Witam wszystkich!!! Mam pytanko chcialbym sie dowiedziec gdzie dzis sie spot odbywa?W ktorym miejscu...I czy na spocie mozna dostać naklejkę OCP
Zamieszczone przez Nexus6
W związku z tym, że w Cafe66 nie ma gdzie wbić szpilki, o przebiciu się przez zasłonę smogu nie wspominając - proponuję zmianę miejsca spotkań na Cafe Grappa:
Witam. Właśnie przed chwilą stałem się częścią wielkiej rodziny jaką są użytkownicy Octavii. Narazie jednak jako początkujący forumowicz, a wkrótce myślę, że także jako posiadacz auta. Ponieważ studiuje wszelkie informacje o Octavi od dłuższego czasu (głównie na tym forum) nie znalazłej odowiedzi na pytanie: czy 150 tys. km to dużo dla silnika 1.6 FSI? Czy warto kupić takie auto, czy może szukac czegoś z mniejszym przebiegiem?
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
A auto, które mnie interesuje możecie obejrzeć tutaj: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7420367
Przy okazji jeśli macie jakieś uwagi na temat tego auta to z przyjemnością poczytam. Z góry dziękuję za wszystkie informację i liczę, że dzięki Wam, bardziej "zaawansowanym" użytkownikom Skody, uda kupić mi się wymarzone autko.
ja mam też taką O2 z 1.6 FSI z 2005 roku. Mam ją od początku. Teraz ma 125000 km.
150 nie jest szaleńczo dużo. W górnej granicy.
Jeśli wszystko z samochodem gra to nie ma problemu.
Z tym przebiegiem, to zależy jak postawić sprawę. Gdyby auto było z okolic 2000 roku to śmiało powiedziałbym że przebieg jest śmieszny. Natomiast 150tyś. przy roczniku 2005 świadczy że fura nieco już pojeździła. Auto z linka jakoś mnie nie powala, ale to Twój wybór czy je kupisz. Przy tej kwocie nie warto działać "na wariata". Koledzy znają Octavię od podszewki, więc wtajemnicz się tutaj trochę w temat, poszukaj, pooglądaj, na 100% nie zaszkodzi Ci to a pozwoli wyrobić sobie zdanie.
Jacorro, chyba troche przesadzasz 150 tys km dla kazdego jednego nowoczesnego silnika (obojętnie czy to Skoda czy Fiat czy Tata) to niewielki przebieg. Obecne konstrukcje wytrzymuja przebiegi rzedu 300-400 tys km do naprawy głównej.
Auto z linka jakoś mnie nie powala, ale to Twój wybór czy je kupisz. Przy tej kwocie nie warto działać "na wariata".
Oczywiście mnie też nie powala, ale ciężko znaleźć coś w kombi i benzynie po 2005 roku w cenie ok. 35 tys. zł.
Nie działam też na wariata, ponieważ jeszcze jej nie kupiłem :szeroki_usmiech
A zarejestrowałem się na forum, aby przy Waszej pomocy zostać posiadaczem Octavi
[ Dodano: Sob 07 Mar, 09 11:55 ]
To może spytam inaczej? Czy realny jest zakup Octavii 2 kombi po 2005 roku w cenie ok. 35 tys?
Oczywiście marzenie to czarny lakier, auto kupione w salonie w Polsce, pierwszy właściciel, bezwypadkowe, wyposażenie nie musi być jakieś extra.
Znacie rynek lepiej ode mnie, posiadacie takie auta.
Nowe auto jest raczej jako marzenie choć jakby cena za model 2008 zamknęła się w 50 tys. to można by się grubo zastanowić, bo co nowe to nowe...
Jeżeli jest to prawdziwy przebieg to nie jest dużo
Prawda jest taka, że w PL auta na rynku wtórnym mają w większości cofane liczniki (w szczególności te z komisów i od handlarzy).
Polecam ciekawy wpis http://tylik.motogrono.pl/cofanie-li...cja-przebiegu/
Niestety w PL aby sprzedać auto np. TDI z przebiegiem powyżej 300 tys. trzeba cofnąc licznik
Skoda Fabia I 1.9 TDI ATD 2003
Skoda Octavia I 1.9 TDI AXR 2006
To może spytam inaczej? Czy realny jest zakup Octavii 2 kombi po 2005 roku w cenie ok. 35 tys?
Oczywiście marzenie to czarny lakier, auto kupione w salonie w Polsce, pierwszy właściciel, bezwypadkowe, wyposażenie nie musi być jakieś extra.
Na tak postawione pytanie odpowiem krótko - NIE !!
Pisałem to juz setki razy, ale napisze jeszcze raz. Zadbanego auta, od pierwszego własciciela z udokumentowaną historią nikt nie sprzeda ci za pół ceny !!!
Wiem, że takie a nie inne wymagania kupujących co do ceny to po części wina handlarzy którzy przywożą z zachodu samochodowe trupy i na szybko je reanimują, ale mając swiadomość co sprzedają i jak mało za to coś zapłacili na zachodzie mogą tak obiżyć ceny. Tylko, że niestety ale trzeba sobie zadać pytanie, co warte jest takie auto Myślę, że warto dołożyc te 4-5 tys zł aby kupic naprawdę porządne i zadbane auto niż gruchota z probelmami za mała kase.
Podsumowując - mysle ze aby spełnić Twoje kryteria musisz dusponowac kwota 40-41 tys zł.
A czy możliwe jest dostanie w salonach Octavii 2 przed liftingiem? Czy nasi forumowi dilerzy maja jeszcze dostęp do takich aut? Wiem, że późno się obudziłem, ale mam możliwości na zakup auta i jeśli cena nowego byłaby atrakcyjna to kto wie. A po lifcie O2 jakoś mi się już tak bardzo nie podoba.
No faktycznie troche późno
Ale uderz do Lucasrally, Djczas, Hondar lub Danielcio, może u któregoś z nich są jeszcze jakies ostatnie egz. O II przed liftem?
Zamieszczone przez jacorro
A po lifcie O2 jakoś mi się już tak bardzo nie podoba.
NIe tylko tobie Osobiście widziałem paru klientów w salonie którzy pytali o OII z przed liftu " bo ta nowa jakaś taka nie bardzo "
Komentarz