Witam.Zakupiłem octavie 1(99rok) w sobote, silnik diesla i sprzedawca mówił że ma 130koni,fakt chodzi świetnie (jeżdziłem 90koni i też daje rade) znaki które wskazują że akurat ten 130konny silnik jest to oznaczenie na tylnej klapie...ale są wątpliwości co do tego silnika...Jak poznać jaki mam silnik w tym aucie?W dowodzie nie mam wpisanych ani KW ani Km....
Myślę że jakoś pomożecie..Szukałem podobnego tematu ale odpowiedzi nie uzyskałem.Wybaczcie to jest mój pierwszy post na tym forum.
Pozdrawiam.
Witam.Zakupiłem octavie 1(99rok) w sobote, silnik diesla i sprzedawca mówił że ma 130koni,fakt chodzi świetnie (jeżdziłem 90koni i też daje rade)
Obstawiam na AHFa 110KM + soft i to da nam 130KM. Chyba, że ktoś zrobił swapa, lub w bambuko poprzedniego właściciela i wmówił mu na podstawie tylnej naklejki TDI (DI - czerwone), że to 130KM.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Dzisiaj wymieniałem rozrząd i części do wymiany podeszły z silnika 110konnego ale podobno rozrząd czy do 90 czy 110koni jest taki sam(tak powiedział koleś ze sklepu)
Nadal nie wiem dokładnie ile ten mój statek ma koni :cry: nie mam żadnej naklejki koło koła zapasowego ani nigdzie nie jest to napisane
Jak podłaczę autko pod komputer to wykryje mi ile mam kucyków??A może lepiej nie podłączać żeby się nie denerwować i przestraszyć :shock: hehe
Pozdrawiam
Na oslonie paska rozrzadu jest naklejka z kodem silnika. No chyba, ze ten samochod to jakas mina przygotowana pod sprzedaz. Wymieniona klapa albo przeklejone znaczki, usuwanie naklejek z bagaznika i oslony paska
Zrob zdjecie komory silnika.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Koleś co mi sprzedawał autko dostał je w rozliczeniu za autko sprowadzone.Mam do niego faktury z marca zeszłego roku z przebiegiem 108tyś a obecnie jest 120tyś(wymieniane były tylne hamulce,filtr paliwa,kabiny i itp).autko pod względem technicznym bardzo dobre,nic nie stuka nic nie puka,hamulce igła,brak wgniotek tylko kilka drobnych rysek(maty na błotniku w bagażniku w całości,podłogo nie pognieciona nic w tym stylu)...
Zrobię fotkę komory silnika i tutaj wstawię.Żadnej naklejki na obudowie rozrządu nie było :x
A swoja droga to mam wpisane w dowodzie 81kW. Czy to oznacza, ze mam 110KM? Nie. Dopoki nie wlozylem wiekszych wtryskiwaczy to tyle nie bylo. Ale w briefie jakis Niemiec postanowil inaczej i skreslil 66kW i wpisal 81kW. :lol:
[ Dodano: Sro 11 Mar, 09 23:44 ]
Zamieszczone przez ufo
http://www.igorweb.org/vindec/
wg tego posiadam:
VW Golf/Golf Variant
model year 1997, production number xxxxxxx
production plant Wolfsburg
Zgadza sie marka pojazdu i chyba miejsce produkcji :wink:
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz