Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goofer
    Drive
    • 2006
    • 81

Octavia I

Może ktoś ma na wierzchu i odrysuje kształcik uszczelki.
    Jakby ktoś był zainteresowany materiałem to kryngielit powinien spełnić zadanie. (sugeruje wykonanie zaślepki z blaszki 0.8-1 mm)

Ktoś na aukcji Allegro handluje ale jak dla mnie troche za drogo chce .
    Była O1 1.6 AEE
    Było A4 B5 1.6 ADP
    Jest O2 FL 1.9 BXE
  • pawel_k
    Classic
    • 2005
    • 19

Octavia I

Mam takie pytanie:
    czy wiecie może do kiedy bedzie w ofercie Skody Octavia pierwszej generacji?
    Przymierzam się do Oct. II i mam nadzieje, że ceny trochę spadną po wycofaniu 'jedynki'

btw.
    widzieliście Octavię II Edition 100?
    bardzo fajnie ją wymyślili, tylko szkoda, ze taka droga - 108 tys za 2.0 TDi

pozdrawiam
    pawel

Komentarz

• onyx73
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 282

widzialem i mam

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Do konca tego roku na pewno, bardzo prawdopodobne ze do konca nastepnego rowniez.

Wiesz moze to byc jak z Astra, weszla 3 a 2 teraz robia w Gliwicach, moze Skoda tez ma jakies zaklady gdzie mozna bedzie klepac to auto przez najblizsze kilka lat - on wciaz cieszy sie bardzo duzym powodzeniem. Sadze ze bedzie to w sprzedazy co najmniej tak dlugo jak bedzie w sprzedazy Golf IV Variant bo to glowny konkurent :twisted:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Pako
          Classic
          • 2005
          • 24

W salonie skody powiedzieli mi że do końca tego roku.

Komentarz

• mariobros
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 551

Re: Octavia I

Zamieszczone przez pawel_k
            Mam takie pytanie:
            czy wiecie może do kiedy bedzie w ofercie Skody Octavia pierwszej generacji?
            Przymierzam się do Oct. II i mam nadzieje, że ceny trochę spadną po wycofaniu 'jedynki'
            pozdrawiam
            Ponieważ jeszcze niedawno nie byłem pewien, czy brać Octavię I Kombi Tour Business (fajowe warunki zakupu) czy Octavię II (absolutny brak chęci producenta do ułatwienia decyzji rozumiany jako jakieś promocje, upusty, itp...), dlatego pytałem w salonie, do kiedy będzie produkowana Octavia I. Odpowiedź jest następująca: Octavia I Tour w wersji Business będzie produkowana tylko do końca tego roku, przy czym zamówienia można składać tylko do końca września w zasadzie... Rok 2006 to ostatni rok produkcji Octavii I Tour, dostępne będą tylko wersje wyposarzenia Tour i Tour Plus... BTW., też czekałem aż obniżą ceny Octavii II, ale się nie doczekałem. Myślę, że na jakieś ekstra promocje nie ma co liczyć. Auta sprzedają się świetnie w Niemczech, nieźle też o dziwo w Polsce, a więc producent nie ma specjalnego powodu, aby zachęcać do zakupu. Tę opinię potwierdzają dilerzy. To można zresztą zauważyć - auto produkują już niemal od roku, a promocji na nie nie ma żadnych. I nie słychać, aby się szykowały...
            Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
            Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Wyczytałem na jakimś portalu ,że po ogłoszeniu produkcji octavi I do końca 2005 roku , sprzedaż Jej wzrosła o 20 %
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• pawel_k
                Classic
                • 2005
                • 19

no ale widze mariobros, ze zdecydowales się jednak na 'dójkę' - i to dokładnie taką jaką bym sobie życzyl :wink:
                pawel

Komentarz

• Sebastian_M26
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1823
                  • Superb II (3T4)

Narazie O2 nie ma konkurenta w vagu
                  Toledo wyszło jakieś kosmiczne
                  Bory nie ma...
                  Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

A nowa Jetta to jaka jest klasa?? Bo z zewnatrz to auto jak ogladalem to jakies takie malutkie :diabelski_usmiech

Bora kombi juz chyba jest, albo mi sie z jeszcze jakims pomylilo VW wypuscil tyle tych modeli, ze az dziwne to jest ze im sie to oplaca
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Zibi
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 491

Zamieszczone przez Maicroft
                      A nowa Jetta to jaka jest klasa?? Bo z zewnatrz to auto jak ogladalem to jakies takie malutkie :diabelski_usmiech

Bora kombi juz chyba jest, albo mi sie z jeszcze jakims pomylilo VW wypuscil tyle tych modeli, ze az dziwne to jest ze im sie to oplaca
                      A kto powiedzial, ze im sie oplaca ?
                      O ile mi wiadomo to VAG ma problemy, zeby znalezc sie na plusie.
                      Jesli chodzi o Jette to raczej nie bedzie konkurencyjna cenowo, bo produkuja ja jedynie w Meksyku, a to oznacza +10% cla

Pozdrawiam
                      Zibi

Komentarz

• Waldus
                        Classic
                        • 2005
                        • 12

w salonie powiedziano mi ze na 100% będa produkowane do końca 2006 roku, a co do wyposażenia to Tour Business juz tez nie są dostepne (mozna było zamawiać do 38 tygodnia 2005 roku), najepsza wersja Octavi Tour to Plus Ice + to samo co Plus tyle ze z climatronic

Komentarz

• Marx
                          Elegance
                          • 2009
                          • 865

Przepraszam ze wyciagam tak stary temat, ale fajnie poczytac jak wrozby zupelnie sie nie sprawdzily

Komentarz

• Qba_Wlkp
                            Classic
                            • 2009
                            • 8

Zamieszczone przez Marx
                            Przepraszam ze wyciagam tak stary temat, ale fajnie poczytac jak wrozby zupelnie sie nie sprawdzily
                            Tak tak, i dopiero zapowiedzieli, że będzie O I w produkcji do końca 2010. A właśnie otworzyli fabrykę w Rosji.

Komentarz

Pracuję...