Pozdro dla kierownika lub kierowniczki czarnej OI liftback (biała wlepa, blachy KRA XXXXX), która dziś koło 8.30 stała samotnie zaparkowana na Alei Pokoju przed Rondem Grzegórzeckim
[Inne] Znacie te felgi??
Zwiń
X
-
Podlacze sie.
Czy ktos cos slyszal lub wie na temat firmy ADVANTI RACING. Strasznie podoba mi sie jeden wzor z ich oferty i dlatego pytam. Dokladnie chodzi o ten:
Wyczytalem, ze to firma z Singapuru, na tez fabryki w chinach i Tajwanie :roll: i takie firmy jak OZ, MSW, Enkei i Koenig zlecaja im wytwarzanie niektorych swoich wzorow. Tylko kto wie ile wtym prawdy.
Komentarz
-
-
michalse7, nie wbijaj się w to! tak jak Maru 123, napisał - chinszczyzna. Robią klony znanych marek ale tylko z wyglądu, podobnie bopss i inne tandety.
Kup znaną sprawdzoną markę, gdzieś już był taki temat czy warto.
Misiekoctavia coś obiło mi się o uszy, że ta firma to dziecko ATT - które połączyło się z jakimiś azjatami i stworzyli nową markę właśnie Advanti-Racing.
Komentarz
-
-
Dokładnie, chłopaki mają rację odpuśc sobie te wynalazki !!! Ja też przez chwilę myslałem o takich felgach (jako 2 komplet na zimę), ale w specjalistycznych sklepach zawsze pytano sie mnie czy chcę aby samochód TYLKO wyglądał (wtedy można je kupić) czy poza wyglądem ma też byc to praktyczne i trochę posłuzyć ??
Koniec konców kupiłem alumy 16" ATT 640. Jeźdżę na nich już całą zime i jestem bardzo zadowolonyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
ATT jest chyba ich dystrybutorem na Polskę, tak wynika z ich strony internetowej. http://advanti.pl/pl/about.phpCzarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
Re: Znacie te felgi??
Zamieszczone przez michalse7Witam,
Czy miał ktoś z Was do czynienia z felgami tej firmy - chodzi mi o jakość:
PS. wiem że to nie DEZENT ani OZ itd., chodzi mi o obiektywne ew. doświadczenia użytkowników
Pzdr.
M
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michalse7Czy miał ktoś z Was do czynienia z felgami tej firmy - chodzi mi o jakość:
http://www.allegro.pl/ite...ane_grafit.html
No a tej firmie Advanti Racing co myslisz :?:
Komentarz
-
-
Big, ATT (to oczywiste) a Advanti Racing ?
Bo ze strony http://advanti.pl/pl/about.php jakoś nie wynika.
W roku 2007 staliśmy się oficjalnym przedstawicielem produktów Advanti-Racing i ich dystrybutorem na Polskę. Kilka lat obecności tej firmy na rynku światowym pozwoliło zdobyć zaufanie klientów. Felgi Advanti-Racing wykonywane są przez koncern YHI International Limited, który produkuje i sprzedaje także obręcze tak renomowanych marek jak Konig American, OZ S.p.A. Gwarantuje to wysoką jakość pracy w czterech fabrykach należących do singapurskiego koncernu. Dodatkowo YHI Group posiada także 35,5 procent udziałów w spółce OZ S.p.A.ATT
I gdzie je robią chociaż jak jakość porządna to niech je robią gdzie chcą.Czarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
no jestem , wczoraj coś się źle czułem
niestety nawiązując do wypowiedzi Biga z tego linka co podałeś nie mogę się z tym zgodzić .
TOORA - bardzo fajne wzory , bardzo ładnie pomalowane , dość mocne najprawdopodobniej , założyłem mojej ukochanej 3 sezony temu i jeszcze nie prostowałem . niestety firma nie działa , została postawiona w stan upadłości czy jakoś tam , w związku z tym jest rydzykowne kupować jej wyroby ponieważ za 2 lata może być problem z dokupieniem na przykład jednej sztuki
ALESSIO - tu również dość ładne wzory , ładnie pomalowane ale felgi niestety sa miękkie i się gnom . a w dodatku chodzą słuchy że dzieje się z nią to samo co z toorą i już niedługo firmy nie będzie , jeżeli komuś potrzeba więcej info to mogę się dowiedzieć.
ADVANTI RACING - firma singapurska /najprawdopodobniej/ która produkuje felgo od dłuższego czasu . ładne wzory , ładnie pomalowane , szczególnie te nowsze. firma ta ma 25% udziału w firmie OZ i najprawdopodobniej niektóre felgi OZ mogą być produkowane przez nich. drugą serią felg tej firmy są felgi TORO.
ATT - firma polska jak zapewne wszyscy wiedzą. produkuje felgi o dość prostych wzorach , raczej mocne. wadą ich jest słąba jakość malowania , tak zwane grube ziarno farby , przejścia na felgach srebrno - czarnych są bardzo brzydkie , szczególnie jak się dobrze przyjrzymy . nie jestem pewien czy są lakierowane na gładko od środka , nie pamiętam ale mogę sprawdzić. firma ATT jest przedstawicielem firmy ADVANTI na polskę i chyba tylko to maja ze sobą wspólnego.
ALCAR - bardzo dobra firma z wieloma ciekawymi felgami , ich wyroby są podzielone na poszczególne grupy -- AEZ -- DEZENT -- ENZO -- DOTZ . każda z grup to są inne felgi , dedykowane do innych odbiorców zarówno pod kątem wzorów jak i ceny.
OZ - firma o której słyszał każdy , ale według mnie ostatnio troszkę jakoś się obniżyła ilość ich ciekawych felg , za to ceny rosną jak cholera :!:
BORBET - dobry towar w niezłych cenach , czasami problemy z dostępnością i z aplikacjami.
RIAL - czasami dość ciekawe wzory w niskich cenach , kiepska jakość malowania na niektórych wzorach felg , gną się niestety.
RONAL - wyrób jak najbardziej ok' , niestety jakoś mało popularne u nas , większość wzorów do tuningowanych samochodów raczej.
MAK - mocne felgi , czasami ładne wzory , słaba jakość malowania.
oczywiście istnieje jeszcze wiele typów felg o których wiele osób będzie się wypowiadało że są świetne i zrobili oni ich znajomi kupę kilometrów na nich , ale nimi nie handluje . czasami przyjeżdżają klienci na alutecach , autecach innych tym podobnych felgach i jak widzę ich jakość to mi się przewracają flaki . a to wcale nie są tanie felgi .
wszystkie opinie które napisałem sa to tylko moje opinie i każdy może mieć swoje zdanie , nie mam zamiaru dyskutować z nikim na ten temat , sorki.
kupujcie alu w zakładach wulkanizacyjnych a nie w internecie , oszczędzicie sobie kłopotów czasami . pisze to nie dlatego ze mam zakład ale naprawdę już paru klientów prostowało nowe felgi lub jeździ od razu z porysowanymi lub obitymi.
jestem przekonany że każdy trafi na zakład który zrobi mu dobra cenę.
w razie czego służę aktualnymi cenami .
a teraz toszkę z innej beczki...
kto wie ile kosztuje oponka 175/70/13 michelina zimowa po nowych cenach :?: :?: :?: :diabelski_usmiech
hihihi ....400zł ad: :haha: :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Maru 123, Ronal robi oemowo dla wielu producentów samochodów:
The Original Equipment Market
The philosophy of RONAL is: ″Only satisfied customers mean continuous business″.
The company adopted this pragmatic definition of customer orientation right from the very beginning.
Original equipment supplier to the automotive industry
Customer proximity, marketing, engineering, tool and manufacturing knowledge as well as the full service philosophy make RONAL a popular partner in the original equipment sector. RONAL's close co-operation with its customers gives the company the market intelligence, which it needs to identify new trends and consumer requirements at an early stage.
Many car manufacturers value RONAL as a competent partner in design and development of their products and ultimately equip their vehicles with wheels “made by RONAL”.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwhihihi ....400zł
Dzieki leszekmw, za wyczerpujaca wypowiedz
O Advanti znalazlem tyle:
Firma, która produkuje felgi "Advanti Racing", powstała w 1949 roku w Singapurze, gdzie do dziś ma swoją główną siedzibę. Aktualnie ma też fabryki na Tajwanie, w Chinach i Malezji. Singapurska mentalność oraz nowoczesna technologia generują produkty najwyższej jakości, co potwierdza fakt, że firmy takie jak OZ (ten słynny), MSW, Enkei i Koenig zlecają produkcję swoich niektórych wzorów w "Advanti". Niemal przesądzone jest już, że w przyszłym roku "Advanti Racing" pojawi się na samochodach w jednym ze sportów motorowych, który jest coraz bardziej popularny również w Polsce!
Niestety niewiem jak sie to przeklada na rzeczywiste realia.
Komentarz
-
-
------- U W A G A --------
właśnie dostałem maila z ALCARA że od 1 marca alu idzie 5% do góry :evil:
[ Dodano: Pią 27 Lut, 09 18:16 ]
------- UWAGA ----
WŁĄSNIE PRZYSZEDŁ NASTEPNY Z MICHELINA ---- CAŁA GRUPA OD 1 MARCA IDZIE O 9%, MAM JUŻ CENNIK RÓWNIEŻ , CENY ZROBIŁY SIĘ TROSZKĘ SZOKUJĄCE...... :twisted: :twisted: :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz