mam pytanie do posiadaczy Octavii I z silnikiem BFQ z "dedykowaną" instalacją lpg Landi Renzo Omegas.
Gdzie - w którym miejscu - zamontowano Wam reduktor?
Z tego co do tej pory wyczytałem zazwyczaj np. w silniku BSE w O II reduktor montowany jest po prawej stronie silnika w okolicach akumulatora (patrząc od przodu auta). Tymczasem u mnie - silnik BFQ /rocznik 2008 / montaż instalacji w ASO - reduktor zamontowano głęboko po lewej stronie za reflektorem przed pojemnikiem na płyn do spryskiwaczy - za kratką zasłaniającą hak holowniczy.
Czy tak ma być?
Może ktoś ma jakiś materiał, który Landi Renzo rozsyła do ASO z zaleceniem co do sposobu montażu?
Mam taką samą instalację. Nie jestem pewien gdzie jest reduktor, bo nie wiem jak wygląda. Na pewno po lewej tam gdzie opisujesz mam filtr gazu, może przed filtrem jest i reduktor. ECU gazu mam po prawej stronie. Jeśli byś opisał jak wygląda reduktor to wtedy będę mógł Ci dokładnie powiedzieć gdzie jest.
__kater__ u Ciebie - silnik BSE - reduktor jest chyba tam gdzie ma być. Znalazłem w necie coś na ksztalt instrukcji montażowej dot. właśnie Twojego silnika. (obejrzyj plik pdf)
u mnie zamontowali pod akumulatorem nie wdac ze wogole jest zaleta szybko sie ogrzewa w ziem -20 po 2 km auto juz jechalo na gazie i to bez problemow (po 3-4 KM mam juz 90 stopni )
Komentarz