Ja również polecam Dunlopy SP SPORT MAXX, u mnie akurat w rozmiarze 225/45R17. Ciche, doskonała trakcja ( jak na seryjne zawieszenie ). jak się dobrze rozgrzeją, to w zakręcie samochód bardzo dobrze trzyma się drogi i też dobrze przyspiesza. Niestety gorzej na łódzkich dziurach :cry: , ale to juz przez ten mały profil. Szczerze polecam !
Opony lato 2009
Zwiń
X
-
speede, nie wiem o jakim rozmiarze piszesz ale jakaś mała różnica między kleberem a brigestonem , bierz er 300 , fulda ząbkuje.,
sport 01 jest oponą wychodzącą z produkcji , możliwe ze wogóle jest już wstrzymana ich produkcja
dcorp gratuluję udanego zakupu :twisted:
Dachu jak nie masz na p6 to bierz brigestony tylko nie wiem jak się zachowują w 15" w O2 ale powinno być nieźleO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Opony raz jeszcze.
Witam, przyszedł czas zeby wymienić 5-sezonowe matadory na cos lepszego
Tak, wiem ze jest mnostwo topikow, przeczytalem je a jakie kapcie kupic i tak nie wiem ops:
I teraz takie pytanko, co polecacie?
Mysle nad Pirelli P6000 albo DUNLOP SP SPORT?
Rozmiar zalozony jest 195/65 R15 . Indeks predkosci H(210 km/h).
I teraz jeszcze jedno pytanko, co do rozmiaru. Czy moge na te felgi co mam zalozyc opone 205/55 lub jakis inny rozmiar i co mi do da, lub czego mi to nie da;? Z góry dzięki za poradyAuto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
-
czy zna ktoś z Was opony Dayton D 210?
mam możliwość do kupienia opony Dayton D 210 (195/65/R15) w cenie ok 175 zł/szt. Czy ktoś zna te oponki? Czy nie ma problemów ze zbyt szybkim zużyciem bieżnika, ząbkowaniem itp? Szukałem na innych forach i nie ma na ich temat dużo informacji?
Będę wdzięczny za jakieś Wasze opinie.Pozdrawiam - grzela07
Komentarz
-
-
Mam daytony d210 ale w rozmiarze 185/60R14 w felicii. Jak dla mnie sa bomba w porownaniu do michelinow ktore byly wczesniej. Jezdze na nich juz drugi sezon i niewidac jakiegos wiekszego zuzycia czy tez nieprawidlowosci typu spekania. Zakupilem je jako nowe na alu.Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Komentarz
-
-
Odnosnie Daytonow moja opinia bedzie odwrotnościa poprzednika. Jak dla mnie do bardzo śliskie. Ja bym ich nie kupił.
[ Dodano: Nie 15 Mar, 09 17:23 ]
Zamieszczone przez AngelMam daytony d210 ale w rozmiarze 185/60R14 w felicii. Jak dla mnie sa bomba w porownaniu do michelinow ktore byly wczesniej. Jezdze na nich juz drugi sezon i niewidac jakiegos wiekszego zuzycia czy tez nieprawidlowosci typu spekania. Zakupilem je jako nowe na alu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fabia2I teraz jeszcze jedno pytanko, co do rozmiaru. Czy moge na te felgi co mam zalozyc opone 205/55 lub jakis inny rozmiar
Moim zdaniem zmiana opon letnich jest dobrym momentem na rozejrzenie się za nieco większym rozmiarem (16 lub 17 cali - wedle upodobań), bo sama zmiana opony na nieco szerszą niewiele da, przynajmniej ja jestem tego zdania...
Komentarz
-
-
Re: Opony raz jeszcze.
Zamieszczone przez fabia2Witam, przyszedł czas zeby wymienić 5-sezonowe matadory na cos lepszego
Tak, wiem ze jest mnostwo topikow, przeczytalem je a jakie kapcie kupic i tak nie wiem ops:
I teraz takie pytanko, co polecacie?
Mysle nad Pirelli P6000 albo DUNLOP SP SPORT?
Rozmiar zalozony jest 195/65 R15 . Indeks predkosci H(210 km/h).
I teraz jeszcze jedno pytanko, co do rozmiaru. Czy moge na te felgi co mam zalozyc opone 205/55 lub jakis inny rozmiar i co mi do da, lub czego mi to nie da;? Z góry dzięki za porady
Bo jak tak to:
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Artur371Ja na ten sezon zakładam Dunlopy SP SPORT 01 205/55 R16Adam
Komentarz
-
-
napisze tak. uwazam ze kazda opona jest dobra, ale ta ktora nie zabkuje. W octavi na 100% zabkuje Goodyer Excel. Interesuja mnie opony ktore nie beda zbakowac, kierunkowe, asymetryczne . ale jaki Fulda, Dunlop,Kleber- chce kupic te tansze.Wiec jezeli sie dba o opone to bedzie sluzyc dlugo i o to w tym chodzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez speedeInteresuja mnie opony ktore nie beda zbakowac, kierunkowe, asymetryczne . ale jaki Fulda, Dunlop,Kleber- chce kupic te tansze.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez speedenapisze tak. uwazam ze kazda opona jest dobra, ale ta ktora nie zabkuje. W octavi na 100% zabkuje Goodyer Excel. Interesuja mnie opony ktore nie beda zbakowac, kierunkowe, asymetryczne . ale jaki Fulda, Dunlop,Kleber- chce kupic te tansze.Wiec jezeli sie dba o opone to bedzie sluzyc dlugo i o to w tym chodzi.
Ostatni sezon przejeździłem na Falkenach FK452 w rozmiarze 205/50/17 i nic złego nie mogę o nich powiedzieć2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
-
mam googyery ex wiec wiem co pisze. Rok 2005 wiec swoje przejechaly ale 2 sezony na wyzabkowanych jezdzilem. Szumi i drga kierownica. Zas zimowki na ktorych zrobilem juz troche super Ael Conti C 810.Wiec co do letnich chce miec pewnosc ze nie wyzabkuja. Zastanwiam sie czy kupie za 200-230 zl odpowiedni eopony. takie jak pisalem wyzej
Komentarz
-
-
speede, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale uogólnianie swojego zawodu do 100% ludzi, którzy mają te oponki jest chyba lekką przesadą :wink: Życzę więcej szczęścia przy zakupie nowych letnich2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
Komentarz