zeby nie bylo to mam 16 stalowe ale nie uzywam bo to zenujace
Nie wiem co w tym zenujacego ? :? nie kazde alu sa przystosowane do zimy i po zimie mozna nie ktore oddac tylko do naprawy . Do tego stalowki sa wytrzymalsze i lepjej znosza dziury powstale w/po zime. Jeszcze jedna zaleta ,sa one tansze np. jak bys zawiajal na rekawie i sie przeliczyl i wpadl na kraweznik ,to wymiana na nowa wyjdze taniej oraz bedzie ona bardziej/szybciej dostepna.
Ja zmieniam w zime na stalowki z tych wlasnie powodow ,mniejszy stres :diabelski_usmiech ,a ze wyglada to gorzej niz alu to mi wisi ,jak kieruje to na nie nie patrze :wink:
i po to kupilem auto zeby cieszyc sie nim caly rok a nie tylko pewna czescia a jesli nie chce sie stresowac to musze zostawic auto w grazu-proste
od lat latam na roznych alu w roznych autach i nigdy nie jezdzilem na stalowkach i po zimie zawsze wygladaly tak samo jak przed-mowie o korozji itp. wiec po co mam cos zmieniac??? skoro jest ok
Ja sie ciesze autem calym rokiem czy to na stalowkach czy na alu :diabelski_usmiech
Orginalne felgi powinny zime przetrwac ,ale nie ktore firmy robia takie ze sa tylko wylacznie letnie ,ja swoje dokupywalem i raczej one na zime sie nie nadaja :roll:
zeby nie bylo to mam 16 stalowe ale nie uzywam bo to zenujace
w/g mnie trochę przesadziłeś. to tak, jakby ktoś napisał, że auta kręcące na 400m czasy gorsze, niż 14stki są żenujące. masz żenujące auto ?? Ja w sumie mam dwa komplety alumów, ale w zimę i tak będę jeździł na felgach stalowych - i wcale nie uważam, że to żenujące :roll:
[ Dodano: Sro 05 Paź, 05 09:13 ]
Zamieszczone przez MiKruS
Dobra, dość tego O/T!
Ja na 17-kach w zime nigdy nie jezdzilem, wiec sie nie wypowiem. Podejrzewam jednak, ze cena takich opon moze nie byc zachecajaca.
to drugi, ważny aspekt - wczoraj nawet o tym dyskutowaliśmy. po wyszukaniu atrakcyjnej oferty i tak trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 1.6-2 tys PLN/komplet (chyba, że upoluje tanie używki w dobrym stanie). Biorąc pod uwagę niski profil i jakość polskich dróch nie wydaje się, że jest to zakup "raz na długi czas" :wink:
chce sie cieszyc autem caly rok a nie tylko w sezonie letnim wiem ze skoda to nie merc ale wyobraz sobie zima S klase na stalowkach hahahaha czy to nie zenujace????
a co do 14 na cwiartke to chyba zupelnie nietarfione porownanie bo gosc co zaklada stalowki to na wlasna prosbe oszpeca sobie auto a gosc co laduje kase zeby auto jechalo szybciej poprostu to lubi i go to kreci no moze ktos lubi stalowki i go to kreci no to wlasciwoie czemu nie :wink: rozne sa gusta na tym swiecie :twisted: a zima tuz tuz
chce sie cieszyc autem caly rok a nie tylko w sezonie letnim wiem ze skoda to nie merc ale wyobraz sobie zima S klase na stalowkach hahahaha czy to nie zenujace????
po prostu różni ludzie cieszą się ze swoich aut na różne sposoby :wink:
Zamieszczone przez danielpoz
a co do 14 na cwiartke to chyba zupelnie nietarfione porownanie bo gosc co zaklada stalowki to na wlasna prosbe oszpeca sobie auto a gosc co laduje kase zeby auto jechalo szybciej poprostu to lubi i go to kreci no moze ktos lubi stalowki i go to kreci no to wlasciwoie czemu nie :wink: rozne sa gusta na tym swiecie :twisted: a zima tuz tuz
Pozdrawiam
porównanie było jak najbardziej trafione. po prostu jeden się cieszy lansując się na 17kach w zimę, a inny klepiąc Imprezy. różni ludzie lubią różne rzeczy. a jak ktoś nie lubi tego co ja, to nie jest jeszcze powód, bym nazwał jego zachowanie żenującym...
dla mnie jest zenujace widziec piekne auto na stalowych felgach majac alu w domu a dla innego bedzie zenujace to ze ja mam diesla zamiast V8-czy bede mial mu za zle??? nie!!! bo to jego problem
Jak ktos bedzie mial cos ciekawego do dodania o takim rozmiarze zimowych opon, uwagi na temat ich exploatacji, to bardzo prosze o priv, zebym mogl odblokowac, albo ktos inny z modow.
Komentarz