cd skrzynia biegow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niebieski9
    Drive
    • 2010
    • 56

cd skrzynia biegow

Polskie, sprawdzone i o powtarzalnej dokładności firmy Kufieta. Są w Makro, Norauto itp

Nic innego analogowego nie polecam (chyba, że jakaś końcówke do pompowania opon z manometrem ale to tez jakaś droższą).

Też chciałem kupić elektroniczny (poszukaj testu w Auto Świecie - bedzie na ich stronie) ale ostatecznie zakupiłem kolejny taki sam analogowy - dobry elektroniczny 10x tyle co Kufieta.
    Pozdrawiam serdecznie
  • andriu79
    Ambiente
    • 2008
    • 239

cd skrzynia biegow

witam
    wymieniono mi skrzynie (byla dziura oj duza) kupilem uzywana dodatkowo zalozono mi nowe sprzeglo.
    czy to norma ze zanim sie silnik nie rozgrzeje to na luzie od strony skrzyni dochodza odglosy jakby stukania jak wdusze sprzeglo to uspakaja sie nie ma odglosow dzieje sie to jak jest zimny jak juz sie rozgrzeje to chodzi normalnie tzn nie wydobywaja sie dziwne odglosy
    nie wiem czy to norma bo wczesniej przed wymiana nie sparwdzalem tego

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

Wydaje mi się, że to nie jest normalny objaw, ale z drugiej strony miałem dokładnie to samo w moim poprzednim aucie (Fiat Uno), tylko że u mnie po rozgrzaniu nic się nie zmieniało.

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez andriu79
        nie wiem czy to norma
        raczej nie norma. miałem podobny temat w leonie, którym nalatałem ponad 180tyś. km. nie wymieniałem sprzęgła ani skrzyni i krótko przed sprzedażą te odgłosy się u mnie pojawiły. po rozgrzaniu było cicho. może łożysko na sprzęgle coś szwankuje :| albo w skrzyni coś nie tak :|

Komentarz

• jarku.
          Ambiente
          • 2008
          • 139

andriu79, może trochę off topic, ale gdzie kupiłeś skrzynię - jaki koszt skrzyni i wymiana?
          http://zzakierownicy.autokult.pl/

Komentarz

• andriu79
            Ambiente
            • 2008
            • 239

skrzynia kupiona u goscia ktory zajmuje sie tylko skrzyniami 1600zl a sprzeglo nowka z serwisu skody i tam zakaldana byla skrzynia i sprzeglo

Komentarz

Pracuję...