Octa I kopci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
    arci9, Filtry p.pylkowe ich producenci zalecaja wymieniac co 15 tys km, czyli na kazdym przegladzie.
    Ich producenci może i tak, ale co na to servis...? :wink: szczegolnie przy przeglądzie olejowym? :roll:

Generalnie zmieniłem i wcale nie zamierzam na takich "zabawkach" oszczędzać, portfel mi mocno nie ucierpi z tego powodu a jednak warto dbać o autko

BTW:
    Do tej pory tylko "lizałem" posty o rozdządzie,ale jak się dowiedziałem ile kosztuje cała robocizna z częściami...to zaczynam od tej pory lekturę na poważnie ops:

Cena wywoławcza 1700zł :shock: :shock: :shock:

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Zamieszczone przez arci9
      Ich producenci może i tak, ale co na to servis...? :wink: szczegolnie przy przeglądzie olejowym? :roll:

Generalnie zmieniłem i wcale nie zamierzam na takich "zabawkach" oszczędzać, portfel mi mocno nie ucierpi z tego powodu a jednak warto dbać o autko
      Dokladnie.
      Ja wymieniam wszystkie filtry procz paliwowego co kazdy przeglad. A filtr paliwa co drugi.
      Juz po tych 15kkm filtr powietrza jest strasznie zasyfiony, to nie wiem jak musi wygladac po wiekszym przebiegu.

Zamieszczone przez arci9
      BTW:
      Do tej pory tylko "lizałem" posty o rozdządzie,ale jak się dowiedziałem ile kosztuje cała robocizna z częściami...to zaczynam od tej pory lekturę na poważnie ops:

To cos strasznie duzo. :shock:
      Ja teraz wymienialem i za rozrzad kompletny, bez pompy wody ale dodatkowo z ta gorna rolka prowadzaca, ktora sie wymienia niby co druga wymiane paska (kosztuje kolo 100zl), zaplacilem z nasza znizka niecale 1000zl. A w PDekach rozrzad troche jest tanszy.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• salvado
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 314

no dzięki, Panowie za wszystkie posty. Widzę, że powinienem przyjżeć się bliżej filtrowi powietrza. Jutro go wymienię, a jak pojeżdżę troszkę to dam znać i powiem, ćzy to faktycznie ten filterek powodował +30% większe spalanie.
        Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Zamieszczone przez Purchawa
          Zamieszczone przez arci9
          BTW:

To cos strasznie duzo. :shock:
          Ja teraz wymienialem i za rozrzad kompletny, bez pompy wody ale dodatkowo z ta gorna rolka prowadzaca, ktora sie wymienia niby co druga wymiane paska (kosztuje kolo 100zl), zaplacilem z nasza znizka niecale 1000zl. A w PDekach rozrzad troche jest tanszy.
          Jestem podwójnie zdziwiony , bo przeglądy robię w Ciechanowie gdzie zazwyczaj jest taniej...jestem zadowolony z tego ASO ale na rozrząd to będę musiał jechać gdzieś indziej :cry:

Piotrek, zgłoszę się do ciebie na priva to podpowiesz gdzie można to taniej ale dobrze zrobić :wink:

A w temacie:
          Mój kopci jak lokomotywa - raz mniej raz więcej - dzisiaj jak depnąłem bo mnie BMka cisneła to koleś musiał wychamować bo nie widział drogi :wink:

Komentarz

• Purchawa
            Admin
            S_OCP Member
            • 2004
            • 8007

Zamieszczone przez arci9
            Jestem podwójnie zdziwiony , bo przeglądy robię w Ciechanowie gdzie zazwyczaj jest taniej...jestem zadowolony z tego ASO ale na rozrząd to będę musiał jechać gdzieś indziej :cry:

Piotrek, zgłoszę się do ciebie na priva to podpowiesz gdzie można to taniej ale dobrze zrobić :wink:
            Zapytaj ich co wymieniaja za te 1700zl, bo to nawet z pompa wody jest duzo za duzo.

Rozrzad fakt faktem jest kosztowany, ale ja wychodze z zalozenia, ze lepiej to zrobic w ASO. Masz gwarancje i zawsze jest do kogo uderzyc, gdyby bylo cos nie tak. A oszczednosc rzedu 200-300zl nie jest porownywalna z ewentualnymi kosztami jak cos pojdzie nie tak.
            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

Zamieszczone przez arci9

Zapytaj ich co wymieniaja za te 1700zl, bo to nawet z pompa wody jest duzo za duzo.
              Napewno bez pompy wody - reszty nie pamiętam, bo nie wyznaję się na tym za bardzo ops: Gość mówił,że niby wszystko co się da(jakieś rolki , napinacze itp.)
              Sama robocizna to ok. 300zł , więc nie wiem skąd oni wzieli ceny części :?

Rozrzad fakt faktem jest kosztowany, ale ja wychodze z zalozenia, ze lepiej to zrobic w ASO. Masz gwarancje i zawsze jest do kogo uderzyc, gdyby bylo cos nie tak. A oszczednosc rzedu 200-300zl nie jest porownywalna z ewentualnymi kosztami jak cos pojdzie nie tak.
              Wychodzę z takiego samego założenia - stąd moje pytanie i...rozczarowanie jednocześnie....Pozostało mi jeszcze prawie 15 tyś. do zrobienia przed rozrządem...chwilka na zastanowienie i poszukanie :roll:

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                Zalezy co jest taniej :szeroki_usmiech ceny czesci w ciechanowie nie kojaze ,ale jakies dodatkowe pierdolki typu tempomat sa duzo tansze w plocku w ASO.Co mnie zdziwilo np. bo myslalem kiedys ze ciechanow tez jest tani :? Mnie w plocku rozrzad z przegladem wyniosl jakies 1650zl (olej wlasny) z pompa wody regenerowana (150zl) wszystkie filtry ich .Dosatelm 10% rabatu na wszystko, tylko po wymianie rozrzadu furka na moje chodzi gorzej :roll: musze sie kiedy zebrac i to zweryfikowac u kogos :?
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...