Ostatnio robięc myjkę mojej O2 zauważyłem, że sporo brudu przedostaje się do komory silnika - (prawdopodobnie powodem jest tak a nie inaczej zaprojektowany grill i nieszczęsny brak jakichkolwiek uszczelek pomiędzy klapą silnika a nadkolami) - swoją drogą to dziwne, bo w starych innnych sam poprzednich miałem to jakoś zabezpieczone
Moje pytanie-zabezpieczaliście to jakoś, żeby ten cały syf nie wchodził pod maskę ???
Ostatnio robięc myjkę mojej O2 zauważyłem, że sporo brudu przedostaje się do komory silnika - (prawdopodobnie powodem jest tak a nie inaczej zaprojektowany grill i nieszczęsny brak jakichkolwiek uszczelek pomiędzy klapą silnika a nadkolami) - swoją drogą to dziwne, bo w starych innnych sam poprzednich miałem to jakoś zabezpieczone
Moje pytanie-zabezpieczaliście to jakoś, żeby ten cały syf nie wchodził pod maskę ???
Tak mam dokładnie to samo.. a szczególnie pobrudził mi się silnik po ostatniej deszczowej trasie.. cały syf na silniku :cry: :cry: Postanowiłem dłużej na to nie patrzeć i zakupiłem (przynajmniej na zimę) OSŁONĘ
O efektach poinformuję zaraz po pierwszej deszczowej trasie
O efektach poinformuję zaraz po pierwszej deszczowej trasie
Sporo mniej się syfi, prawie wcale, już 2-ga zima z tą osłoną.
Zamieszczone przez maxpaynemm
Ps. tylko co robić :? latem??
Może raz na jakiś czas umyś komorę silnika i po sprawie, chociaż tego nie trenowałem i słyszałem że to nie zdrowe dla gratów pod masa (no ale tylko o tym słyszałem).
Ja mam wklejoną zwykłą uszczelkę do okien. Tam gdzie ją widać ( wzdłuż boków maski ) pomalowałem ją czarnym markerem. Działa już ponad 2 lata ( 80 kkm )...
hmm,
zorganizowałem sobie silikonowe przeźroczyste uszczelki - (jako że Octa jest srebrna) - jak zrobię z tym porządek, to zamieszczę foty (mam nadzieję że będzie to miało ręce i nogi) - zaś na przyszły sezon zimowy też się pewnie zaopatrzę w jakąś osłonę grilla - chociaż żeby to była ozdoba to nie powiem :? ...
PS. kowal 2002 wyszło Ci przyznam całkiem, całkiem ...
Komentarz