witam
mam problem rok temu we wrzesniu wymieniali mi w aso reflektory z przodu na nowe?
wczoraj zauwazylem ze reflektory zaczynaja parowac, dzis rano byly suche
co sie moze dziac/????????
andriu79, jeżeli parują od środka to moim zdaniem są po prostu nieszczelne i tyle. Jeżeli masz na tą usługę jakąś gwarancje to jedź do nich i domagaj się wymiany.
andriu79, nie wiem jak daleko masz do serwisu, ale jeśli to nie kłopot dla Ciebie to ja na twoim miejscu pojechał bym, raz, drugi, trzeci, aż do skutku. Niestety tak to już jest z niektórymi ASO ale trzeba walczyć o swoje.
andriu79, nawet w instrukcji obsługi jest napisane, że światła/reflektory mogą parować. to jest rzecz normalną, osadzanie się pary gdy na dworze jest zimniej. co innego gdy się to pojawi latem przy 20 stopniach na plusie.
powiem tak rozmawialem z serwisem w poznaniu zielonej gorze i warszawie
refletor nie ma prawa parowac aby zapobiec parowaniu nalezy zakleic wloty wentylacji tak zaklada producent
IMHO nie ma co panikować ostatnio jak mamy pogodę iście angielska gdzie codziennie deszcz pada i wszędzie pełno wilgoci reflektor ma prawo delikatnie parować. włączysz światła pojeżdzisz trochę ociepli się i wszystko zniknie :wink:
Witam co do parowania reflektorow przednich to dosc czesto teraz spotykane, szczegolnie te plastykowe. Przerabialem to. Jezeli masz mozliwosc to wymiec na nowe. Jezeli juz nie mozesz (brak gwarancji) jest sposob: Beda zawsze parowac po deszczu , myjni po wyschnieciu zostaja plamy ktore nie znikna. Ja u siebie wymontowalem reflektor wykrecilem odblysnik. do srodka delikatnie mozna wlozyc szmatke na czyms gietkim zamocowanym np. drut . Uwaga ostroznie bo mozna porysowac. dlatego jest wazne aby dobrze owinac. Usuwasz spokojnie plamy. I jest pieknie. Nastepnie nalezy kupic silicon przezroczysty wurtha np. I wszedzie tam gdzie jest laczenie lampy z kloszem nalezy nalozyc cienka warstwe nadmiar zebrac. Pozostrawic do wyschniecia. I na 100% nie zaleje woda. Tak mialem u siebie i zadzialalo. Ale w Twoim przypadku wymieniaj w ASO.
Komentarz