Opony - problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • markuss
    Classic
    • 2006
    • 13

Opony - problem

gdzie w warszawie znajdują się myjnie bezdotykowe? opłaca się wogóle korzystać z takiego wynalazku?

dzieki za pomoc :wink:
    szerokości
  • Dezet
    Ambiente
    • 2005
    • 136

Opony - problem

Mam nową Octavię - przebieg 3000 km. Właśnie zauważyłem, że 3 z czterech opon (Continental) mają nierówną powierzchnię boczną. Są to jakby poprzeczne wgniecenia, łatwo zauważalne. Czyżby kordy były już popękane? Czy ktoś miał taki problem ze swoimi fabrycznymi oponami i czy można je reklamować??? HELP
    Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• Masmo
      L&K
      • 2005
      • 1145

Re: Opony - problem

Zamieszczone przez Dezet
      Mam nową Octavię - przebieg 3000 km. Właśnie zauważyłem, że 3 z czterech opon (Continental) mają nierówną powierzchnię boczną. Są to jakby poprzeczne wgniecenia, łatwo zauważalne. Czyżby kordy były już popękane? Czy ktoś miał taki problem ze swoimi fabrycznymi oponami i czy można je reklamować??? HELP
      TTM. :szeroki_usmiech
      Moje też tak miały. Czeska Lipa :szeroki_usmiech
      A poważnie podobno są to niedoskonałości produkcyjne nie mające wpływu na bezpieczeństwo. Chyba jest to racja bo przejechałem na takich kapciach z 70 kkm.
      Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

a ja slyszalem (czytalem), ze to normalne (oczywiscie nie chodzi o bable )
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Panowie czytac prosze, tu nie chodzi o MATADORY tylko o CONTINENTALE :!: a to roznica.

Przebieg bardzo maly, wiec narazie obserwowac gdyby cos sie zaczelo dziac zglaszac.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
            L&K
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez Maicroft
            Panowie czytac prosze, tu nie chodzi o MATADORY tylko o CONTINENTALE :!: a to roznica.
            A kolega do mnie pije? Że napisałem Czeska Lipa? Wieć muszę kolegę wyprowadzić z błędu że Continentale zakładane do Octy są Made in Geramny. Moje Continentale miały jak wół napis Made in Czech Republik!!! :shock: :shock: :shock:
            .....No i bąble jakie opisuje kol Dezet.
            A mojego ojca Octa 98 miała Continentale Made in Geramny i bąbli bark. Jednak im późniejszy rocznik to gorszy....
            Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

jeżeli są to równomiernie rozżone wgniecenia sa to miejsca w których płótna na boku opony
              łączą sie ze soba poniewaz wykonane są z kawałków /odcinków/ . niestety opony prdukowane s a obecnie w różnych fabru=ykach / np. małe micheliny w Polsc e i u ruskich/ i różnia sie między sobą jakościa wykonania . co do wklęśnięć nie mają zadnego znaczenia co do bezpieczeństwa jazdy jedynie wizualnie nie wygląda to najlepiej. wlęśnięcia nie podlegaja równierz reklamacji.. leszek

[ Dodano: Wto 27 Wrz, 05 21:13 ]
              sorry za błędy ale sie śpieszyłem
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• jacq
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2004
                • 195

Na Conti made in czech przejechałem ok 65kkm OI. Też widoczne były nierówności na bocznej płaszczyźnie. Nie miało to wpływu na bicie czy trudności z wyważeniem.
                Bolid`ka jechała jak po sznurku.

pzdr.
                OII ambientna sztuka

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Masmo, No ja sie tam nigdy nie przygladalem gdzie je produkuja ops: Chyba z ciekawosci popatrze na Micheliny w aucie :szeroki_usmiech
                  Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...