktualnie poruszam się dopiero 2 autem z klimą, i nie wyobrażam sobie jazdy w lece bez tego urządzenia, wcześniej (dawno dawno) w czasach polonezów FSO i maluchów nie było czegoś takiego jak klimatyzacja nie wpozminajać już o wspomaganiu. W 2009 roku nawet w Polsce powoli standartem staje sie ABS, wspomaganie oraz klimatyzacja. Myślę iż więcej kosztuje nieumiejętne poruszanie się pojazdem, niż włączenie klimatyzacji, jeżeli chodzi o samo zużycie paliwa. Nieumiejętne używanie klimatyzacji też może więcej przynieść szkody niż pożytku. Samo użycie (umiejętne) klimatyzatora zwiększa zuzycie paliwa o ok 0,5 0,7l/100km a czasem sam styl jazdy to zwiększenie zużycia paliwa nawet o ok 2-3l/100km
I nie chodzi tu o argument jak przytaczali koledzy w tym topiku o wartość odsprzedaży, ale o argumenty z kwestii bezpieczeństwa biernego, które to mają zdecydowany wpływ na bezpieczne poruszanie się po drogach. W latach 80-tych ABS, poduszki czy też klimatyzacja była towarem luksusowym, a obecnie jest już standartem.
Oprócz Logana i Chińsko/Indyjskich produktów nie sposób chyba znaleść auto na naszym rynku bez choćby wspomagania, a coraz więcej producentów oferuje swoje nowe produkty w wersji podstawowej wypozażone w ABS/ASR/ESP oraz wszelką elektronikę która porawania bezpieczeństwo patrz nowa OII po lifcie.
Komentarz
-
-
Re: Kupno Octavi
Zamieszczone przez satootZamieszczone przez Turan404Zamierzam kupić Octavię I z silnikiem 1.6 Mpi 102km.
-wszystko co w standardzie
+
-hak
-centralny zamek z autoalarmem
-bolec blokady biegów
- metalizowany lakier czerwony Flamenco
Cena wyliczona przez dealera to 46.420zł
pakiet MORE(klima,centralny,elszyby)
+instalacja gazowa
+komputer pokładowy
+alarm
+8głośników
+dywaniki (pasażerskie, bez bagażnikowego)
+pakiet na bezdroża
(odpowiednio 2600+4200+600+1000+400+100+900)
i zapłaciłem taniej niż oferowane tobie 46000.
Dokupiłem na miejscu chlapacze za stówę, i miałem propozycję haka niefabrycznego za 500, ale koniec końców go nie wziąłem.
Zastrzeżenie o możliwości zmiany ceny miałem, ale nie zmieniła się.
Zamawiając musiałem brać auto z fabryki (wyjaśniono mnie tutaj, że to determinowało zamówienie komputera, MORE i pakietu na bezdroża, w połaczeniu z czarną perła lakierem) - i tak wolałem, zupełnie nowe, dziwicze, "niemacane" auto. Nie wiem, czy to robi róznicę, ale moim zdaniem nie szukaj po placach, tylko zamów nowiznę." Wyobraźnia, ważniejsza jest od wiedzy "
www.suchara.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TOM67Będąc z dzieckiem ( 4 lata ) w ZOO podeszliśmy do zwierzęcia co nazywa się JAK.
Pytanie dziecka - Jak się nazywa to zwierze ?
Odpowiedź - JAK.
Dziecko - Ale jak się nazywa to zwierze ?
Odpowiedź - JAK.
........
i tak z 10 razy .
Nie mogłem się powstrzymać przed takim OT.
Tutaj klasyk mi się przypomniał....
Był u nas taki student z Gruzji Awas....
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Milego dnia :lol:
Komentarz
-
Komentarz