bym byl wdzieczny
Opony lato 2009
Zwiń
X
-
Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
-
-
Zamieszczone przez coma79co wybrac?
[ Dodano: Czw 12 Mar, 09 07:06 ]
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez szkodami wystarczyły na jakieś 40kkm
nie wiem czy tylko, dla mnie to normalny przebieg dla takich opon, wprawdzie zrobiłem na nich jakieś 60kkm, ale przez 40 zachowywały swoje właściwości, na końcu się rozpadły
bardzo dobre opony.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez szkodajak dla mnie to 17 lecą szybciej, ogólnie bardziej w dupę dostają chyba
po poprzednim sezonie opony miały jakieś poorane boki, czego nigdy wcześniej nie zauważałem (np. zimówki 15 po drugim sezonie razem z bieżnikiem są mega zdrowe :shock: a te letnie 17 totalny zgon po jakichś 25-30kkm, inna sprawa, że były to jedne z najgorszych opon jakie miałem w życiu - falken ziex 512 :roll: )
no i chyba też jest jednak tak, że im większy rozmiar tym większy haj performens a tutaj i sam bieżnik potrafi polecieć bardzo, bardzo szybko.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie mówię, że polecą szybciej niż te 16, ale mam wrażenie, że jednak szybko się niszczą, nie tylko bieżnik.
po poprzednim sezonie opony miały jakieś poorane boki, czego nigdy wcześniej nie zauważałem (np. zimówki 15 po drugim sezonie razem z bieżnikiem są mega zdrowe :shock: a te letnie 17 totalny zgon po jakichś 25-30kkm, inna sprawa, że były to jedne z najgorszych opon jakie miałem w życiu - falken ziex 512 :roll: )
no i chyba też jest jednak tak, że im większy rozmiar tym większy haj performens a tutaj i sam bieżnik potrafi polecieć bardzo, bardzo szybko.
na tych nowych bridgestone potenza re 050, przejechałem raptem 8tyś. i przyszła zima. zobaczymy teraz, jestem ciekaw po sezonie jak będą wyglądały.
muszę chyba żonie powiedzieć by sobie kupiła nieplanowane dwie-trzy pary botów, co bym później miał "zabezpieczenie" przy przedwczesnym zakupie nowych opon :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez szkodaa wszystko i tak zalezy od prawej nogi, opona sama się nie zużyje
ale nie przejmuj się tak, ja jeżdżę hmm... dynamicznie :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zerknąłem troszkę na temat oponek letnich i przedstawię Wam moje doświadczenia z oponkami:
1. Z salonu wyjechałem Octavką, ktora miała założone Matadory "Prima" 15' 195/65. Zrobiłem na nich może ze 20 kkm i nadawały się prawie wszystkie na śmietnik. Nie dość, że ząbkowały, to nierównomiernie się zużywały i huczały, jakby rozsypywały się łożyska.
2. Następnie zaopatrzyłem się w Pirelli P6 15' 205/60 - przejechałem na nich jakieś 100 kkm i niestety muszę przyznać, że większego badziewia nie widziałem - mogę je określić jako "huczące plastiki". Boki opony z biegiem czasu stały się strasznie sztywne a hałas spod tych opon był naprawdę uciążliwy.
3. W między czasie przekładałem kółka na 17' z koreańskimi oponkami NEXEN 225/45 - przejechałem na nich ok. 40kkm i jestem z nich naprawdę zadowolony - cichutkie, mięciutkie, samochód trzyma się drogi idealnie - lecz mankamentem jest dość mały profil opony, co przy stanie naszych dróg skutkuje okresowym prostowaniem felg.
4. W chwili obecnej mam od mniej więcej 3-4 kkm założone oponki GoodYear EXCELLENCE 195/65/15' i jak przystało na nowe opony są ciche, miękkie i nie mam z nimi żadnych problemów.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dcorp4. W chwili obecnej mam od mniej więcej 3-4 kkm założone oponki GoodYear EXCELLENCE 195/65/15' i jak przystało na nowe opony są ciche, miękkie i nie mam z nimi żadnych problemów.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaczytałem sporo opinii, ale takich "z netu" o ząbkowaniu tych opon, jak jest u Ciebie (jaki przebieg)?
Jak napisałem wcześniej, mam te oponki od niedawna, jakieś 3 tygodnie, zdążyłem na nich zrobić jedynie 3-4 tysiące km i jeszcze nie zauważyłem nic niepokojącego, a wręcz odwrotnie - spisują się narazie świetnie.
W razie jakichkolwiek problemów oczywiście nie omieszkam Was poinformować.
Komentarz
-
-
Leszekmw chetnie bym zakupil te p6 ale niestety finanse,a mysle ze bridzedstony nie sa zlymi oponkami jest to raczej renomowana firma,tak mi sie wydaje bo w temacie opon jestem zielony :roll: ops:Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Artur371Ja na ten sezon zakładam Dunlopy SP SPORT 01 205/55 R16Czarny Elegance
Komentarz
-
-
[O1] CARAT PROGRESSO czy tez inne- oby nie zabkowaly?
Witam za cene 200 zl czy warto kupic te opony, wiem ze bylo tego wiele, ale konkretnie sie skupielm na tych oponach, dlatego ze sa tanie. Dostepne sa tez GCzy te opony nie zabkuja? Mam teraz Gody.. Exellenty masakra, dlatego nie wiem jak sie beda sprawowac Fuldy. Bede staral sie znalezc made in Germany, lub PL.Dostepne sa tez BRIDGESTONE ER300 za 250 zł i KLEBER DYNAXER HP2 za 230. Wszystkie z indeksem H. Ze wzgledu ze to moj pierwszy zakup letnich potrzebuje konkretnej opini. Co radzicie?Dzieki
Komentarz
-
Komentarz