Mam nową Octavię - przebieg 3000 km. Właśnie zauważyłem, że 3 z czterech opon (Continental) mają nierówną powierzchnię boczną. Są to jakby poprzeczne wgniecenia, łatwo zauważalne. Czyżby kordy były już popękane? Czy ktoś miał taki problem ze swoimi fabrycznymi oponami i czy można je reklamować??? HELP
Mam nową Octavię - przebieg 3000 km. Właśnie zauważyłem, że 3 z czterech opon (Continental) mają nierówną powierzchnię boczną. Są to jakby poprzeczne wgniecenia, łatwo zauważalne. Czyżby kordy były już popękane? Czy ktoś miał taki problem ze swoimi fabrycznymi oponami i czy można je reklamować??? HELP
TTM. :szeroki_usmiech
Moje też tak miały. Czeska Lipa :szeroki_usmiech
A poważnie podobno są to niedoskonałości produkcyjne nie mające wpływu na bezpieczeństwo. Chyba jest to racja bo przejechałem na takich kapciach z 70 kkm.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Panowie czytac prosze, tu nie chodzi o MATADORY tylko o CONTINENTALE :!: a to roznica.
A kolega do mnie pije? Że napisałem Czeska Lipa? Wieć muszę kolegę wyprowadzić z błędu że Continentale zakładane do Octy są Made in Geramny. Moje Continentale miały jak wół napis Made in Czech Republik!!! :shock: :shock: :shock:
.....No i bąble jakie opisuje kol Dezet.
A mojego ojca Octa 98 miała Continentale Made in Geramny i bąbli bark. Jednak im późniejszy rocznik to gorszy....
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
jeżeli są to równomiernie rozżone wgniecenia sa to miejsca w których płótna na boku opony
łączą sie ze soba poniewaz wykonane są z kawałków /odcinków/ . niestety opony prdukowane s a obecnie w różnych fabru=ykach / np. małe micheliny w Polsc e i u ruskich/ i różnia sie między sobą jakościa wykonania . co do wklęśnięć nie mają zadnego znaczenia co do bezpieczeństwa jazdy jedynie wizualnie nie wygląda to najlepiej. wlęśnięcia nie podlegaja równierz reklamacji.. leszek
[ Dodano: Wto 27 Wrz, 05 21:13 ]
sorry za błędy ale sie śpieszyłem
Na Conti made in czech przejechałem ok 65kkm OI. Też widoczne były nierówności na bocznej płaszczyźnie. Nie miało to wpływu na bicie czy trudności z wyważeniem.
Bolid`ka jechała jak po sznurku.
Komentarz