Witam
W sobotę wyjeżdzam na 10 dni na nartki i zostawiam moją Octe.
Na szczęście zostawiam na parkingu w pracy więc powinno być bezpiecznie ale niestety nie będzie jej miał kto "przepalić" przez te 10 dni (nie ufam moim portierom )
Macie jakieś rady przed wyjazdem? Myslicie że spokojnie odpali??
Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
mlac, odpali, ale poodłączaj wszelkie zżeracze prądu (wyciągnij panel radia jak takie masz, jakieś dodatkowe zegarki, termometry i inne duperele podłączone do zapalniczki np.).
Jeżeli wiesz że masz słaby aku to możesz zdjąć klemy dla św. spokoju ale jak normalnie pracuje i pali to nie ma potrzeby.
W sobotę wyjeżdzam na 10 dni na nartki i zostawiam moją Octe.
Na szczęście zostawiam na parkingu w pracy więc powinno być bezpiecznie ale niestety nie będzie jej miał kto "przepalić" przez te 10 dni (nie ufam moim portierom )
Macie jakieś rady przed wyjazdem? Myslicie że spokojnie odpali??
Flejma zapuszczasz? Dlaczego ma nie odpalić, co to jest za auto, ma 40 lat, półtora miliona km przebiegu i 35-letni akumulator?
Odpali po miesiącu po pierwszym przekręceniu kluczyka, przy -10°C.
mlac, najlepiej nie gaś wcale ;-) 10 dni to nie byle nocka i po tym mogą już wtryski zardzewieć ;-)
A tak na poważnie to proponuję pamiętać, że to auto jest dla Ciebie a nie Ty dla auta.
Nie przesadzaj Bywało, że ja zostawiałem swojego (byłego) trabanta polo na 3-4 miesiące koło lotniska niemal w szczerym polu i po powrocie zawsze odpalał. Skoda odpali Ci bez zająknięcia
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
10 dni - a co to za okres?? Odpali bez żadnego problemu i nie trzeba jej wcale do tego specjalnie przygotowywać Ważne jest tylko to żeby nie stała z pustym bakiem. Pozatym może stać i miesiąc i nic jej sie nie stanie
Co mogę polecić... to to co cysterniarz, . jak masz alarm to nie uzbrajaj go (uzbrojony alarm jest bardzo prądożerny stojąc parę dni).. szczególnie jak stoisz na parkingu gdzie jest wgląd na samochód.
Zamknij zwyczajnie na zamek i tyle.
Poza tym 10 dni to nie długi okres, także wszystko powinno być OK.
Nie przesadzam tylko pytam Autko mam dopiero 4 miesiące więc wiecie człowiek przewrażliwiony :lol:
Poprzednią Astre zostawiłem kiedyś na prawie 2 tyg a w miedzyczasie były mrozy po -15. Jak ją zobaczyłem po przyjeździe to byłem pewny że nie odpali (wyglądała jak "odkrycie mamuta na antarktydzie") a mimo to odpaliła.
Dzieki i do usłyszenia za 10 dni
[ Dodano: Pią 06 Mar, 09 09:00 ] Evil,
jak masz alarm to nie uzbrajaj go
U mnie to niemożliwe. Jak zamkne drzwi kluczykiem to i tak uzbraja się alarm
Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz